Last news in Fakti

4 Юни, 2017 15:04 3 275 17

Тереза Мей: Стига толкова!

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • атентат-
  • премиер-
  • мерки-
  • лондон

Пореден атентат на британска земя

Тереза Мей: Стига толкова! - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Тереза Мей остро осъди терористичното нападение в Лондон и заяви, че е време да се сложи край на атентатите.

Тя подчерта, че контратерористичната стратегия на Острова трябва да се промени, за да се избегнат нови нападения като тези през последните дни, съобщи „Скай нюз“.

Преди две седмици атентатор самоубиец се взриви в „Манчестър Арена“ след концерт на американската певица Ариана Гранде, а късно снощи трима терористи убиха седем и раниха десетки други в Лондон, преди да бъдат убити.

Това бе и третата терористична атака във Великобритания за последните три месеца, имайки предвид и нападението на Уестминстърския мост на 22 март.

Тереза Мей заяви, че лондонската атака е показала едно – британците до този момент са били „прекалено толерантни към екстремизма“. Това по думите й трябва да се промени незабавно.

Една от мерките, която британският премиер предлага, е да се затвори „безопасното пространство“, което интернет осигурява на терористите за разпространение на идеология.

Тереза Мей добави също така, че предсрочните парламентарни избори във Великобритания остават на 8 юни въпреки вчерашния атентат в столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    22 5 Отговор
    Имам въпрос към мисис мей- г-жа, защо твоята държава допусна съществуването на над 80 ислямски ШЕРИАТСКИ съдилища на своя територия? Нима аланглетата сте чак толкова тъпи, че да не знаете, че тези съдилища ЗАМЕСТВАТ английското общо право по въпроси като брак и развод, граждански статут, наследствени права? Защо допуснахте такова изродство в стара Европа- признаването за официална на НЕЗАКОННА правна религиозна система, действаща паралелно с британската законна правна система?
    http://legalworld.bg/15714.sheriatyt-veche-e-chast-ot-britanskoto-pravorazdavane.html Шериатът вече е част от британското правораздаване 26 август 2009...От четвърт век във Великобритания съществуват правни норми, които разрешават определени частни спорове между отделни представители на тази конфесионална група. Британската държава делегира на специално създадените шериатски съдилища правомощията да станат арбитър при разводи, финансови спорове и домашно насилие сред местното мюсюлманско малцинство....“ТОВА е коренът на злото, защото аланглетата НЕ ОСЪЗНАВАТЕ, че едновременното съществуване и действието на две противоположни правни системи върху една и съща държавна територия - едната - секуларна, а другата - религиозна, върху едно и също население, води до РАЗПАД на държавността, сигурността и правото на тази държава. Комън лоу отдавна не е това, което беше.Сами сте си виновни- сега сами се оправяйте!
  • 2 гост 2

    32 5 Отговор
    Имам и друг въпрос- защо масово обвинявахте източноевропейците в източване на британските социални помощи, а си затваряхте умишлено очите пред мюсюлманските общества в ю.к. и тяхното източване на социалните ви помощи? Схемата им беше следната- 1во идва мъжа. Намира си работа. Вика 1вата си жена с децата. На секундата му се полагат детски за всички чаавета. След това идват 2та и 3тата съпруга, които не се признават за негови съпругу в ю.к.- поради забраната за полигамия, а се считат за несемейни майки с деца, живеещи във фактическо съжителство с бащата на децата. Хайде на всяка майка- съпруга нов отпуснат транш като самотен родител, отпускане на отделни детски, и ползване на всички привилегии за самотни родители и децата им в ю.к. А вие се занимавахте над 1 година с остракизиране и със сатанизиране на българските граждани, които обичайно сме моногамни, имаме макс по 1 дете и не източваме социалните ви фондове. Много сте грешни спрямо българския народ и за това сега сте ми безразлични.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    Девойче, какви са тия путинови излияния от теб. Преди две години сатанизирахте Путин за аналогични изказвания. Какво се случи?

    Коментиран от #6, #7

  • 4 no name no face no number

    25 1 Отговор
    Не се хабете да се ядосвате, те ако искаха можеха да унищожат тази смешна армия за един месец. Щяха всички държави да изпратят войски заедно и да се приключи, но не искат. Явно така им харесва или имат изгода от това положение.

    Коментиран от #10

  • 5 DNL

    12 0 Отговор
    Браво, точно така!!!
  • 6 гост 2

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Това не са путинови излияния, а реалността. Не беше никак приятно остракизирането на българите и уеднаквяването ни с меринджеите дори в сферата на ИТ. Не беше законно ю.к. да дискриминира българските граждани и да ни сочи с пръст като едва ли не някаква напаст. По абсолютно същият начин се отнасям и към путлер, и към същата дискриминация от която и да е било държава към българските граждани. Аз съм българка и българска гражданка и ИЗИСКВАМ от ю.к. да СПАЗВА ЕС законодателство за забрана на дискриминация на основа гражданство на един ЕС гражданин, поне докато ю.к. е в ЕС!
  • 7 гост 2

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Путлер да беше свикал руските граждани, изучавали “Право на ЕС“ и поне да беше прочел ЕС договори, за да твърди, че ТОЙ е видял пръв наличие/ липса на дискриминация! КОНСОЛИДИРАН ТЕКСТ НА ДОГОВОРА ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧАСТ ВТОРА
    НЕДИСКРИМИНАЦИЯ И ГРАЖДАНСТВО НА СЪЮЗА Член 18
    (предишен член 12 от ДЕО) В обхвата на приложение на Договорите и без да се засягат специалните разпоредби, съдържащи се в него, се забранява всякаква дискриминация на основание гражданство.
    Европейският парламент и Съветът, като действат в съответствие с обикновената законодателна процедура, могат да приемат правила, с които да забранят тази дискриминация.
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2016.202.01.0001.01.BUL&toc=OJ:C:2016:202:TOC#C_2016202BG.01004701 Това изучава всеки юрист в юф в държава- член на ЕС в дисциплината “Право на ЕС“!

    Коментиран от #9

  • 8 Александър

    15 0 Отговор
    Тереза Мей заяви, че лондонската атака е показала едно – британците до този момент са били „прекалено толерантни към екстремизма“. А също към гейове, лесбийки и еднополови узаконени бракове! Същото очаква и нас, ако продължаваме да бъдем толерантни към такива мерзости. Нека не забравяме поредицата от наводнения и градушката в София, първото в Аспарухово, непосредствено преди датата на гей парада.
  • 9 Бай хой

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    Изпадаш в обяснителен режим излишно. Умните хора не се нуждаят от многословие. Да презираш някого само защото се е родил в определена страна и от родители от определена нация е позорно. Здраве за пари се дава но с пари не се купува.

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Ами така е . Крайната цел след 20-50 години е хората от Ориента, Африка , Араб. Полуостров във заводите и фабриките на Господарите, в Европа създавайки раб. сила и потребление. Концерните и мощните компании, на териториите на сегашните пришълци и емигранти , да изсмукват и преработват ценните им ресурси. За тази цел се опитва да се наложи този либерален модел, едва ли не териториите ни са общи , суровините ни са общи , всички сме братя , НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ.Колко добре живеем всички заедно. А отзад вървят компаниите,които захлебват. Естествено и това се вижда от мюсюлманските управници , на това те отвръщат с най-крайните и агресивни форми на исляма, в сърцето на Европа. Исляма не е религия , а политика.Ако европейският елит успее в своите планове , то един Европа може да стане и Велика Сила , за целта няма да се предприемат радикални мерки срещу атентатите , ще ги търпим , и ще си живеем с тях , целта е много по-голяма и тя оправдава средствата и жертвите. Не заемам страна, описвам какво се случва в главите на хората ,които ни управляват , и вземат решенията.
  • 11 гост 2

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    От кога изискването на спазването на закона е презрение? Докато ю.к. е в ЕС, тя е ДЛЪЖНА да прилага ЕС законодателство. Когато излезе- да прави каквото си иска, но пак да НЕ нарушава споразумението си с ЕС за брекзит.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 роро

    8 3 Отговор
    мЕй си пийнала малко госпожо премиер,сега за всичко интернет ще е виновно, затворете портите на държавата ,но не за Българи,румънци,поляци и др. от източна Европа, а за аработалибански псета, което е трудно за вас,защото прекалено много изроди сте пуснали в къщата си ,сега по мирен път няма да стане,то се видя.
  • 14 гост

    12 3 Отговор
    Така им се пада на тъпите англичани. След като отвориха без никаква причина една омразна кампания срещу всички источноевропейци.Като че ли бяхме някакви хищни пришълци от друга планета.А по нрав,характер и култура сме почти като тях. Някакъв источноевропеец да им е спетнал до сега атентат????.А чалмалийте които наистина бяха от друг свят с друга култура истински хищни пришълци бяха приемани като братя.Нека сега да сърбат кървавата попара на ислямистите.
  • 15 Vasik Atanasova

    10 3 Отговор
    стига толкаво а
    те сега почват
    още има да слушаме много за съжаление
    то Европа е пълно с черни ве пълно е
  • 16 ДА ама НЕ

    11 3 Отговор
    ЕВРОТО ще ГОРИ ! Защо ли? Защото САЩ конкуренти не търпи! Русия се брани активно а ЕВРОТО мърка но е пасивно. Чичо иска също от Еврото още пари, да приемат безприкословно мигранти и покорство. А Еврото взе да вири своеволно глава. Тогава чичо запуска ТЕРОРИЗМА в Европа.
  • 17 Мемет-джихадиста

    10 0 Отговор
    Късно е либе за китка...
Новини по държави: