28 Ноември, 2011 08:09 834 3

Мудис: Всички рейтинги в ЕС са под заплаха

  • мудис

Дори най-стабилните икономики не са застраховани срещу сваляне на оценката

Бързото задълбочаване на дълговата криза в Еврозоната заплашва кредитните рейтинги на всички европейски страни, предупреди снощи американската рейтингова агенция Мудис.

Все още смятаме, че Еврозоната ще запази единството си без други сривове, освен регистрирания в Гърция, но дори „позитивен сценарий носи в себе си твърде негативни последици за оценките“ на европейските държави, заявява агенцията в „специален коментар“, посветен на европейските страни.

С това си изявление Мудис ясно подчертава, че никоя страна, включително смятаните за най-стабилни, като например Холандия, Австрия, Финландия и дори Германия, не е застрахована срещу сваляне на оценката.

„Непрекъснатото влошаване на кризата с публичните и банковите дългове в „Еврозоната заплашва качеството на кредита във всички европейски страни. Докато „Еврозоната като цяло притежава огромна икономическа и финансова мощ, слабостта на институциите продължава да спъва разрешаването на кризата и да тегне върху оценките“ на страните членки, посочва рейтинговата агенция.

Агенцията неотдавна предупреди Франция, че може да загуби свята оценка „ААА“, позволяваща й да взема от пазарите заеми при изгодни условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паричко

    0 0 Отговор
    тия смешници и другите им подгласници май са си оправили собствената страна до положение да цъфне, дори и да върже,та раздават на всички по света своето правосъдие-на мен лично ми е "през......................"от компетентното им мнение за моята страна!
  • 2 илю

    0 0 Отговор
    не ми е ясно защо трябва да се вземат кредити и се работи и изкарва.явно като работи една икономика и няма пари тя предварително работи умишленно на загуба щом плаща кредити.а кой ги дава тези кредити и откъде и за къде отиват парите някой обяснявали си го.аз нямам кредите и депозити нямам но печеля и живея спокойно гладен не си лягам и се събуждам отпочинал
  • 3 паричко

    0 0 Отговор
    И аз мисля като теб и съм също като теб,илю....