30 Април, 2017 19:28 13 147 55

Вижте тези уникални кадри от Северна Корея (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • пхенян-
  • ким чен-ун

Финландският журналист Мика Maкелайнен пусна сензационно видео във Facebook

Вижте тези уникални кадри от Северна Корея (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Уникален видеоклип от улиците на Пхенян засне и публикува финландски журналист. Мика Maкелайнен бил поканен да посети КНДР за празника в чест на 105-ата годишнина от рождението на вожда на страната Ким Ир-сен.

Макелайнен пусна записа във Facebook и видеото бързо получи популярност.

Репортерът нарича творбата си "рядък деликатес". Мика снимал през предното стъкло на микробус, движещ се по улиците на севернокорейската столица Пхенян.

Както по-късно сам обясни, той бил много изненадан, че никой не възпрепятствал снимките.

На видеозаписа са запечатани прясно боядисани апартаменти, промоционални билборди, изложба в чест на революцията, както и прословутата Кула на безсмъртието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    68 12 Отговор
    Ааа, аз такова видео не гледам! Къде са умрелите от глад и ядящите трева?

    Коментиран от #2, #28

  • 2 кореец

    37 23 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    Не видя ли че почти нямаше трева, всичката е изядена, и сигурно сега пасат на други поляни.И въобще как може да не вярваш на демократичната преса долен комунист !
  • 3 Кики

    61 8 Отговор
    Да, това е С.Корея! Интересно, как е снимал? Би трябвало да има пазач до себе си! Освен да е подкупил пазача. Но пък корееца рискува. А може би журналиста е получил специално разрешение за снимане. Аз не видях дупки, кучета, боклуци!Аз видях велоалея, зелени площи, една подреденост! Може би и с доходите им ще бъдем изненадани!
  • 4 ужас

    43 16 Отговор
    Глад, мизерия, нищета. Не знам как живеят там тези хора... ;(
  • 5 Кики

    43 7 Отговор
    До ТРОЛ

    Извинявай, но без да исках ти сложих втория минус. Абе да не се окаже, че С.Корея са по - добре от...
  • 6 Комунист

    40 8 Отговор
    И при бай Тошо,нашата държава е била така!
  • 7 Дон Тони

    41 4 Отговор
    Вижда се страшно много ново страителство, Ким Чен строи много и хубаво
  • 8 Дон Тони

    35 2 Отговор
    Ако ми кажат са че ще се върнеме към комунизъм и нема да има дебеланковци и материал по улиците мисля че бих се съгласил, пълно е с дебели кубета, всеки ходи като мутричка, материала държи бизнеса ............ трагедия
  • 9 Киро

    16 46 Отговор
    Какво стана ясно от видеото:

    Коли по улиците почти няма, нищо, че минаха през центъра, за да снимат.
    Хората масово вървят пеша под дъжда, явно това е градския им транспорт.
    Сградите са от сталинско-китайски бароков стил, а като функционалност са нещо средно между общежитие и казарма.
    Такива неща, като ресторанти, кина, кафенета и тн. НЯМА.
    Кучета и котки също няма, кой оставя такива деликатеси по улиците?!
    Сградите са просто боядисани панелки, да имат някакъв приличен вид отдалеч отвън.

    Като цяло чувството е, все едно си в един голям лагер, една жизнерадост цари, направо да си срежеш вените!

    Мурзилки, като ви харесва, по един бърз кредит и стягайте парцалите, кво чакате още?!
  • 10 хаха

    39 5 Отговор
    Изглежда по-добре от София!
  • 11 Гост

    38 1 Отговор
    Не видях трошки и дупки.Иначе трафика е мечта.
  • 12 Киро

    5 29 Отговор
    Тия, дето и изглежда добре, с представям в кви хралупи живеят.

    Хахаааа
  • 13 Платен соросоид

    30 8 Отговор
    Да, ама немат "нов внос"! И "бело" нема от къде да си купиш. И кво от това, че по улицата не може да те убият за пет евро? Нали все некога се умира! А къде са им скрити сиганите? За снимките сигур са ги изпокрили. Абе зле са! Не е ли демокрация, не ми го фали.
  • 14 Платен соросоид

    20 5 Отговор
    Да, ама немат "нов внос"! И "бело" нема от къде да си купиш. И кво от това, че по улицата не може да те убият за пет евро? Нали все некога се умира! А къде са им скрити сиганите? За снимките сигур са ги изпокрили. Абе зле са! Не е ли демокрация, не ми го фали.
  • 15 Марчо

    29 0 Отговор
    Абе не си ли спомняхте когато за пръв път идваха вече позападналите американски артисти да снимат евтини филмчета у нас, че се чудеха че не се катерим по дърветата? Ауууу, ама тук има пътища? Леле, и коли досущ като нашите.
    Те по същия начин и на нас ни дават избрана информация като на тях за нас.
    Както излъченото по новините за случващото се в македонския парламент.
    Шиптъра е запял албанския химн при избирането си за председател, явно за да предизвика гневът на македонците. Охранителите са насочили оръжие към хората. От там вече всичко е гръмнало като шампанско. По нашите новини не дадоха тези кадри, а само изстъплението на хората, нарочно провокирани от албанците, които пък са подкрепени от ЮСА и ЕС.
  • 16 мнение

    30 2 Отговор
    Фандъкова дали е гледала това видео. Тя, която разполага с милиарди, а София е дупка до дупка и до тях трап.
  • 17 Кики

    40 1 Отговор
    Киро,няма много хора по улиците, защото всички работят, а не като тук пълно с безработни. Там за всеки има работа. Абе ти не си ли живял през социализма, та да видиш какво е?
  • 18 Тони

    47 0 Отговор
    Направи ми впечатление мазния, без дупки и без огромни локви асфалт. Може би нашия боко е показал австрийската технология на другаря ким.
    Сигурно е че ако бъдат демократизиранище бъде пълно с коли нов внос, паркирали кой където иска, ще има дупки по улиците, реклами на кола и макдоналдс, а всичко печелившо ще бъде в ръцете на демократите, защото в техни ръце може, но в ръцете на ким чен не може. Ако сега пасат трева, тогава ще ядат боклуци от кофите за смет. Но ще се радват че са демократизирани и могат свободно да бъдат гейове, татуирани, да си правят розови коси и да бъдат кончити. Ще им пускат американски сериали, жените им ще станат евтини коври, и най-вече ще могат да мразят свободно. Ще им казват кое е добре за тях, ще им пуснат бежанци , които северно корекците ще трябва да изхранват. Бежанците ше ги колят, взривяват, газят с камиони но "независими" медии ще вменяват на местните че не е редно да се сърдят, защото това е демокрацията. Да продължавам ли?
  • 19 PlimP

    5 25 Отговор
    м дааа, всичките плачете за там, що не вземете да отидете, ше ви трепят з абез пари, а не за 5 евро, може да спестите и някоя стинка да имате за тук, "като" се върнете, щото там няма да имате право д аимате кола примерно

    Коментиран от #20

  • 20 ДЖВ

    31 2 Отговор

    До коментар #19 от "PlimP":

    Ние не плачеме за там!
    Недоволстваме от начина по който ни се представя инфото за там. По същия начин ни вменяваха за оръжията за масово поразяване на саддам.
    Как мислиш - държава която може да си позволи да прави ядрено оръжие едва ли разчита на специалисти, които гризкат трева.
    Виж тези за последните години колко ракети изстреляха за да трупат опит, и сравни нашите профивоенни колко патрона за изстреляли за 5 год.
  • 21 ГОГО

    10 30 Отговор
    Абе вие луди ли сте да хвалите Северна Корея!?Там е диктатура,ако на диктатура не му хареса начина по който се усмихваш,ти резва главата!Няма свободен достъп до интернет,няма мобилни телефони,живеят в средата на 20век и в ужасна пропаганда.Нямало дупки по улиците,ми то и в Южна Корея и в Япония няма,но там и хората са свободни.Само да сравним двете Кореи,от едната страна само бомби и маршируващи военни и никаква икономика,от другата Самсунг,LG,Киа,Хюндай...

    Коментиран от #26, #27

  • 22 брей,брей

    4 18 Отговор
    Към всички ревльовци по–горе дето си мислят че това не е специално избран маршрут: -ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СИ ПУСНЕТЕ ЗА "ЗЕЛЕНА КАРТА" И ТАЯ ГОДИНА !!!

    Коментиран от #25

  • 23 ооооооо

    23 1 Отговор
    Ми то, по-хубаво от София бе! Не е като в нашата Захарна фабрика.
    Няма много движение, защото е почивен ден и то - рано сутринта.
    Прясно боядисани били! Т.Живков каза, че не можем само да боядисаме, това което е построил.

    Сега видяхте ли какво представлява гнусната американска пропаганда?!
  • 24 gost

    2 1 Отговор
    i videoto pribraha
  • 25 гост

    21 2 Отговор

    До коментар #22 от "брей,брей":

    Що не направиш един такъв 12 минутен маршрут из София, умнико?! Ще бъде интересно откъде точно ще "избереш" да минеш? Мога да ти предложа: намери някой клип - обиколка, от времето на комунизма и го повтори, да видим разликата "преди и сега".

    Странно е да хем да живееш в кенеф, хем да не го осъзнаваш и да плюеш различното и по-хубавото! Не ти хареса, казваш клипа? ;)

    Коментиран от #42

  • 26 гост

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "ГОГО":

    Гого, никаква икономика казваш? А откъде е това, което видя на клипа? Да не би да са надуваеми? Хайде, раздвижи суроватката и се опитай да помислиш, колко милиарда трябва да усвои ББ, за да заснеме нещо такова в БГ? Според мен няма да са милиарди, а направо ще трябва да му дадат монетният двор и достатъчно хартия за трилиони ... и пак няма да е същото?
    Браво и на тези и на другите корейци. Браво и на китайците. Браво и на японците. Май излиза, че дръпнатите са най-качествения и работлив материал на земята, европейците най-крадливия и лицемерния, африканците - безнадеждния и мързелив (американци не споменавам, защото в 99% за пришълци от някогашната утайка на Европа).
  • 27 прОстата простАта

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "ГОГО":

    03:26 часа! Простатата алармира и реши да се изходиш по въпроса, пък и други с проблемен самолет плюсове ти писали по това време!
  • 28 некойси

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    ... и децата си изяждаха, да :)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гост

    3 3 Отговор
    Направи ми впечатление , че има много слабо движение и малко автомобили като за 4 милионен град освен това на прозорците им не се виждат пердета , а на балконите няма прпане.
  • 35 Кики

    8 3 Отговор
    Мисля, че това е сравнително краен булевард. Излиза от града за няма и 10 минути. Представям си какво ще е в централната част. Явно, не му е позволено да снима там.
  • 36 ГОГО

    4 10 Отговор
    Някой сигурен ли е,че видеото е от КНДР?Що си мисля,че няма как западен журналист да снима така свободно там?По скоро това е манипулативен материал,а кадрите са заснети някъди из Китай.

    Коментиран от #37

  • 37 хахахаха

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "ГОГО":

    Значи е от Ю.Корея! Откъде те изкопаха от Козяк такъв "умник"!

    Коментиран от #39

  • 38 Кики

    5 0 Отговор
    До ГОГО

    Ако беше снимано в Китай, толкова ли малко хора ще има!? Добре дошли в С.Корея! Мисля, че мернах една ГАЗКА.
  • 39 ГОГО

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "хахахаха":

    Ми и от КНДР да са кадрите,кво-ще ме убедите в светлото бъдеще на кумунизма ли?Все едно незнам кво беше тука.Банани и портокали ако си намериш е цяло събитие,режим на тока,10 години мъки за един соцавтомобил,простотиите с жителството и ергенския данък...Сега ако беше комунизъм щяхте да карате Фолксвагени и да ползвате Айфони на кукуво лято.Щото като гледам това са най-срещанита марки в България.А кво ще кажете дето другарите скриха фактите около Чернобил и умешлено изтровиха маса народ?Eдинствено признавам,че имаше ред и се живееше много по-спокойно,но лишенията бяха големи.

    Коментиран от #40, #50

  • 40 хахахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "ГОГО":

    Ти дори не можеш правилно да изпишеш кУмунизма искаш да ти отговарям! Никой няма да ти връща нещо,което не е съществувало. Никой не иска да те убеждава в някакво светло бъдеще.Но виж ти можеш да се ограмотиш малко.
  • 41 ГОГО

    3 6 Отговор
    Може и да съм направил правописна грешка,но вие други аргументи нямате!
  • 42 брей,брей

    2 11 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Мога да ти предложа" умнико "на първо време да минеш по Южната дъга,когато ,ако си спомняш там не можеха да се разминат два москвича.Или да минеш по Ботевградско шосе когато беше изорано с калните острови по средата.Или по северната тангента...аааа ама нея я нямашееее и всички се потяхме в гадните задръствания заедно с турските гастрабайтери...Или на калотинското кръстовище където се чакаше по половин час на светофара а ченгелите бяха на хранилка отсреща в будката??? Да продължавам ли ??? Ама такива късопаметни дето не са си показали носа навън и не виждат по-далече от компютъра си защо не помислят че няма как да има разбити пътища там при тоя никакъв трафик?АУУУ колко е хубаво там...АЙДЕ МАРШ ТАМ...ДА ВИДИШ КОЛКО Е ХУБАВО...

    Коментиран от #43

  • 43 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "брей,брей":

    А можеш ли да продължиш или почти се изчерпа? Давай! Не съм от София, а и София не е България, но все пак мини, направи едно клипче, умен! Зарадвай ни! ... и се върни пак след 5 години да видиш състоянието на цитираните от теб отсечки. Стиска ли ти?
    ...ама започни от някой ЖК както е на клипът, мини през центъра и тогава отивай на тангентата, околовръса, Ботевградско и т.н.
    ... столичанин в повече ;)

    Коментиран от #44

  • 44 брей,брей

    2 7 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    В случая говорим за СТОЛИЦА, мозък,-С-Т-О-Л-И-Ц-А.И да-мога да продължавам много ,въпреки че и аз не съм от София но пътувам много и виждам каквото трябва.И това което е направено и това което предстои да се направи и познай - по-хубаво е от преди. Дори само по промените в моя град. Айде чао и си живейте в миналото
  • 45 PlimP

    1 4 Отговор
    пичове, тея гадини 2013г. официално са 25мил души на територия от 120 000кв.км., тия градове тряба да с епукат по шевовете от коли и народ, нещо малко празни ми се виждат, в смисъл такъв де да знам майна
  • 46 шшш

    10 0 Отговор
    и в Ирак,Либия,Сирия беше зле ,сега вече асана, всички са доволни,но в Европа на социални помощи. Алалхакбарбарабар... Какво да коментираме след като нямаме представа за живота на тези хора--само от медии, а те са продажни..,не че ми пука за някоя корейска държава...но след като свалиха Садам ,Запада призна че нямаше никакво хим.оръжие ,това специално за идиоти ,които вярват на всичко...
  • 47 ооо

    2 8 Отговор
    уникална ху-ня,все едно да минеш с кола в бивша Соц.държава,какво му сензационно..
  • 48 стоян георгиев

    4 13 Отговор
    да,много хубаво.моля всички путинови фенове и соцносталгици да почнат да събират пари и да тръгват.там има място за всеки от вас.двоина лопата ,доков костюм и велосипед за дъжд,а после по купа ориз и песен от ким чен ун за лягане в 20 и 30 ,когато свършва телевизията.тръгваите ,но да ви предупредя че билетите са еднопосочни :))))))))))))!
  • 49 гостъ

    8 2 Отговор
    Тони мислех да напиша нещо.Но ти си казал всичко.Другото нататък дори не го четох.Незнам кога беше по-хубаво,но знам
    ,че изхвърлихме всичко добро,което можехме да наследим от предишният строй.Че сега сме не по малко безсилни да променим нещо в обществото си и заменихме човешкия си облик със самсунзи, лъскави коли втора употреба,празни приказки и тн. тн въобще
    Проофанизация...
  • 50 ооооооо

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "ГОГО":

    Като те гледам цял ден в нета - едва ли си преял с банани и портокали, мързеливецо.
    Нямаш една стотинка да се усмихнеш, ама на голям се правиш.

    Коментиран от #51

  • 51 ГОГО

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "ооооооо":

    И по онова време работих и сега работя!

    Коментиран от #53, #54

  • 52 ГОГО

    5 5 Отговор
    Мързеливците сте вие,които хленчите за оная епоха!Защото сте научени да чакате като врабчета някой да ви пуска в устата!Който е работлив и способен си цени свободата,който е некадърен си продава душата за елементарни условия на живот!
  • 53 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "ГОГО":

    Човеко, тия не са мързеливи. Там здраво се работи. Никой не им го е построил. САМИ!
  • 54 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "ГОГО":

    Човеко, тия не са мързеливи. Там здраво се работи. Никой не им го е построил. САМИ!

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: