Last news in Fakti

17 Май, 2017 08:44 1 038 1

Нов случай на птичи грип в Китай

  • птичи грип-
  • китай-
  • болест
Нов случай на птичи грип в Китай - 1

Властите на китайската провинция Шанси съобщиха за нов случай на човек заразен с вируса на птичи грип H7N9. Това е първия подобен случай за 2017 г., уточнява агенция Синхуа.

Заразена е 66-годишна жена. Тя е приета в болница, а състоянието й се определя като тежко, но стабилно. За момента не са установени признаци на заболяването у хората, с които тя е имала контакт.

Птичият грип се определя от Световната здравна организация като инфекциозно вирусно заболяване, което често протича без изразени симптоми. За пръв път вирусът H7N9 беше регистриран в Китай през 2013 г. Само за периода декември 2012-януари 2013 г. от него в страната са починали 160 души, а заразените са били 458 души, сочат официалните данни на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.