Last news in Fakti

2 Май, 2017 08:00 1 224 0

Израел: Хамас се опитва да ни заблуди

  • израел-
  • хамас-
  • ивица газа-
  • мюсюлмански братя-
  • еврейска държава

Те искат да излъжат света, но няма да успеят, заяви говорителят на премиера Нетаняху

Израел: Хамас се опитва да ни заблуди - 1

Израел окачестви обявената нова политическа доктрина на палестинското ислямистко движение "Хамас" като опит да бъде заблуден светът, представяйки смекчена политика спрямо еврейската държава, предаде "Ройтерс".

"Хамас" иска да излъже света, но няма да успее, - каза Давид Кейес, говорител на премиера Бенямин Нетаняху. "Те копаят тунели за терор и изстрелват хиляди ракети по цивилни израелци. Това е истинското им лице", допълни той.

Лидерите на "Хамас" представиха новия политически документ за стратегията си снощи на пресконференция в катарската столица Доха, но основните елементи в нея бяха обявени предварително. Това стана в деня, в който Израел всяка година почита паметта на загиналите свои герои във войните със съседните арабски страни и в битки и терористични атаки.

"Как можеш да говориш за мир с Израел и в същото време да спонсорираш убийци?", попита риторично премиерът Нетаняху, обръщайки се пряко към палестинския президент Махмуд Абас по време на възпоменателната церемония пред мемориалната Западна стена в Стария град в Йерусалим.

Израел: Хамас се опитва да ни заблуди

Той визираше изплащаните от палестинските власти парични помощи в общ размер на стотици милиони долари на "палестински мъченици", които според Израел са терористи, лежащи в израелските затвори, или на техните семейства.

Израел: Хамас се опитва да ни заблуди

С пряката си атака срещу Абас израелският премиер, според ДПА, се опитва да настрои Вашингтон срещу палестинския лидер в навечерието на посещението му във Вашингтон, където той ще се срещне за първи път с новия американски президент Доналд Тръмп и ще търси реална възможност за подновяване на мирния диалог между израелци и палестинци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА