Last news in Fakti

12 Май, 2017 21:11 1 660 0

Разпуснаха 4 общински съвети заради връзки с мафията

  • италия-
  • мафия-
  • община
Разпуснаха 4 общински съвети заради връзки с мафията - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското правителство взе решение да разпусне общинските съвети на четири града. Причината е: тесни връзки с членове на организираната престъпност. Става дума за градовете Лауреана ди Борело, Бова Марина, Джоя Таура и Сан Феличе а Канчело в близост до Неапол.

Решението за разпускане на общинските съвети е взето от Министерство на вътрешните работи на Италия, тъй като е налице връзка между престъпни групировки и административни структури. Функциите на съветите ще се изпълняват от специални комисии, назначени от Рим. Също така правителството е отменило насрочените за 11 юни избори в два от въпросните града. В общинския съвет на Сан Феличе а Канчело се оказва, че има представители на мафиотския клан Камора, а в останалите три калабрийски града – от местната престъпна групировка ндрангета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: