Last news in Fakti

30 Април, 2017 18:23 2 243 0

Белград: Позорно е, че диалогът с Косово спря

  • сърбия-
  • косово-
  • рамуш харадинай-
  • ивица дачич-
  • прищина-
  • белград-
  • велика албания

Сърбия е за продължаване на блокираните заради Харадинай преговори

Белград: Позорно е, че диалогът с Косово спря - 1
Снимка: Shutterstock

Сръбският външен министър Ивица Дачич каза, че Белград е за продължаване на диалога с Прищина и че е позорно това, че преговорите са прекъснати заради Рамуш Харадинай, предаде радио Б-92

Коментирайки решението на съда да освободи Харадинай, който беше задържан във Франция по заповед на Сърбия, Дачич каза, че "това е като да не екстрадирате масов убиец заради неприятности по време на съдебния процес".

"И на Гьоринг не му е било приятно в Нюрнберг, но са го съдили. Тук е проявено голямо неуважение към сръбските жертви. Те имат право на справедливост, така както Белград се отнася към други жертви на други народи", подчерта министърът.

За това, че в последно време се говори за създаването на "Велика Албания" Дачич каза, че косовското правителство има договор с агенция, която се занимава с лобиране за албанските интереси в САЩ.

Белград: Позорно е, че диалогът с Косово спря
Снимка: БТА/АР

"Това не е случайно. Те не са толкова смели да говорят за Велика Албания. Интересно е, че споменават Косово и Прешевската долина, а не споменават Скопие, Епир, Улцин. Всичко това е на картата", каза още Дачич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: