Last news in Fakti

21 Май, 2017 09:50 2 804 16

В защита на правата на сексуалните малцинства (СНИМКИ)

  • румъния-
  • гей парад-
  • лесбийки-
  • хомосексуалисти

Хиляда души се събраха на гей парад в Букурещ

В защита на правата на сексуалните малцинства (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Около 1000 души взеха вчера участие в шествие в Букурещ в защита на правата на сексуалните малцинства в Румъния, застрашени от инициатива за налагане на конституционна забрана на гей браковете, съобщи ТАСС.

Около 30 посланици изразиха подкрепа за шествието и за защита на правата на ЛГБТ общността. Посланикът на САЩ Ханс Клем лично взе участие в демонстрацията, въпреки проливния дъжд в румънската столица, допълва АП.

В защита на правата на сексуалните малцинства (СНИМКИ)

Парламентът трябва скоро да насрочи дата за референдум, с който да бъде изрично посочено в основния закон, че бракът е "съюз между мъж и жена", а не между "съпрузи", както е в сегашния текст.
Това допитване до народа е резултат от "гражданска инициатива", подета от няколко организации, близки до влиятелната Източноправославна църква, които твърдят, че са събрали три милиона подписа.

В защита на правата на сексуалните малцинства (СНИМКИ)

В защита на правата на сексуалните малцинства (СНИМКИ)

Гей прайдът се проведе вчера за 13-а година в Румъния в празнична атмосфера, участниците носеха знамена и чадъри с цветовете на дъгата и доведоха със себе си деца и кучета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гоу©т

    30 3 Отговор
    Децата на дъгата да отиват под земята.
  • 3 Скорпион 29

    14 9 Отговор
    Кадиров ша ви оправи вас
  • 4 Kcaniba

    14 5 Отговор
    Всички цености и символи оакаха с тази си либов, дето я имат....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЦинКайУй

    6 28 Отговор
    Чета ви коментарите и разбирам защо сте неграмотни,бедни и нещастни.Всеки има право да е щастлив и вашата злоба и лошотия трови единствено вас самите.Хора с такава омраза нямат бъдеще в новия свят.

    Коментиран от #7, #10, #13, #14, #15

  • 7 Трифонов

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "ЦинКайУй":

    Какъв нов свят, наивнико!? Искаш ли да ми посочиш една държава, едно общество, в което 90% от населението да НЕ гледа на хомосексуалността негативно? Не бъркай искреното, неподправено от лицемерие и неолиберални стереотипи, отношение на болшинството с поведението спрямо хомосексуалистите, което те в същото време демонстрират в обективната действителност. Напълно противоположни са. Външно може да проявяват положително отношение или безразличие, ала не бива да имаш никакви съмнения, че в същия този момент, вътрешно, истинското отношение към хомосексуалиста се побира в процедената през зъби фраза: " Мръсни п...ли гадни!!!" Така е и в Америка, така е и в която и да е Европейска държава. Разликата е единствено в това, че в тези общества, се приема за проява на лош вкус да демонстрираш обективно това отношение към хомосексуалистите. Но няма родител, който да не се натъжава, когато разбере, че детето му е гей. Няма такива там, няма такива тук, няма такива никъде. И отношението е негативно в своята основа и дискриминацията на тези хора е факт навсякъде. Просто в някои общества я крият по-добре. И това е основната причина, поради която такива гей паради се провеждат навсякъде. В обществото, в което всякакви остатъци от дискриминация на хомосексуалистите, би била ликвидирана, от такива паради не би имало никакъв смисъл и такива не биха се провеждали. Тези паради са именно това - парадиране пред консервативното общество, защото негативността спрямо тях е толкова мно
  • 8 Мъж

    19 4 Отговор
    Бог е създал мъжът и жената. Всички останали са плод на Сатаната.
  • 9 Хахаха

    17 9 Отговор
    Посланикът на САЩ Ханс Клем лично взе участие… ..
    Хахаха
    Все едно ГОСПОД СЛЯЗЪЛ НА ЗЕМЯТА
    ХАХАХА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Митю

    5 2 Отговор
    Епа ...сите посланици ли са-а?
    Таковани де...
    От лево...
  • 12 реалист

    11 2 Отговор
    Ето заради такава пропедалска политика неонацизма в Европа се завръща . После се чудат защо в германските казарми имало надписи вермахт . Разбирам ги хората хората ,до гуша вече им е дошло от тая еврогейщина.
  • 13 Епикур

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЦинКайУй":

    Извинявай, човек, но не си прав, да одобряваш гей-бракосъчетание! Лично считам, че тормоз на обратните не е реден, защото те имат своето право на лично разположение с тялото си то си е тяхно и ако искат, ще си го рисуват, ако искат няма, ако искат ще си се мляскат или не! но съгласи се, че е извратено мъж с мъж и жена с жена да сключвот брак, да осиновяват деца, да налагат този антиприроден извратен морал! Аз не харесвам преследването на обратните, ако не насаждат своята извратеност на обществото, нека природата си ги съди! Но пък не е редно да създават пълноценно семейство с всички антиприродни положения, че и да осиновяват и възпитават деца по този морал! Не е добре, за дете да се учи на тази изврътеност, да гледа майка и баща мъже или жени! това е въпрос на природосъобразност, на правилно или не, а не на омраза към гейове и лесбоски от моя страна пон. А сме бедни защото мафията на власт ни краде, пречи и служи на враждебен нам елит още от Ирина Сара и Шишман насам. Не е добре да има гей-бракове, това е вредно за морала на човека! Като искат да са си обратни, но да не натрисат своята извратеноост, така мисля! Ти защо си за тия извратени неща?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 125

    4 0 Отговор
    Само Рамзан Кадиров не е присъствал. :)
Новини по държави: