31 Май, 2017 11:49 3 038 4

САЩ възпират Северна Корея с нова ракета

  • сащ-
  • ракета-
  • северна корея

Днес беше направен тест на ракета - прехващач

САЩ възпират Северна Корея с нова ракета - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ тестваха ракета - прехващач, с която се надяват да контрира ракетната програма на Северна Корея, съобщи News.com.au.

Тестът е бил извършен в Калифорния. Според лица близки до теста, ракетата успешно е прихванала междуконтинентална балистична ракета, изстреляна от Маршаловите острови.

Това е първи подобен тест от 2014 г. Това става, след като Северна Корея извърши серия от ракетни тестове през последните месеци. С новата ракета от САЩ се надяват да контрират нови провокации.

"Прехващането на сложната, представляваща заплаха МКБР е невероятно постижение за системата и важна степен от програмата НСОС", заяви директорът на АРО вицеадмирал Джим Сайринг. "Тази система е жизнено важна за защитата на родината и това изпитание демонстрира, че имаме истинско възпиране срещу реална заплаха“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостът

    24 12 Отговор
    Е те до сега нямаха ли ракета прихващач.Прехвалените амери.Ко се фукат като нямат с кво да им свалят ракетите.Палячовци.
  • 2 гого

    21 8 Отговор
    Тепърва я създават,изпитват,усъвършенстват и то в почти "лабораторни ''условия.....отиде коня в ряката.
    Ако оня див мисир им пусне някоя ракетка,ще й прихванат пушека
  • 3 Kcaniba

    19 13 Отговор
    То не бяха самолетоносачи, то не бяха подводници с томахавки!!
    Едно корейско диктаторче не могат да впечатлят с технологиите си, та тръгнали с най голямата страна в света да се мерят!!!
    Русия ги прави меки
  • 4 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    16 8 Отговор
    Къде е Кончето. ...Няма ли да даде експертно мнение по въпроса? Хайде кон, разведри ни малко.