28 Април, 2017 09:38 5 614 12

Тръмп: Възможен е голям, голям конфликт със Северна Корея

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • конфликт-
  • рискове-
  • северна корея-
  • китай

САЩ се надяват да решат проблемите по дипломатически път

Тръмп: Възможен е голям, голям конфликт със Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е възможен „голям, голям конфликт“ със Северна Корея. В интервю за „Ройтерс“ от Овалния кабинет той изрази надежда, че ще се стигне до дипломатическо решение.

Напрежението между Пхенян и Вашингтон драстично се увеличи през последните седмици. Държавният глава на САЩ ясно заяви, че иска да сложи край на ядрените амбиции на севернокорейците.

„Има шанс да се стигне до голям, голям конфликт със Северна Корея. Много бихме искали да решим нещата по дипломатичен път, но е много трудно“, заяви Тръмп.

Американският президент похвали китайския президент Си Дзинпин за съдействието на Пекин в опитите за обуздаване на Северна Корея. Двамата лидери се срещнаха наскоро във Флорида.

Преди дни американският президент изпрати бойна армада кораби към Корейския полуостров, което бе прието като провокация от Пхенян. Севернокорейците твърдят, че САЩ и техните съюзници се готвят за инвазия в страната.

Междувременно Тръмп заяви, че обмисля да добави посещения в Израел и Саудитска Арабия към пътуването си в Европа следващия месец, като подчерта, че иска да бъде постигнат мир между израелците и палестинците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВИНАТА

    36 14 Отговор
    НОВИНАТА-------САЩ са поискали от Ю.Корея 1 милиард долара за това че ще разположат ПРО в страната им...Ето така се прави демокрация-нагнетяваш напрежението със С.Корея --разполагаш ПРО в Ю.Корея и ги притискаш за пари------
  • 2 NATO

    21 36 Отговор
    На Унчо ще му спират тока съвсем скоро и мурзилките няма да могат да му помогнат ... Крайно време беше - нито един комуняга не можа да прокопса !

    Коментиран от #8

  • 3 Дедо Грую

    34 12 Отговор
    Значи фащ трябва най - малко да прокопсат, защото с пари от фед и техни агенти установяват комунистическия режим в русия и създават ссср. Истината е една: тотална война с православието и заграбване на ресурси. Създаваш си враг и печелиш кинти.
  • 4 Фронто

    20 7 Отговор
    Колко голям конфликт? С.Корея с/у ... всички! Кой реално ще застсне до тях? Никой! Гарантирано. Онези там трябва да се усмирят,но нека бъде без оръжие. Нали затова са политиците-за да не идват военните.
  • 5 бавния

    10 15 Отговор
    трябва да се пусна една голяма бомба на този фат кимчо.Ей тия измекяри ще направят някоя беля с тия атомни бомби.
  • 6 историк

    10 10 Отговор
    Тоя завалия Ун ще се окаже най-глупавия (и последен) от тримата ... Дедо му Сен беше по-умен и знаеше да се снишава и той като бат Тошо . Явно баща му Ир не можа да го възпита добре да не пикае срещу вятъра ...
  • 7 Мемфис

    6 21 Отговор
    На луд и малко дете кибрит не трябва да се дава!
    Това се отнася за "лоената топка", за Асад, а също така и за Путин.
  • 8 Лупи

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "NATO":

    Дано да сбъркат фатално търгашите и да направят сухопътна операция в С. Корея, но за жалост няма да направят нищо, защото единствената им цел е да си продадат "щита" на Ю.Корея и Япония и после да ги гърбят годишно за поддръжка.
    С всяка изминала година алчността расте в аритметична прогресия и някой има отчаяна нужда от световен хаос да продава нещо и да натрупа изгода... със сигурност това не са обикновенните хора. Кой напира да създава конфликти във всяка точка на света се вижда от далече.
  • 9 НАТО ВЕЦ

    10 1 Отговор
    САЩ ще воюват със С.Корея до последният южнокореец.
  • 10 Кики

    1 0 Отговор
    За да се решат проблемите по дипломатичен път, САЩ трябва да обещаят нещо на С.Корея за да спре ядрената си програма. Иначе няма как да стане. И това нещо трябва да е огромно! Залога за С.Корея е много голям.
  • 11 Марио Ангелов

    1 1 Отговор
    На фашагите им е лошо ! Чудят се откъде да изкарат кинти!
  • 12 Кирил Младенов

    3 0 Отговор
    С.Корея не може да бъде контролирана, ако стане ядрена държава и това притеснява краварите, защото и други ще ги последват. Краварите ще хвърлят атомна бомба. Нищо не ги е спряло през 1945, нищо няма да ги спре и сега.