Last news in Fakti

5 Май, 2017 07:13 5 764 10

Тръмп уби едно от големите постижения на Обама

  • доналд тръмп-
  • барак обама-
  • обамакеър-
  • здраве-
  • реформа-
  • сенат-
  • камара

Реформи в американската здравна система

Тръмп уби едно от големите постижения на Обама - 1
Снимка: БТА/ AP

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който слага край на едно от големите постижения на бившия президент Барак Обама - „Обамакеър“, предаде Би Би Си.

Здравната реформа за защита на пациентите в страната се смяташе за един от успехите по време на управлението на Обама. Милиони американци се сдобиха със здравно осигуряване, а законът имаше голяма обществена подкрепа.

„Обамакеър“ бе първият мащабен опит да се реформира здравната система в САЩ от 60-те години на миналия век. Въпреки това Тръмп се изказа остро и обяви, че законът на Обама е „мъртъв“.

Още по време на предизборната си кампания републиканецът Доналд Тръмп – спечелил изборите по-късно – обеща да сложи край на „Обамакеър“.

Дебатите сега ще се прехвърлят в Сената, където се очаква текстът да бъде променен значително. „Не ви е срам!“, крещяха протестиращи във Вашингтон след гласуването.

Хилъри Клинтън също разкритикува отмяната на законопроекта на Обама, отбелязвайки, че сега ще пострадат милиони американски семейства.

Анализатори посочват, че броят на неосигурените здравно американци може значително да нарасне при управлението на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обама

    10 14 Отговор
    който убива-ще бъде убит....
  • 2 Пеньо

    15 15 Отговор
    Поредната изцепка на Дони! САЩ има едно от най-скъпите здравеопазвания и поради тази причина милиони нямат достъп до елементарни здравни грижи и в резултат и на това американската нация е една от най-болните. Един от тях май сега е президент. Лесно е да махнеш нещо, важно е с какво ще го замениш!

    Коментиран от #7

  • 3 Мечока

    21 4 Отговор
    Обама се грижи за американските пациенти пък убива, изнасилва и изселва хора в Африка и Азия
  • 4 Мечока

    18 1 Отговор
    По времето на Обама обстрелваха чернокожи в Сащ като пилци
  • 5 НикиД

    48 2 Отговор
    какво представлява великия обамакеър - онези които си скъсват задника от работа, а именно белите хора от средната класа, трябва да плащат за онези , които не желаят да работят, но искат и те да се ползват от услугите на здравната с-ма. - черни, латиноси, емигранти и тн. който си мисли, че в Бг е различно, да отиде на едно прегледче в болницата и да види за кво става въпрос, нямаш ли пари те третират, като бездомен пес. уж си осигурен, а на практика плащаш за всичко. така че аре стига критики и подигравки с Тръмп, той знае какво прави
  • 6 Обама кур е по точно

    23 3 Отговор
    Обама кеър ? - кеър за едни, за други бомби и изнасилвания
  • 7 Jack Bauer

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Тръмп няма да допусне здравната система в САЩ да стане като в България - аз плащам здравни осигуровки, м...лите лежат по болниците и лапат въпреки че са здрави, аз водя дъщеря си на преглед и ми казват "направленията свършиха, трябва да си платите", а м...лите с направления пак лапат.

    Коментиран от #8

  • 8 НикиД

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Jack Bauer":

    добре е, че има хора на които са им ясни нещата. онези които критикуват Тръмп са черните, гейчетата и Холивуд. както и известен брой бели хора, които са крайно заблудени. същите благодарение на които африканеца Обама дойде на власт, защото в крайна сметка той беше избран от белите. ще им дойде акъла на американците в главата, ама ще трябва да страдат, също както и на германци, французи и т.н.
  • 9 майна

    9 0 Отговор
    надута е тяхната гайда,да си гледаме цървулите в парламента какви ги вършат за нашия народ
  • 10 DGI

    8 0 Отговор
    Автора на статията е превел директно от някъде "големите постижения на Обама" и край, това е вярно, Тръмп е лош! Аре всичките черни папагали дето нямат 10 долара в джоба и се издържат само от кражби и наркотици да ги видим сега! На белите им писна да дундуркат черната сган! Да го ду*ат обама и неговите избиратели!