13 Май, 2017 17:03 3 122 11

Северна Корея готова да преговаря с американците

  • северна корея-
  • диалог-
  • сащ-
  • американци-
  • дипломат-
  • преговори-
  • чой сун-хи

Ще седнат ли Северна Корея и САЩ на масата за преговори?

Северна Корея готова да преговаря с американците - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея е готова отново да седне на масата за преговори със Съединените американски щати, но при определени условия, съобщи агенция „Йонхап“.

Тя цитира Чой Сун-хи, високопоставен севернокорейски дипломат, която направи изявлението в китайската столица Пекин.

Чой Сун-хи не уточни какви условия визира Пхенян, но подчерта, че страната все пак е готова на диалог – на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров.

В края на месец април американският президент Доналд Тръмп предупреди в интервю за „Ройтерс“, че е възможен „голям, голям конфликт“ в региона. САЩ са твърдо решени да сложат край на ядрените амбиции на Пхенян.

Севернокорейците, от своя страна, виждат в съвместните учения на САЩ и техните съюзници подготовка за инвазия в страната.

В същото време новоизбраният южнокорейски президент Мун Дже Ин изрази готовност да посети Северна Корея. По думите му трябва да има диалог на полуострова, за да се избегнат конфликти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    18 22 Отговор
    Товариш КИМ,понял что с голо дупе колци за домати не се набиват!
  • 2 Скорпион29

    10 17 Отговор
    Ким ще поиска да подстриже Доналд Тръмп гола глава публично по CNN и едно здраво чу....не с Мелания Тръмп после може да помисли за преговори. Вожда Ким Чен Ун е велик СТРАТЕГ.
  • 3 Гост

    14 3 Отговор
    От една страна , печеленето на време шикалкавенето , и размотаването работи за Сев. Корея. Тръмп обяви сензационно , съвсем наскоро , Ким за сериозен стратег , който знае какво прави. Това е смекчаване на тона , и опит за разведряване на Кор. полуостров. Дано се получи нещо, но не съм оптимист. Ситуацията ще заприлича на договорите с Иран, много шум за нищо. Дано поне поспадне напрежението , изстрелванията на ракети, ядрените опити, а Сащ да си изтегли корабите по настрани. Естествено едните ще тръбят уплашихме ги, постигнахме велика победа. А другите , поставихме Ким където му е мястото.И така отново.
  • 4 Кики

    10 5 Отговор
    Ким Чен никога няма да се откаже от ядрената си програма, освен ако не му се предложи нещо много голямо! Преди време писах какво може да бъде то!
  • 5 гостуващ

    6 16 Отговор
    Корейския свинчо включи на задна скорост !

    Коментиран от #10

  • 6 Kcaniba

    5 17 Отговор
    Американците ще го укротят май дебелото диктаторче дръпна му се нещо фъшкията.
  • 7 Кики

    18 7 Отговор
    Когато Ким спре развитието на ядрената си програма, тогава може да се каже, че е дал задна скорост.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гостуващкуку

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "гостуващ":

    Пък фащ, кире, отдавна буксуват на място. И докато Сев. Корея имат проблем с неособено представителните правителства на някои империалистически държави, то управниците на фащ имат проблем с огромни маси трезвомислещи хора навсякъде по земното кълбо. И за капак на всичко нормалномислещите обикновени в хора щатите се притесняват от това и все по ясно изразяват недоволството си: ето тук от 1:25мин. до 5:40мин. има откъс от комедийното шоу на Джордж Карлин: https://www.youtube.com/watch?v=S0sAkbU8OFo
  • 11 Morgoth

    3 0 Отговор
    САЩ гарантирано ще победят при евентуален военен конфликт. Проблема е, че това ще бъде скъпо, ще се разсмърди много повече от войните им в арабските страни, а и в Северна Корея няма нефт.
    При тази ситуация никой няма полза от война и затова като подрънкат малко оръжията ще седнат да се разберат като накрая всеки ще тръби в собствените си медии, че е излязъл победител - нещо като нашите партии след избори.
    А ако Ким е добър стратег (до сега поне показва единствено, че е параноик) ще отвори икономиката на страната по примера на Китай.
Новини по държави: