Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 12:49 1 147 0

Директорът на АЕЦ „Фукушима“ напуска

  • масао йошида-
  • аец фукушима
Директорът на АЕЦ „Фукушима“ напуска - 1
Масао Йошида (вляво) показва на премиера Йошихико Нода (вдясно) мерките за справяне с кризата в АЕЦ „Фукишима“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Директорът на японската АЕЦ „Фукушима“ Масао Йошида напуска поста си по здравословни причини. Това ще стане на 1 декември.

Това съобщиха от компанията-оператор Tokyo Electric Power – Tepco - ТЕПКО.

Масао Йошида ще бъде наследен от 54-годишния Такеши Такахаши, досегашен ръководител на ядрените инсталации.

Масао Йошида неизменно ръководеше ликвидационните работи след аварията в централата, като щабът му се намираше в укрепено здание на територията на комплекса, уточнява ИТАР-ТАСС.

Досега ТЕПКО е признала, че няколко души, работили на обекта, са били облъчени над разрешените норми, но няма нито един смъртен случай като пряко отражение от радиацията.

Трима работници от централата са починали по други причини, както и двама служители в деня на труса и цунамито, при които общо 19 500 души загинаха или изчезнаха в опустошения район.

През март т.г. президентът на ТЕПКО Масатака Шимизу бе хоспитализиран заради високо кръвно и виене на свят. Тогава бе съобщено, че той има сериозни здравословни проблеми, като това бе възприето като още една криза за компанията-оператор на АЕЦ „Фукушима“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА