Last news in Fakti

28 Април, 2017 18:47 7 069 13

Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея е реална (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • северна корея-
  • южна корея-
  • рекс тилърсън-
  • ядрено оръжие-
  • сащ-
  • япония
Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея е реална (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Заплахата от ядрено нападение срещу Япония и Южна Корея от Северна Корея е реална, заяви пред Съвета за сигурност на ООН държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от световните агенции.

"Заплахата от севернокорейско ядрено нападение срещу Сеул и Токио е реална и е вероятно само въпрос на време преди Северна Корея да развие капацитета си да нанесе удар и по територията на САЩ", каза Тилърсън, който председателства извънредното заседание на съвета на министерско равнище.

Той подчерта, че "всички опции в отговор на бъдещи провокации трябва да останат на масата".

Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея е реална (ВИДЕО+СНИМКИ)

САЩ не се стремят към смяна на режима в Пхенян, увери Тилърсън, цитиран от ТАСС.
Той каза още, че Вашингтон не иска и да заплашва севернокорейския народ, нито да дестабилизира ситуацията в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Политиката на стратегическо търпение към Пхенян приключи, даде да се разбере в същото време Тилърсън. Той се аргументира, че "ако ние продължим да търпим сегашното положение, то това ще означава да приемем една ядрена Северна Корея".

Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея е реална (ВИДЕО+СНИМКИ)

Държавният секретар на САЩ отбеляза, че е настъпил моментът да се упражни нов натиск върху Северна Корея, за да бъде заставена тя да се откаже от опасното си поведение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    33 16 Отговор
    А ние даже сме на светлинни години назад от Северна Корея......не бобулечка а микроорганизъм сме
  • 2 Кики

    39 17 Отговор
    Този нагъл индивид говори така, сякаш пред него са деца от детската градина. Ще приемете ядрена С.Корея така, както ние приехме ядрен САЩ.
  • 3 Той е единн

    40 2 Отговор
    Човешката раса е толкова объркана, не са допълнени от вътре, жалки алчни и не познават добротата...от космоса които и да гледа към земята..тои се смее ще се избият взаимно затворени в този свят човека незнае какво прави тук..жалко че нашия мозак е толко развит само да произвежда оръжия и страдания...
  • 4 Йосиф В Сталин

    7 29 Отговор
    с 10 ТОС-1 Пинокио ще им приключа зарята на жълтите от умрел п...раст единственно по добро е умрел комунист който си верва
  • 5 tost

    34 7 Отговор
    Американците са като малки деца,които си играят с кибрит до цистерна пълна с бензин.

    И после кат стане белята,казват ми небяхме ние .
  • 6 Spec b

    18 4 Отговор
    На реднеците им трябва войница скоро... Че на цар долар са му глинени крачетата и впк-то им е мноооо гладно:)
  • 7 Gnida

    19 4 Отговор
    Тази държава щатите не я освобождават щото няма петрол ! Инак до сега да са свободни ......Големи освободители тез щати бе .... Бравос !
  • 8 Кирил Младенов

    8 7 Отговор
    Страданията на човечеството през последните два века идват от евреите,комунистите и циганите. Това са паразитни общества. Сега до Жълто море има два паразита и искрено им пожелавам да се унищожат взаимно.
  • 9 гостът

    17 5 Отговор
    Говорят си техните глупости.Отново си намериха измислен враг и причина да нападнат суверенна държава.Тия не ги интересува колко народ ще избият.Виновни са всички техни съюзници.НАТО е човекоубиваща машина.
  • 10 МАК

    7 9 Отговор
    този шизофреник освен да подпали една война друго няма да направи!!няма ли кой да го ликвидира та тая северна корея да става една нормална държава!!

    Коментиран от #12

  • 11 кукумявка

    9 3 Отговор
    И сега какво? Да не би "миротворците" от САЩ да ги хвана яд, че не може да си наврат носа и в тоя край на света, за да разръчкат само както те си знаят.
  • 12 гостуващ

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "МАК":

    Ти си бил там и си наясно? Колко атомни бомби са пуснали на чужда територия корейците? Мале тия гадни корейци са виновни за всички злини по света. Заради тях америка не може да "демократизира" земята, че да разцъфнат всички икономики както е цъфнала американската. В америка всичко е мирно и тихо, хората са щастливи и животът е песен. Само да ги нямаше тия корейци!
  • 13 Възмутена

    5 0 Отговор
    Може би точно северна Корея ще озапти тези психопати от вашингтон,след като цял свят,вкл.Русия и Китай не вземат твърда позиция срещу тях.какво правят янките на другия край на географията,какви граници имат там.и след като Русия и Китай не се страхуват от сев.Корея,защо тези дрънкат оръжие там?