Last news in Fakti

10 Юни, 2017 23:00 4 545 2

Давутоглу: Управляващите в Анкара са болни

  • ахмед давутоглу-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • реджеп ердоган-
  • турция

Бившият турски премиер казва, че управляващата партия е "заразена с вирус"

Давутоглу: Управляващите в Анкара са болни - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият турски премиер Ахмет Давутоглу заяви, че управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) е "заразена с вирус", който силно иска да убива репутацията на високопоставени фигури, съобщава в."Карар".

Давутоглу беше отстранен миналата година от постовете на премиер и лидер на ПСР, като тази стъпка се предполага, че е инициирана от твърдолинейни поддръжници на президента Реджеп Ердоган.

Давутоглу, цитиран от в."Карар", е осъдил "тролове", които сега упражняват прекомерно въздействие за твърдолинейни позиции.

Бившият премиер в голяма степен е държан извън центъра на вниманието след отсраняването му от лидерския пост в партията и правителството. Цитираната негова забележка се разглежда като първо споменаване от негова страна на действията срещу него, които започнаха като анонимна интернет кампания.

Давутоглу бе обвинен, че иска да изгради своя база на влияние и да следва политика, независима от Ердоган.

Давутоглу е заявил още, че "не се страхува от това да е взет на прицел".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хой

    18 9 Отговор
    Браво на Дават. Кефиш бате само да има и повече чуваемост, сила след като си решил да кажеш нещо зс султан Ердоган. Следващият път трябва да се кандидатира за президент. Има добра и балансирана външна политика ориентирана на Запад
  • 2 Shmeker

    18 5 Отговор
    Тия няма да се оправят.
Новини по държави: