Last news in Fakti

26 Май, 2017 10:55 2 238 0

Почина легендарен моден дизайнер (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • лаура биаджоти-
  • кашмир-
  • мода

"Кралицата на кашмира" Лаура Биаджоти си отиде след сърдечен удар

Почина легендарен моден дизайнер (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Италианският дизайнер Лаура Биаджоти, известна от медиите като Кралицата на кашмира, почина в римска болница на 73-годиша възраст, съобщи в."Стампа", цитиран от ТАСС.

В сряда вечерта модната законодателка беше откарана в една от римските болници, след като получи пристъп. Според лекарите тя е претърпяла сърдечен удар, съпроводен със спиране на сърцето, което е довело до необратими процеси в главния мозък.

Почина легендарен моден дизайнер (ВИДЕО+СНИМКИ)

В болничното заведение екипът е успял отново да задейства сърцето на Биаджоти, но при все това състоянието и бе крайно тежко и тя изпадна в мозъчна смърт, след което изддъхна.

Лаура се е почувствала зле в своята резиденция в Гуидония край Рим, където тя живее от началото на 80-те години в замък от ХI век.

Почина легендарен моден дизайнер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Почина легендарен моден дизайнер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родената в Рим Биаджоти започва кариерата си в модния бранш в началото на 60-те години. Тя беше първият западен дизайнер, която представи свои колекции в Пекин (1988 г.) и в Москва (1996 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: