Last news in Fakti

25 Май, 2017 15:54 2 515 3

Унгария ще увеличава раждаемостта с...

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • раждаемост-
  • будапеща

Целта е средният брой на децата, родени от една жена, да стане от сегашното 1.5 до 2.1 в срок до 2030 г.

Унгария ще увеличава раждаемостта с... - 1
Снимки: БТА/АР

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви, че с цел повишаване на раждаемостта неговото правителство ще намали размера на лихвата по ипотечните кредити за семействата с три и повече деца. Кабинетът в Будапеща ще построи или ремонтира много детски градини, предаде "Ройтерс".

На конференция по въпросите на унгарското семейство Орбан каза още, че ще има намаляване на размера на лихвите и по студентските заеми, дължими от жени с две и повече деца.

По думите му целта е средният брой на децата, родени от една жена, да стане от сегашното 1,5 до 2,1 в срок до 2030 г.

В речта си премиерът се противопостави на идеята за решаване на демографски проблеми чрез увеличаване на миграцията. Но същевременно призна, че както в Унгария, така и в Европа е необходим "решителен поврат" за увеличаване на раждаемостта.

Унгария ще увеличава раждаемостта с...

Орбан каза, че от 1980 г. насам населението на Унгария е намаляло с близо един милион души до сегашните 9,8 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изгубенивпревода

    2 7 Отговор
    То ако намали размера на кредита надали някой ще се възползва от тоя кредит. Виж ако намали лихвата на крадита е друго :)

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Изгубенивпревода":

    Написано е точно и ясно ! (Публикувано във факти.бг: правителство ще намали размера на лихвата по ипотечните кредити ) Трети ред от статията.
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    За нас вече е късно , просто няма как да стане , освен цигани да увеличат раждаемостта още малко и да преименуват България в Циглария или Ромалия . По скоро ще станем провинция на Турция,това е целта да изгонят млади българи и да се заселят тук всякакви мигранти ислямисти.
Новини по държави: