Last news in Fakti

2 Май, 2017 14:50 1 561 0

Великобритания няма идея

  • великобритания-
  • идея-
  • ес

Очаквания за провал след посещението на Жан - Клод Юнкер в Лондон

Великобритания няма идея - 1
Снимка: БТА/AP

Думата провал се е използвала постоянно след посещението на председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер в Лондон, съобщи „Експрес“.

„Преди тази визита тази дума не се използваше много често. Сега обаче все по-често говорим за сценарий в случай на провал при преговорите“, заявява вътрешен източник пред Би Би Си.

Юнкер е бил обезпокоен от намерението на Тереза Мей да не приеме общия бюджет на ЕС, докато не се проведат изборите във Великобритания.

Представители на консерваторите във Великобритания обвиняват Юнкер, че се опитва да накаже Великобритания за излизането й от ЕС.

Юнкер и Мей твърдят, че са имали неколкократни конфликти по време на тяхната среща през миналата седмица. Юнкер е бил притеснен от това, че Мей е отказала да подпише междинния преглед на годишния бюджет на ЕС.

Така замразени остават множество въпроси. Включително и финансирането на Африка за ограничаването на бежанския поток към Европа.

Според източници британците имат напълно различен прочит на ситуацията с Brexit. Твърди се, че те дори нямат представа „как работи Брюксел“. Смята се, че възможността за провал на преговорите се оценява на около 50%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: