Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 15:08 761 1

Беларус получава $ 10 млрд от Русия за строеж на АЕЦ

  • беларус-
  • русия-
  • путин

Цената на руския газ за Беларус през първото тримесечие на 2012 г. ще бъде 164 долара за хиляда кубически метра

Беларус получава $ 10 млрд от Русия за строеж на АЕЦ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Москва ще предостави на на Минск заем в размер на 10 млрд. долара за изграждането на атомна електроцентрала, съобщи руският премиер Владимир Путин, цитиран от Би Би Си.

По думите на Путин "днес ще бъдат подписани документите, с които на Беларус ще бъде даден руски заем в размер на 10 млрд. долара в продължение на 10 години, който ще бъде изплащан в продължение на 15 години.

Путин заяви още, че е постигнато споразумение между двете страни относно цените на газа.

Цената на руския газ за Беларус през първото тримесечие на 2012 г. ще бъде 164 долара за хиляда кубически метра, каза руският премиер. Той отбелязва също, че страните са се съгласили "Газпром" да придобие 100% от "Белтрансгаз".

Днес на официално посещение в Москва е беларуският президент Александър Лукашенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 0 Отговор
    искам и аз кредит от 10млрд евро! ще построя Белене! )))