Last news in Fakti

4 Юни, 2017 13:54 28 578 20

Фотограф засне убитите терористи (СНИМКА 18+)

  • великобритания-
  • лондон-
  • терористи-
  • снимка-
  • атентат-
  • мост-
  • полиция

Британската полиция е реагирала бързо след подадения сигнал

Фотограф засне убитите терористи (СНИМКА 18+) - 1
Снимка: БТА/ AP

Фотограф засне убитите терористи близо до Лондонския мост. На един от кадрите застрелян терорист лежи по гръб, а на кръста му има бутафорен колан експлозиви.

Трима нападатели първо се врязаха в пешеходци в сърцето на британската столица, а след това атакуваха с ножове минувачи, убивайки най-малко седем и ранявайки десетки.

Осем минути след първия подаден сигнал силите за сигурност застреляха терористите. Разследването по случая продължава, а мерките за сигурност в няколко британска града бяха повишени.

48 души бяха хоспитализирани след атаката. Част от тях са били намушкани с нож от нападателите. Един от ранените е полицейски служител, но няма риск за живота му. Лондонските власти призоваха местното население ако има снимки или видео от нападението, то те да бъдат предоставени на разследващите.

Британски експерти по сигурността коментират, че нападенията първо с превозно средство, а след това с ножове или автомати, са станали предпочитана „марка“ на терористите. Те не изискват предварителна подготовка.

През последните месеци джихадистката групировка „Ислямска държава“ призова своите бойци да действат именно по този начин. Създаването на бомба за атентат е много по-сложна процедура.

Британските служби разкриха, че атентаторът в Манчестър – който се взриви след концерт на Ариана Гранде – е подготвял нападението в продължение на една година.

Фотограф засне убитите терористи (СНИМКА 18+)
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    81 4 Отговор
    Според мен е добра идея да се распространяват снимки на терористи за назидание. Да имат в предвид че пътя до алах и девствениците е трънлив :)

    Коментиран от #2

  • 2 няма сми

    60 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    няма смисъл от такива снимки и послания! Ония са го измислили - едно хапче с малко психоатака на младежа, и надява жилетката с експлозивите... Само ако знае, че родата му до 3-то коляно ще си замине като него като отмъщение от НАЩЕ служби, само тогава би се замислил! Мей е права-чашата преля! трябва неписан закон : зъб за око, глава за ДВЕ! ...и ще се замислят , заблудените души!

    Коментиран от #14

  • 3 гост 2

    40 5 Отговор
    Имам въпрос към мисис мей- г-жа, защо твоята държава допусна съществуването на над 80 ислямски ШЕРИАТСКИ съдилища на своя територия? Нима аланглетата сте чак толкова тъпи, че да не знаете, че тези съдилища ЗАМЕСТВАТ английското общо право по въпроси като брак и развод, граждански статут, наследствени права? Защо допуснахте такова изродство в стара Европа- признаването за официална на НЕЗАКОННА правна религиозна система, действаща паралелно с британската законна правна система?
    http://legalworld.bg/15714.sheriatyt-veche-e-chast-ot-britanskoto-pravorazdavane.html Шериатът вече е част от британското правораздаване 26 август 2009...От четвърт век във Великобритания съществуват правни норми, които разрешават определени частни спорове между отделни представители на тази конфесионална група. Британската държава делегира на специално създадените шериатски съдилища правомощията да станат арбитър при разводи, финансови спорове и домашно насилие сред местното мюсюлманско малцинство....“ТОВА е коренът на злото, защото аланглетата НЕ ОСЪЗНАВАТЕ, че едновременното съществуване на две противоположни правни системи върху една и съща държавна територия води до РАЗПАД на държавносттам сигурността и правото на тази държава. Сами сте си виновни- сега сами се оправяйте!

    Коментиран от #8

  • 4 мЕсо леб сиренье

    49 1 Отговор
    На единственото место дето отиват тия е не на небето при девствениците, а на 2 метра под земята. Само глупак може да верва на такива простотии.
  • 5 Хасантерориста

    16 1 Отговор
    Къде си?

    Коментиран от #13

  • 6 шшш

    56 2 Отговор
    Семейства на терористи веднага да ги отпращат в кочината, откъдето са дошли,и да не се оправдават с това че не знаели че тяхното свинеподобно се радикализирало .Само че дали след този "подвиг" тези семейства не получават помощи по друга линия например някой фонд от Саудитска арабия или друг. Защо трябва да търпим тези изроди до нас...

    Коментиран от #15

  • 7 Фалшиви новини

    55 2 Отговор
    Те избраха за кмет на Лондон талибан ,ви какво искате да се борят сами със себе си ..Жалко за обикновени хора , насила ни карат да живеем с тези изроди..Целия свят видя каква измет са те..Управляващите в Европа като че ли пият хапчета,по скоро пропускат да пийнат..
  • 8 Романи ром

    10 17 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Не мислиш ли, ще преди да попиташ това, трябва да обърнеш внимание на мешеретата в България. Па голяма правистка се извъди!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост 2

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Романи ром":

    Т. нар. “мешере“ е НЕЗАКОНЕН съд, защото никъде не е описан като законен съд в ЗСВ, КРБ и в другите нормативни актове. “Съдебните“ актове на мешерето не пораждат задължение за всички български граждани да ги изпълняват, нито имат правната сила да принудят пък държавни институции да ги изпълняват- за разлика от влезлите в законна сила решения/ присъди на български законен съд.

    Коментиран от #12, #20

  • 11 Християнска Държава

    20 4 Отговор
    Красива гледка. :)
  • 12 Д'мин

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    Публикувано във факти.бг: нито имат правната сила да принудят пък държавни институции да ги изпълняват
    А кой шериатски съд в Англия има такава правна сила?
  • 13 Хасан

    6 15 Отговор

    До коментар #5 от "Хасантерориста":

    Пазя ви от терористите и се моля на Аллах за ваше здраве.

    Коментиран от #16

  • 14 няма сми2

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "няма сми":

    Престъпници убиват невинни заради други престъпници, които също убиват невинни. Ясно е кой страда от това. страхливци колят беззащитни в Лондон, други страхливци пък много отвисоко трепат невинни. И всичко това, за да могат няколко семейства в света, които никой не може да пипне, да станат още по - богати. Пфу, и нашият се връзва
  • 15 DGI

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "шшш":

    Получават и още как! Такава ми е работата, че буквално влизам в тяхното лично пространство, някои живеят като скотове - мръсни, гадни, вмирисани гаджали, други са чисти и подредени, това е до човек. Но, едно голямо НО, масово мюсюлманите са финансирани от Саудитска Арабия, бях попаднал на 1 плакат и 1 календар - върху календара отбелязани дните по часове кога трябва да се молят, а плаката имаше НАД 20 организации спонсориращи мюслитата и джамиите, повтарям НАД 20! Споменавам и че има туристически агенции осигуряващи транспорт + парични средства за Мека. Отделно и половината ми работа минава в пътуване из Лондон с кола и виждам какво ли не - 70% от брадатите "младежи" - хора между 20-30 години не работят, но се предвижват с нови коли - Мерцедес А-класи, Це-купета (предимно AMG), БМВ-та 1-ци и 3-ки (главно М), Аудита, Ягуари, Лексуси и т.н.. А в Лондон да си позволиш такава кола, дори на изплащане и застраховката към нея трябва да разполагаш с минимум 2-3 хиляди паунда чисти, а тия не работят и живеят с родителите си!
    Джамиите никнат по-бързо от колкото в Лудогорието и Родопите, забулените м.....лки с по 3-4 чавета стават все повече и повече. Няма оправяне, до тук бе Европа!
  • 16 Кака Гинка

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Златни ти уста Хасанчо,ама ако можеш да внушиш на едноверците си да не правят така,не само ще се молим на Бог за твое здраве,ами и паметник приживе ще ти издигнем...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сандьо

    4 8 Отговор
    ВСИЧКИ В САЙТА СТЕ СЛЕПИ.ПИТАМ ВИ ЗАЩО АНГЛИЯ КАТО УБИВАХА НЕВИННИ НЕ СЕ ОБАЖДАХТЕ?
  • 19 Caci

    2 3 Отговор
    Na kade e trugnal sveta strasno e !
    Kolko po spokoen shteshe da e ako gi njamashe tia religii!
    Ima visha sila i vsichki viarvame v neia prosto za edni e alah za drugi bog za treti buda zaradi edno ime se izbivame!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: