Last news in Fakti

29 Май, 2017 12:19 5 947 9

Япония заплаши Северна Корея

  • северна корея-
  • ракета-
  • япония-
  • заплаха-
  • шиндзо абе

Япония призова Северна Корея да спре провокациите

Япония заплаши Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че страната му ще предприеме „конкретни действия със САЩ“ в отговор на поредната провокация от страна на Северна Корея.

Пхенян изстреля балистична ракета с малък обсег, която падна в японската икономическа зона. Това бе третият пореден опит само в рамките на три седмици.

„Никога няма да толерираме продължаващите провокации на Северна Корея, която игнорира предупрежденията от страна на международната общност“, заяви японският премиер, цитиран от „Ал Джазира“.

„Севернокорейският проблем е основен приоритет на международната общност. За да възпрем Северна Корея, ще предприемем конкретни действия с Щатите“, заяви Шиндзо Абе.

Изстреляната от Северна Корея ракета е прелетяла близо 450 километра, преди да падне в японски води, посочват военните анализатори.

През последните месеци значително се увеличи напрежението на Корейския полуостров и в региона. Американският президент Доналд Тръмп изрази решимостта си да сложи край на севернокорейските ядрени и балистични амбиции.

Министерството на външните работи на Южна Корея разпространи изявление, в което остро осъди изстрелването на ракета. Външното ведомство посочи, че това е сериозна заплаха не само за региона, но и за целия свят, и призова Северна Корея незабавно да прекрати провокациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dizzle

    20 23 Отговор
    Японците ако решат ще изринат Северна Корея за седмици и без САЩ

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Гост

    21 25 Отговор
    Само КНДР 👍
  • 3 Morgoth

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Dizzle":

    Л..ната е Северна Корея да гъсти и дълбоки - нямат изриване с години. И тук не е въпроса може ли да се изринат, а колко ще засмърди докато това се прави.
    Който и да се заеме и джоба му и имиджа му в световен мащаб ще пострадат много. В първата фаза на войната ще има сблъсък на армии и много жертви, а като добавка севернокорейски ракети летящи срещу цивилни цели в Южна Корея. След това войната ще стане партизанска като във Виетнам и Афганистан.
  • 4 Кики

    21 15 Отговор
    Чудя се, защо реват Ю. Корея и Япония, след като всичко им е тихо и спокойно?! Защо се бутат зорлем между шамарите? Япония би трябвало да си е взела поука от 1945 г.Сега пак ли искат да получат атомни бомби на главите...
  • 5 кики

    11 23 Отговор
    Севера и Юга ще се обединят.Кимчо ушанков,ще отиде в родината на ушанките в изгнание,следва Асад

    Коментиран от #9

  • 6 onq s konq

    19 10 Отговор
    Не разбирам:Направила си е С.Корея ракети-радва им се,маса пари е хвърлила по идеята,ГОРДЕЕ СЕ С ТЯХ и изведнъж...забрана да не си ги изстрелва,с което се обезсмисля труда й!Е не са хубави тия работи.
  • 7 Анонимен

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Dizzle":

    Добре казано 👍
  • 8 гостът

    10 5 Отговор
    Северна Корея ще спре провокациите,когато САЩ и заобикалящите ги пуделчета,като вас японците спрат с провокациите.Кимчо ви го каза неотдавна.
  • 9 Аспарух

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "кики":

    НЕКА ЯНКИТЕ ДА СЕ ПРОБВАТ.ТЕ ВЕЧЕ ЗАГУБИХА ЕДНА ВОЙНА В КОРЕЯ И ЕДНА В ВИЕТНАМ.СРЕЩУ ЖЪЛТИТЕ ТРУДНО СЕ ВОЮВА.АКО НЕ БЯХА ХВЪРЛИЛИ АТОМНИ БОМБИ СРЕЩУ ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ ЯПОНИЯ ОЩЕ ЩЕШЕ ДА ВОЮВА С ТЯХ.ТАМ ЩЕ СИ СЧУПЯТ ДЕБЕЛАТА КРАТУНА ИЛИ В КИТАЙ СЛЕД ВРЕМЕ.КРАЯТ НА САЩ Е БЛИЗО.
Новини по държави: