13 Юни, 2017 14:55 1 442 2

Ердоган: Изолацията на Катар противоречи на ислямските ценности

  • катар-
  • тамим бин хамад ал тани-
  • доха-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • саудитска арабия

Още от самото начало Турция показа отношението си, посочи силният човек в Анкара

Ердоган: Изолацията на Катар противоречи на ислямските ценности - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че изолацията на Катар е нехуманна и противоречи на ислямските ценности, както и че методите, използвани срещу тази държава, са неприемливи и аналогични на "смъртна присъда", предаде агенция "Ройтерс".

На заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието президентът заяви още, че мерките, взети от редица арабски държави спрямо Катар, се основават на безпочвени твърдения.

Още от самото начало Турция показа отношението си, посочи Ердоган, цитиран от частната НТВ. Катар не е страна, която подкрепя тероризма. Точно обратното, тя се бори заедно с Турция срещу "Ислямска държава". Няма полза за региона от обвиненията към Катар, добави силният човек в Анкара.

Ердоган: Изолацията на Катар противоречи на ислямските ценности

По думите на Ердоган "изолиране на една нация във всички посоки е нехуманно и срещу ислямските ценности". "Сякаш за Катар е взета смъртна присъда", заяви още президентът.

Ердоган каза още, че ще има конферентен разговор с френския си колега Еманюел Макрон и катарския държавен глава шейх Тамим бин Хамад Ал Тани относно развоя на събитията.

Ердоган: Изолацията на Катар противоречи на ислямските ценности

Според него, че саудитският крал трябва да поеме лидерството за разрешаване на кризата предвид старшинството си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    8 4 Отговор
    Да бъдем хора ама нещо започва много да ни писва !!!!Вие си мислите,че Света се върти около вас и вашите ценности...нагли безочливи стада от празни души с объркана идеология ! Това сте вие !
  • 2 Муамет

    10 4 Отговор
    ислям и ценности - магаре и космос
Новини по държави: