Last news in Fakti

20 Май, 2017 23:00 2 866 8

Турската полиция арестува и бебе заради преврата

  • бебе-
  • преврат-
  • турция-
  • арест-
  • майка-
  • гюленисти-
  • затвор

Майка и новороденото й бебе - в една килия...

Турската полиция арестува и бебе заради преврата - 1
Снимка: Shutterstock

Месеци след неуспешния опит за военен преврат в Турция в затвора попадна и... новородено бебе, съобщи агенция „Доган“.

Айсун Айдемир, бивша учителка по английски език, беше задържана от турските сили за сигурност по подозрения, че е част от организацията „Фето“, обявена за терористична в страната.

31-годишната жена от северната провинция Зонгулдак е родила на 13 май, а веднага след изписването си от болницата е била изпратена зад решетките.

Съдът нареди Айдемир и новороденото й бебе да бъдат затворени в една килия, където да изчакат старта на делото. Майката и детето са били изпратени заедно в затвора в град Бейджума.

Бившата учителка е обвинена, че е използвала мобилното приложение ByLock, което е смятано от турските власти за основен комуникационен канал между гюленистите в страната.

Фетхуллах Гюлен и неговите последователи от „Фето“ бяха посочени за организатори на опита за военен метеж. Разследването срещу арестуваната майка продължава. Мъжът й също е разследван от властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фесария

    22 3 Отговор
    Милостивият султан, ще му осигури раирани памперси и ританки! Неговата милост е безгранична и когато бебето проговори и веднага се отрече от враговрте му има надежда на 90 да го пуснат .
  • 2 помак

    4 16 Отговор
    Ердоан се грижи за всички ,даже и за враговете си.Заглавирто е доста подвеждащо и при мисълта за затвор,ние веднага го приравняване с нашето виждане за затвора,но не е така,там нещата са мноого по-добре от България.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Ироничен

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "помак":

    Да бе, много грижовен. Арестуваните и уволнените са толкова, че реално всички сектори, в които работят образовани хора, са осакатени.
    На него обаче му трябват прости и праволинейни.
  • 4 гост

    11 2 Отговор
    Да, затворите там са направо курорт. По-важното е какво следва за нас? Когато Ердоган приключи с вътрешната саморазправа ще трябва да обещае на турците огромен скок в БВП, който да възстанови щетите от спрялата икономика покрай национализирането на фирмите с неправилна политическа позиция и масовите арести на хора. Най-лесно това става с външен враг и много инвестиции в армията. За последните трийсет години преживяхме какво ли не, май само война не сме водили. Нищо чудно да се озовем в някоя сирийска драма- всички да дойдат да ни спасяват, като обстрелват различни части от страната. Румънците прибраха ядреното оръжие от Турция, така че евентуален конфликт на Балканите може да стане само тук.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПОЗ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "помак":

    пума , ако не ти харесва тук , иди кажи , че си гюленист и ще те настанят в някой затвор да се чувстваш "мноого по-добре "
  • 7 БайМанаф

    1 2 Отговор
    Бе няма ли НАТО да спре тоя новозараждащ се фашизъм най после? Един снайпер от 3 километра ще му пръсне зелката на тоя шикългрубер!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: