Last news in Fakti

15 Май, 2017 19:51 1 860 0

Мафията пусна пипала и в бежански център

  • мафия-
  • бежанци-
  • италия-
  • център-
  • полиция-
  • разследване

Източване на държавни средства...

Мафията пусна пипала и в бежански център - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианската мафия пусна пипала в един от най-големите приемни центрове за бежанци, източвайки огромна сума пари, съобщи Би Би Си.

Клан на Ндрангета е успял да намери вратичка в закона, позволяваща безпроблемно да точи пари, предназначени за мигрантите. Италианските сили за сигурност обаче разбиха схемата.

При мащабна операция полицията арестува 68 души, заподозрени за участие във финансовото престъпление. Бежанският център в Изола ди Капо Рицуто, Калабрия, е във фокуса на обективите.

Мафията е присвоявала пари, предназначени за новопристигналите. Кланът „Арена“ е бил прикрит зад фасадата на местна католическа благотворителна организация, която управлява центъра.

В продължение на години държавни пари са били източвани, а сред задържаните е и местен свещеник. В изявление на полицията става ясно, че на задържаните са повдигнати обвинения в изнудване, злоупотреба с държавни средства и други финансови измами.

Кланът е успял да спечели договори за доставка на храна за този център, както и различни поръчки, свързани с регистрацията и приема на бежанци.

Италия е една от най-засегнатите страни от бежанската криза, която е най-голямата на Стария континент от края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: