16 Юни, 2017 13:50 1 493 2

65 души в неизвестност след пожара в Лондон

  • пожар-
  • лондон-
  • сграда-
  • неизвестност-
  • жертви-
  • великобритания

Броят на жертвите може да се увеличи драстично

65 души в неизвестност след пожара в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 65 души все още са в неизвестност след пожара в британската столица Лондон, съобщи британският вестник „Сън“.

До момента е потвърдено за 17 жертви заради пламъците, обхванали 27-етажна сграда. Властите обаче се опасяват, че броят на загиналите може да нарасне драстично.

65 живущи в сградата са в неизвестност, по всяка вероятност някои от тях са загинали при пожара. Британският министър-председател Тереза Мей нареди разследване по случая.

Шефът на лондонската пожарна служба разкри, че пожарникарите, пристигнали на място, за да овладеят пламъците, са останали съкрушени от видяното. Някои от тях са тежко травматизирани от събитията.

След трагедията се зародиха различни версии за причините на пожара. Сградата се намира в работнически квартал, населяван от мултикултурно общество. В съседство до него е един от най-богатите квартали.

Някои от жертвите скочиха от прозорците си в нощта на трагичните събития. Десетки са ранени, някои от които в критично състояние. Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Ами в Англия вече си казаха причините. През 2016г. сградата е била санирана и са избрали алуминиева облицовка, която е податлива към пожар и не е било разрешено да се използва за такива сгради, но е била 5х. паунда по-евтино с нея. Нито е имало пожарогасители, нито противопожарна система или аларма. Докато пожарникарите са разпъвали стълбите и маркучите пожарът се е разрастанл нагоре извън техния обсег и е било неспасяемо от тяхна страна.
    Сега вижте как ще се развие случая, защото у нас такива неща се описват като феномен, а не конструкционна немърливост.
  • 2 бббббб

    2 1 Отговор
    И как така тази не падна ,а на демократите американци тамън две се срутиха?
Новини по държави: