Last news in Fakti

1 Юни, 2017 15:08 1 012 0

Светът застана зад климатичното споразумение

  • светът-
  • споразумение-
  • париж

Китай и Русия подкрепиха договорът от Париж

Светът застана зад климатичното споразумение - 1
Снимка: БТА/АP

Световните лидери повториха подкрепата си към климатичното споразумение от Париж, съобщи ABC.

Това стана на фона на очакванията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще оттегли страната от споразумението. Тръмп не успя да се разбере с международните лидери за него по време на срещата на Г-7.

„Битката с климатичните промени е въпрос на разбирателство и международно разбирателство“, заяви китайският премиер Ли Къцян.

Той заяви, че през последните години „Китай е останал верен на своите ангажименти“. Ангела Меркел приветства изявлението на Ли по време на съвместна пресконференция.

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще продължи да притиска САЩ за намаляване на вредните емисии.

„Ние ще продължим да настояваме САЩ да покажат своето лидерство в ограничаването на емисиите на въглероден диоксид“, заяви Джнсън.

От китайското външно министерство вече обявиха, че ще работят с ЕС за изпълнението на споразумението.

„Русия продължава да подкрепя международното споразумение, което вече подписа. Ние обаче разбираме, че то ще загуби част от своята ефективност, ако в него не участват водещи играчи. Това е важен фактор“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: