Last news in Fakti

11 Май, 2017 14:57 1 332 0

Могерини иска още балкански страни в ЕС

  • ес-
  • федерика могерини-
  • балкани

Според нея Съюзът ще продължи да се разширява

Могерини иска още балкански страни в ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Федерика Могерини се обяви за ускорен процес по приемането в ЕС на Сърбия и Черна гора, съобщи La Stamnpa.

В това число върховният представител на ЕС в сферата на външната политика и сигурността включи и Косово.

„Дори след излизането на Великобритания, ЕС ще остане най-големия пазар в света. Ние ще сме първи международен донор и икономически партньор за страни от други континенти. Там ЕС се разглежда като модел на стабилност.

Сигурна съм, че ЕС няма да остане в рамките на сегашните 27 страни – членки. Ние ще търсим нови членове, най-вече на Балканите. Аз предпочитам термина „сдружаване“, вместо „разширяване“ на Европа. Има страни, които споделят общи перспективи с ЕС. Все пак това е един не лек процес“, заяви Могерини.

Тя подчерта, че ЕС иска да помогне за разрешаването на кризата в Сирия и да достави хуманитарна помощ за сирийските граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: