Last news in Fakti

15 Май, 2017 09:17 4 561 28

Северна Корея плаши САЩ с ядрено бедствие

  • северна корея-
  • ракети-
  • сащ

От там се готвят за нови ракетни тестове

Северна Корея плаши САЩ с ядрено бедствие - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея се готви за нови ракетни тестове, съобщи KCNA.

През вчерашния ден Пхенян успешно изстреля ракета земя – земя. Тя достигна височина от 2787 км и прелетя 787 км. Тестът е целял проверка на технически характеристики за балистична ракета, която може да пренася ядрена глава.

САЩ вече свикаха извънредно събрание на Съвета за сигурност на ООН по случая.

„Тестовете ще продължат, докато САЩ и техните васали не направят правилния избор“, заяви лидерът на Северна Корея Ким Чен – ун.

Той отново призова САЩ да се въздържат от провокации. В Северна Корея смятат, че континенталните и тихоокеански операции на САЩ са в обхвата на техните ракети.

Резолюция на Съвета за сигурност на ООН забранява на Северна Корея всякаква разработка на ядрени оръжия. В страната отхвърлят резолюцията. От там твърдят, че имат право да засилят отбраната си на фона на враждебната политика на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    46 45 Отговор
    Щом ги застрашава такъв нагъл и лицемерен агресор ,като САЩ е нормално да си засилят отбраната.В противен случай,ще се случи същото като в Либия ,Ирак и т.н.
  • 2 незнайко

    41 46 Отговор
    Прави са. Не може САЩ да си правят каквото си искат, а да забраняват на другите. Те не се траят вече с техните маневри в цяс свят.
  • 3 гост

    42 32 Отговор
    Кимчо е като пърхаща нощна пеперуда около газова лампа ....
  • 4 мими

    40 24 Отговор
    Кимчо упорито настъпва греблото
  • 5 Водещ

    31 29 Отговор
    А не може ли САЩ да им удари базите с ракети от някой кораб ? Като на Башар летището ! Сигурно може..... Ама не го правят.... защо? Работата май е ясна. Девизът на армията трябва да им е "САМО НА УМРЯЛО КУЧЕ НОЖ ВАДИ"
  • 6 Кики

    29 28 Отговор
    Ким Чен иска САЩ да спрат да се навъртат наоколо, да са по - далече. Да спрат провокациите. Всеки да си гледа неговия живот.Тогава Ким би намалил честотата на опитите с ракети.
  • 7 Марчо

    21 16 Отговор
    Свинчо се омотава все по вече като пиле в кълчища, изглежда чувства, че малко му остава !
  • 8 no name no face no number

    20 16 Отговор
    ООН отдавна не е честен съдник подобно на международният съд за военни престъпления. Всичко е фарс. Или се забранява ядреното оръжие за всички или не се забранява. Ква е Тая смехория Северна Корея , Сирия, Ирак , Либия да нямат, а САЩ Русия, Франция, Германия , Англия и зруги да имат. Ква е разликата? Едните кни са шефоне ли кво ли? Браво на Ким. Може да е луд но евала не им се дупи. Всъщност онези не са много по нормални от него. Саже са по зле и по опасни.
  • 9 no name no face no number

    9 13 Отговор
    За пореден път се убеждавам Факти.бг, че плюсовете и минусите не ви работят винаги. Незнам кога ще си ги оправите. + ми за Гост и Незнайко не бяха отчетени. Минуси не съм слагал. Моля опранете си системата.

    Коментиран от #21

  • 10 Лукашенко

    20 9 Отговор
    При 787 км. полет отклонение от 560 км "Кьоравия с пушката"Според мен ракетата е била хакната и контролирана от американците чрез РЕБ.
    Усилията на Китай за мирно разрешаване на въпроса не дават резултат. Не казвам, че не полагат усилия ,но резултата е нулев.
    Колкото до КНДР - те имат два спътника които според американското разузнаване са способни да атакуват САЩ с електромагнитен импулс. Така че, ако се отиде към военно решение -първото нещо което трябва да се направи е тия два спътника да бъдат елиминирани. Това ще е сигнала за началото на военна операция.
  • 11 мими

    13 3 Отговор
    Ударна група на военноморските сили на САЩ, начело с атомния самолетоносач „Роналд Рейгън” (Ronald Reagan) получи в понеделник заповед да излезе в открито море от военноморската база „Йокосука” край Токио.
  • 12 Kcaniba

    13 11 Отговор
    Мачуаааааааай, Америкаааааа, вкарай те го този прасчо у кочината най на сетне !

    Коментиран от #13

  • 13 Kcaniba

    10 15 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Памперси трололо!!
    ФАЩ им е време да ядат баура от диктаторчето!!!
    Ще опуцат дебелите бигмакчета корейчетата)))
  • 14 Марчо

    8 3 Отговор
    Това безумие трябва да спре. Със сигурност трябва да се договаря. При наличието на днешните оръжия за масово поразяване в този случай няма как да се получи локална война. Още повече, че и Северна Корея притежава такава смрад. Тя ще бъде може би како ефекта на доминото. Ако предтекста на корейците е американското военно присъствие близо до границите и за да форсират разработката, нека по-умния да отстъпи временно. Не съм за американците, но пък не съм и обеден, че такава държава, която всичките и постъпки зависят от едноличната воля на един човек, че трябва да притежава каквото и да е оръжие за масово поразяване. Представяте ли си ако действията на американския или руския военен комплекс зависеше само от президента какво би се случило? Отдавна земята щеше да е пустиня населявана само от хлебарки.
  • 15 ВЦГ

    19 6 Отговор
    Пуссин ще изпрати в помощ на Ким адм. Кузнецов, танкове Армата, Лимана и въздушнокосмическият подводен оркестър
    Ще видят янките тогава

    Коментиран от #16

  • 16 Kcaniba

    9 13 Отговор

    До коментар #15 от "ВЦГ":

    Америте ще пратят невидиви за НАТОвците турбоскъпите "невидими" раптори и всякви там подобни, а сръбската цатарея ще ги сваля с ПВО системи Щилка - съветско производство!!!
    После руските СУ-шки с непрофесионалното си поведение ще оцапа с амерски фекалии самолетоносачи, нсякни там разрушители...
    А китайците ще пратят само 2 дивизии, има -няма 100 млн човечета на почивка в разединените амерски щати...
  • 17 БоБо

    3 1 Отговор
    А бе едно е метрополия а друго е колония.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гостер

    10 9 Отговор
    Не мога да разбера американците кво ги бавят още ?!

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Кики

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "Гостер":

    Ще хвърчат Самсунги и LG- та, сега разбра ли за какво ги бавят още? Забелязвам, обаче, че САЩ са станали по- малко лоши. В началото си мислех, че ще жертват Ю.Корея. Да им се чудиш!
  • 21 неплатен соросоид

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "no name no face no number":

    Що бе, работят си. Моите минуси на същите индивиди си ми ги отчете. И на твоите мнения си ми отчита минусите. Проблемът сигурно е в Правеца-ти.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 коко

    4 6 Отговор
    Руският алкохолизъм е стереотип, еволюирал в национална черта

    Коментиран от #24

  • 24 австралопитек

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "коко":

    А западния еволюира сега по нашето крайбрежие.
  • 25 Киро

    3 1 Отговор
    "достигна височина от 2787 км" ???

    Алоууу, нещо ич ви няма с мерните единици!
  • 26 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Ако беше Празец щеше да ги отчете, но не е. Вечи произвеждаме само асфалт
  • 27 TeRRoR1101

    1 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Тя достигна височина от 2787 км и прелетя 787 км."
    ДОКОГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ !!! Тези корейчета по Луната по лесно ще изтрелят ракета от колкото до САЩ. Четете какво пишете и като преписвате също !!!! 2787 КИЛОМЕТРА ВИСОЧИНА. Те ракети ще изтрелват в космоса вместо сателити.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: