Last news in Fakti

29 Април, 2017 10:41 4 673 18

САЩ губят търпение към Северна Корея

  • северна корея-
  • доналд тръмп

Белият дом може да ускори плановете си за санкции срещу Пхенян в отговор на ракетния опит 

САЩ губят търпение към Северна Корея - 1
Снимка: БТА/АР

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея. Това най-вероятно ще включва ускоряване на плановете за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай. Новината предаде "Ройтерс", като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, предадоха световните агенции.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Президентът може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.

Възможно е ракетният опит да е бил провокация, каквато се очакваше преди президентските избори в Южна Корея на 9 май, отбелязва "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТТТ

    17 15 Отговор
    Айде бе-нали тоя с перуката се пенявеше ,че при следващата истреляна ракета ще удари С.Корея.....айде да ги видим нафуканите кравари-ама това не са им чергарите в пустинята...
  • 2 Kcaniba

    18 14 Отговор
    То америте пак за резил станаха, със скъпостраващите си блъфчета!!!
    И аз, заедно с целия разумен свят губя търпение!!!
    То бива наклон на всички, за всичко да се дава, то бива да заплашваш всекиго с томахавките, а ма тук вече са си чисти жидовски мутри - откровен международен рекет!!!
  • 3 пущиняк

    18 12 Отговор
    Тръмп на Китай ли стана адвокат-че даже нарича китайският президент високоуважаем.Явно САЩ включиха задна скорост.Отидоха там като властелини-а сега се чудят как да не станат за резил.
  • 4 ГЕРО

    13 12 Отговор
    Търси се решение, дали само този олигофрен или цялата сев. корея да се срине? Няма как , търпението на цял свят има край.
  • 5 гостът

    12 8 Отговор
    Пренебрегва теб и кухите ти подстрекатори.Нищо общо с Китай.Жалки опити да се сближи с Китай Дониии
  • 6 onq s konq

    15 21 Отговор
    Като гледа човек как глуповати русофили джавкат по Америка и то СЪС ХЪС,та се чуди да плаче или да се смее!Ама това е АМЕРИКА бе навитаци...-НАЙ-МОЩНАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА и тя може да си позволи всичко,включително ДАЛИ ДА УДАРИ,ИЛИ НЕ!Пък бил казал нещо Президента й-ами КАКВОТО СИ ИСКА ЩЕ ПРИКАЗВА И КАКВОТО СИ ИСКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ КАЗАНОТО!Кой може да му държи сметка-вие ли?САМО БОГ ДРАГИ НАИВНИЦИ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ!

    Коментиран от #8

  • 7 new santa fe 2017

    19 6 Отговор
    Китай се опита да въздейства на КНДР - външния им министър поиска среща те отказаха, китайския наблюдател по ядрената програма поиска среща - те отказаха.
    Времето за преговори изтече
  • 8 дамммммммм

    17 15 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Толкова е могъща америка,че джавка около бреговете на С.Корея като булонка..А в Ирак вече 15 години стои в блатото..ааат..иии и могъществото--на теб май Холивутските филми са ти много.

    Коментиран от #13

  • 9 Кики

    15 5 Отговор
    Абе Тръмпи, за какви пренебрегнати желания на Китай говориш? Тези приказки ги разправяй на децата от махалата. Китай и всички останали страни, освен да призовават, друго не могат да направят. Що се отнася до санкциите, те не са решение. Омразата на С.Корея към САЩ, още повече се засилва! Опитай с добро, а не с лошо.
  • 10 Ловеца на поршета

    12 3 Отговор
    Чичо Дони е бизнесмен! Като гледам колко нещо овършя за сто дни на власт съм сигурен че е поне с няколкостотин милиона долара напред от комисионни! А пък ние си чешем езиците по форумите!
  • 11 new santa fe 2017

    16 18 Отговор
    Времето за преговори изтече . Време е за Томахавки.

    Очерта се коалиция САЩ,Китай ,Ю.Корея ,Япония и вероятно Австралия.
  • 12 Кики

    12 9 Отговор
    Въпреки, че Тръмп е солиден бизнесмен с голям опит, бих му препоръчал една благородна оферта към С.Корея: Свалят санкциите, помага се финансово, икономически и политически и се забравя за агресия и война. От своя страна С.Корея спира развитието на ядрената си програма.Така ще е по - добре за С.Корея и за целия свят.
  • 13 onq s konq

    8 10 Отговор

    До коментар #8 от "дамммммммм":

    ас на тебе не знам кво да ти отг,освен че ХоливуТ се пише с Д.Освен това не знам и ЗАЩО ИЗОБЩО ТИ ОТГ!:)

    Коментиран от #18

  • 14 Фронто

    3 6 Отговор
    Свободният свят е изнудван! С горива - араби и руснаци; с атомни бомби - С.Корея и пак руснаци; с ислям - навсякъде ( о, навсякъде) където е развъден. С изнудването трябва да се приключи! Като бъдат отсечени ръцете на един изнудвач,ще видите как и другите ще се скрият.
  • 15 Кирил Младенов

    10 5 Отговор
    Историята дава достатъчно примери за империи, които са искали да са най-велики. Египет, Рим, Византия. Величието винаги е било временно, т.к. нищо изкуствено не може да владее естественото развитие. Който иска да е вечно дирижиран е роб, но естественото не желае роби. Краварите ще си намерят майстора, още повече, че си го търсят със свещ посред бял ден.
  • 16 Кравар

    4 6 Отговор
    Кирил младенов - автора на първия коментар е плетена подлага на Путин.
  • 17 раптър

    6 2 Отговор
    Удар по Сирия - жълт картон от Русия - и за 3 часа Русия създаде зона забранена за полети / на американски изтребители/.Заплаха за Корея- жълт картон за Щатите от Китай и червен от Ким-чо , и пак млъкнаха безславно.Какво търпение точно губи Тръмп-чо? И сега плаче пред "многоуважавания " китайски президент и поглежда страхливо към Русия да не долети някой шамар във вид на" Калибър"! Нека пак се пеняви!
  • 18 на коня под опашката

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Защото пак си пасъл от онази тревичка с островърхите листенца.