19 Юни, 2017 07:29 9 853 81

САЩ свалиха сирийски боен самолет

  • сащ-
  • сирия-
  • самолет-
  • свалиха-
  • ракка-
  • ислямска държава-
  • коалиция

Американските въоръжени сили потвърдиха за инцидента

САЩ свалиха сирийски боен самолет - 1
Снимка: Shutterstock

Водената от Съединените американски щати коалиция свали сирийски боен самолет в северната сирийска провинция Ракка, съобщи Би Би Си.

Сирийските въоръжени сили обявиха, че техният боен самолет е попаднал под обстрел по време на мисия срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Режимът на Башар Асад обяви, че инцидентът ще има „опасно отражение“ за усилията за борба с тероризма в страната. Вашингтон, от своя страна, обяви, че действията са били при самозащита.

Американците посочиха в изявление, че сирийският самолет е извършил въздушни удари близо до зони, в които са действали подкрепените от коалицията сили. За първи път от началото на конфликта САЩ свалят сирийски самолет.

Сирийската армия обяви, че „яростната атака е опит да се подкопаят усилията на единствената ефективна сила в борбата срещу тероризма“, съобщи „Ройтерс“.

Сирийският режим посочва още, че ударът е бил извършен в момент, в който сирийската армия и нейните съюзници са постигнали значителен напредък в борбата срещу групировката „Ислямска държава“.

В изявление на американските въоръжени сили се казва, че американски многоцелеви изтребител F/A 18E „Супер Хорнет“ е свалил сирийски самолет, бомбардиращ позиции на коалицията близо до Ракка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    114 36 Отговор
    Вероятно това е демократичен акт акт от страна на ФАЩ!!!
  • 2 дса

    111 34 Отговор
    Това въобще не протеворечи на международното право щом го прави сащ.
  • 3 Гост

    44 107 Отговор
    Хората имат самолети , а не летящи ковчези , които бомбардират мирни граждани !!! САЩ предупредиха за зоните които защитават !!!

    Коментиран от #21, #34

  • 4 Скорпион29

    120 36 Отговор
    САЩ = ИД то е ясно само заблуден би си помислил че не са едно и също

    Коментиран от #6

  • 5 no name no face no number

    56 6 Отговор
    хайде да се започва , че да се свършва.
  • 6 да се вземе предвид

    64 39 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Иранските и китайските другари правиха учение в Персийския залив, предвид и прекаленото изнагляване на ФАЩ в последно време май скоро Путя ще ги запука тия мръсни краварски боклуци.
  • 7 гост

    101 28 Отговор
    След като самолет сваля самолет, какво да говорим? ИД нямат самолети, значи САЩ целенасочено са свалили самолет, воюващ срещу ИД. Това прелива чашата на толерантността.

    Коментиран от #42

  • 8 Kolegi Demagozi

    45 28 Отговор
    САЩ се страхуват от с400?! Ще видим кога путя ще ги запука! Май никога, научете се че нито гнилия капитализъм, нито истинската демокрация ще се разпаднат!
  • 9 Контра

    40 26 Отговор
    Сваления самолет Су 22 се е опитал да бомбардира позиции на SDF , които воюват с ИДИЛ . Бил е свален незабавно от F/A-18E Super Hornet
  • 10 Kcaniba

    29 77 Отговор
    много ясно,че когато те нападат ще се отбраняваш,Асад и неговия ментор,какво си мислят,че могат да избиват деца ,жени и ще им се размине!Няма начин,Хага очаква водачите на всички режими по Света!
  • 11 Бай хой

    55 32 Отговор
    И ся май духът е пуснат от бутилката. Вече и в източна усрайна руски самолети ще е законно да свалят усраински ако приближат Донецк или Луганск. Прецедента е факт. Говедарите отново си показаха Рогата и има да реват за в бъдеще.
    Няма ли да уточните какъв е бил сирийския самолет и дали предварително хамитата са предупредени за действията срещу джахидистите. Или отново ще трябва да научаваме истината от санкционирани медии.

    Коментиран от #68, #72

  • 12 Скорпион29

    57 29 Отговор
    Да виждаме ясно кой подкрепя ИД и щото в Хага си правят пас Русия взима закона в нейни ръце и тя ще съди.Сирйски петролец източен от ИД продаван ужким от Сал.Арабия на сетовния пазар на ниска цена за да клатиме Русия няма да стане тоя път одариха на греда алчните капиталисти.Сирйското кранче за безплатен петрол лека по лека пресъхва.
  • 13 дядо Любен

    42 44 Отговор
    Чета...чета...и направо тръпки ме побиват!На времето,дядо ми (1975-1980)казваше:Виж им Москвичите на комунистите,за друготне ме говори!Въоръжени до зъби но ...погледнете "огледалото"на руката мощ-севернаКореа.Чез тях,руснаците демонстрират военната си мощ.Така че,на който му е мъчно и толкова милее,да отива в Москва!

    Коментиран от #18

  • 14 Kcaniba

    33 57 Отговор
    Идва края на режимите подкрепяни от Империята на злото!Каквито и филми да си плаща вова,той много добре знае ,че не може да заблуди свободния свят,просто удължава агонията в която въвлече Русия!Мезерия,несигорност,изолация и т.н....жалко за изстрадалия Руски народ!

    Коментиран от #35

  • 15 Трол

    49 11 Отговор
    Най вероятно сега сирийските самолети ще бъдат заменени с руски. Ще чакам да видя дали американците ще атакуват и тях. Взимам бира и пуканки и сядам да гледам шоуто.

    Коментиран от #16, #36

  • 16 F22

    17 13 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    Ставаме двама.Ако се счепкат съм любопитен да видя колко килоти ще се отворят, а такова парашути и льотчици
  • 17 onq s konq

    37 25 Отговор
    САЩ за ВТОРИ ПЪТ наказват сирийски войски на сирийска територия,все още въобразявайки си че Русия ги "пази".И както наземния конвой,така и самолета са унищожени защото си позволяват "опасна близост" до територии,контролирани от САЩ и съюзници.Наблюдава си обаче интересен ФЕНОМЕН в Сирия - Натовски държави свалиха както руски самолет/Турция/,така и сега сирийски/САЩ/,напълно бе унищожен и тежковъоръжения сирийски конвой,а Русия...МЪЛЧИ!Е...-Турция поне се извини,докато чичо Сам само "уведомява"...СЛЕД КАТО ПЪРВО Е СТРЕЛЯЛ:)И възниква логичният въпрос -КОЙ КОМАНДВА ПАРАДА -ХОРАТА С ПЪЛНИТЕ ПАМПЕРСИ,ИЛИ "ОНИЯ ДРУГИТЕ"?

    Коментиран от #19, #22, #45

  • 18 Скорпион29

    32 22 Отговор

    До коментар #13 от "дядо Любен":

    Истинския комунист не е материялист сигурноста на държавата е по важна от лукса.Прди да погледнеш в чуждата паница първо виж какво има в твойта.Руснаците са суров народ едва ли ги блазнат прдобивките.През войната са дали 23 мил.жертви и знаят че уръжието е най добрия им прятел когато пазиш 19 мил.кв.км.оръжието е с предимство.

    Коментиран от #26

  • 19 Контра

    32 17 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Не е за втори , а за 4ти път. Има зона за сигурност договорена включително със силите на Асад , но те упорито не я спазват.
    3 пъти ги бомбардираха в тая зона , унищожиха им танкове, БТРи и камиони, както и жива сила.
  • 20 Kcaniba

    27 55 Отговор
    САЩ и съюзниците от НАТО,са единствения гарант за световния мир!И единствената сила ,която възпира тъмните сили около империята на злото!
  • 21 дядо Любен

    20 36 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Гост,,,,,,,,,не може така да пишеш,че русите имат летящи ковчези!!Я ви,ще те скъсат от отрицателни оценки!Русите,летят на тръби с дупка,от която излиза огън и така лети.Тукашните московци,много им липсва чувството за принадлежост,,,,което така успешно подържаше техният режим!
  • 22 Скорпион29

    32 23 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Охльовче пазиги и още как а едно самолетче на 3 месеца си е приемлива загуба на фона на опазения петрол.Русия после ще им подари цели сто и то чисто нови.Ти не се притеснявай Сирия няма да остане без самолети

    Коментиран от #27

  • 23 Kcaniba

    32 38 Отговор
    Истинския комунист е истински терорист!Историята никога не лъже!Над 100 000 000 жертви на Комунистическия терор,комунизма е забранен със закон !

    Коментиран от #25

  • 24 Скорпион29

    29 23 Отговор
    Тази империя на злото гледам че им го слага много успешно на НАТОВЦИТЕ щом се радвате така задружно че са свалили едно вехто самолетче много ви боли,,рамбовци"
  • 25 Скорпион29

    19 27 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Грешиш над 1 милярд за малко да затрият човечеството и добре че са капиталистите че спасиха човеците от изчезване- ха-ха охобохо
  • 26 дядо Любен

    26 32 Отговор

    До коментар #18 от "Скорпион29":

    Прав си,нали за това е пращам в Москва!!Заради такива като тебе,бях принуден да живея 35години извън Блгария!Милееш за Москва,със смартфон в джоба,защото не си материалист!Даже и компютър имаш....

    Коментиран от #52, #60

  • 27 onq s konq

    24 26 Отговор

    До коментар #22 от "Скорпион29":

    Май не разбираш че това твоето "после" няма как да се случи,защото е абсурдно Русия да подарява самолети на про-американско правителство в Сирия,КАКВОТО ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩОТО,при това в най-кратък срок.

    Коментиран от #29

  • 28 Kcaniba

    27 37 Отговор
    Американците мачкат яко, не си поплюват като ушанките !
  • 29 дядо Любен

    24 26 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Не му обръщай внимание,това е руски скорпион...те не хапят!:)))

    Коментиран от #32

  • 30 Ярослав Станчев

    54 20 Отговор
    Интересно се получава.
    Сирийски самолет лети над сирийска територия и бомбардира ИД с единствената цел да си освободи държавата от тия главорези.В същото време американски самолет лети над сирийска територия и сваля сирийския самолет,който пази собствената си територия.
    Това как са нарича според международното право?
  • 31 ЕРД

    53 24 Отговор
    много се кефя като пишат как руското оръжие не става за нищо,а забравят че през 1999 сърбите свалиха супер мега якият стелт за десетки милиарди със ръско ПВО произведено 1956 година....после америкосите искаха да си закрият цялата програма,тъй като се оказа,че е изостанала поне на 50 години хахахахахахахахахахах въпроси??? Нито Наполеон нито Хитлер успяха, банда тъпаци ли ще успеят да победят Русия???

    Коментиран от #33

  • 32 кроко

    11 17 Отговор

    До коментар #29 от "дядо Любен":

    Лично аз, дядо Любо, отдавна не му обръщам внимание на това !
  • 33 дядо Любен

    17 25 Отговор

    До коментар #31 от "ЕРД":

    Малииии...още един освирепял московец!
  • 34 ШАМШАЛ

    37 12 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    САЩА никой не ги е канил там,те нарушават международното право за суверенитет на сирия.Сега е редно РУСИЯ да подкрепи индиянците и негрите за независимост в самата фамерика.
  • 35 Ghost1

    14 25 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Прав си. Жалко за изстрадалият руски народ, но погледни колко много путлеристи не са съгласни с теб и са ти наслагали минуси. По това може да се разбере кой е за истинска справедливост и кой е за диктатура сред нас и си пише коментарчета безмислени!!! Само така
  • 36 Ghost1

    13 22 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    Ти къде си чувал за сирийски самолет. Може би единственото несигурно нещо в случая със сваления самолет все още е дали пилота е сириец или не е. Прочети че това си е руски самольот.

    Коментиран от #37, #38, #40, #51

  • 37 шруум гъбков

    17 10 Отговор

    До коментар #36 от "Ghost1":

    на теб май доста бавно и подробно трябва да ти се обяснява... и пак няма да разбереш нещо

    Коментиран от #41

  • 38 Трол

    28 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ghost1":

    Самолет на СВВС произведен в СССР,експорт за Сирия през 1977-78 год.,така устройва ли те?
  • 39 гостът

    29 13 Отговор
    Ами те позициите на джихадистите са си позиции на коалицията водена от САЩ и естествено си ги пазят.
  • 40 Монго

    25 11 Отговор

    До коментар #36 от "Ghost1":

    Единственото сигурно нещо наличието на първосигнална система на мястото на интелекта в теб. Руснаците отдавна не летят на тези самолети. Пилота е сириец. САА се опитват да се доберат до мястото където се е приземил, кюрдите им пречат. Пилота е атакувал позиции на ИДИЛ в района на Ракка, американците са се направили на мъже пред аборигените, а в твоята глава се е заформила вrainstorm.
  • 41 Владислав Димитров

    5 13 Отговор

    До коментар #37 от "шруум гъбков":

    В случая, точно ти си не разбралия, но на теб и многото обяснения няма да ти помогнат ! Ха сега като си толкова "умен" разкажи ни какво не е разбрал госта и каво не си разбрал ти !?

    Коментиран от #56

  • 42 Morgoth

    29 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не е толкова просто - всички които имат самолети в района твърдят, че водят война с тероризма (не с ИД конкретно, а с всички терористи) и тук идва разликата. Защитаваните от САЩ опозиционери (при които евентуално има 5% опозиционери и 95% главорези) са терористи от гледна точка на Асад и Русия. САЩ не могат да си позволят нито гръмкия международен скандал, нито възможността за много скъпа и много кървава война, ако свалят руски самолет, но могат да показват твърдост сваляйки сирийски.
  • 43 киро

    28 14 Отговор
    САЩ=ИДИЛ

    Коментиран от #48

  • 44 Ловеца на поршета

    19 34 Отговор
    Хубаво е че са го свалили, че тези руски бракми не се знае къде сами ще паднат.
  • 45 Morgoth

    22 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    За съжаление никой не командва парада. Ако имаше командир до сега парада да се е извървял и да сме го забравили.

    Коментиран от #50

  • 46 Борко

    13 25 Отговор
    Въпреки масираната дезинформация и азиатско трол присъствие, не е трудно да стигнеш до заключението, че диктаторът не обстрелва позиции ИДИЛ, а още не е прежалил срутената ВВС база, след химическото нападение на мирни граждани...
  • 47 Контра

    20 6 Отговор
    Така ли ? При Ракка ли е свален самолета ?

    Само че е свален при Табка ,където има концентрирани сили за атака с/у Ракка . Съществена разлика ,нали.
  • 48 KOKO

    19 5 Отговор

    До коментар #43 от "киро":

    Истинският Киро не се е записал, но почакай малко и ще разбереш колко е неефективно комуноиди да се записват с чужди никове и да подправят истинността с лъжа!

    Коментиран от #66

  • 49 дядо Любен

    17 27 Отговор
    Ей...московски мекерета,ще Ви спрем и консервите с Русенско варено...
  • 50 onq s konq

    10 19 Отговор

    До коментар #45 от "Morgoth":

    Това което казваш че никой не командва парада вероятно е верно,но само до някъде.По-скоро всеки си има собствен парад и си го командва самостоятелно.А заключението ти че янките не свалят руски самолет щото нямали възможност за скъпа и кървава война...мигар Турция е по-богата от Америка и затова гръмна руската птичка?А мислиш ли че САЩ ще се поколебаят да свалят руски самолет ако както сирийския приближи опасно техни позиции КОНКРЕТНО В СИРИЯ?Руснаците обаче имат мнение по въпроса и затова и НЕ ПРИБЛИЖАВАТ!

    Коментиран от #79

  • 51 Кики

    22 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ghost1":

    Правилно се изразява ТРОЛ, че самолета е сирийски. На която държава е самолета -такъв е. Няма значение, че е правен в Русия. Това е сирийски самолет, а не руски.
  • 52 Скорпион29

    13 10 Отговор

    До коментар #26 от "дядо Любен":

    Ама разбирасе че милея за Москва и се адаптирам за да съм по вефективен -гост2
  • 53 Пишман комунист

    17 24 Отговор
    Диктаторът ще умре от яд, колко бомби с варели пускаше срещу мирни жители. Още колко хора ще трепе този изрод? някой трябва да го спре , че да почнат нанй после помирението. Най после хоратабда се завърнат по родните си места.

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Скорпион29

    25 13 Отговор

    До коментар #53 от "Пишман комунист":

    ,,диктатора" е законния президент на суверенна държава Сирия и има право да защитава целоста на държавата си+ петрола в нея както намери за добре

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Скорпион29

    18 11 Отговор
    Равносметката САЩ защитават ИД защото точат Сирийски патрол който дават на Сал. Арабия която от своя страна го предлага на ниска цена на световния пазар и по този начин прави сеч на Москава а Москва от своя срана защитава Башар Асад и целия сирйски народ от терористите ИД и САЩ като по този начин брани своя интерес в дъното на гадорията в Сирия са САЩ и Салдиска Арабия + Юрдания

    Коментиран от #59

  • 59 Ловеца на поршета

    12 11 Отговор

    До коментар #58 от "Скорпион29":

    Салдиска Арабия + Юрдания!!!!!! 😃😄😂
    Буквар ти трябва на тебе, а не да пишеш по форумите.

    Коментиран от #61

  • 60 Бай хой

    22 8 Отговор

    До коментар #26 от "дядо Любен":

    И смартфона и лаптопа са произведени в комунистически Китай. Остарял ти е нпо лозунга дядо карпуз.

    Коментиран от #62, #69

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ирдим

    8 14 Отговор

    До коментар #60 от "Бай хой":

    А на комунистически Китай от къде са му привлечени технологиите и това не става ли чрез пазарна икономика, която е в пълна противоположност на комунистическата идеологията? А кой произвежда там чрез пазарна икономика? На този въпрос оставям да си отговориш сам ...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Скорпион29

    10 7 Отговор
    Европейците с 200€ заплата ха-ха

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Max

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Говедари сме ние, щото живеем като говеда в една псевдо държава. Американците си живеят добре, пазят си интересите и ги боли х..я за това дали някакви си българи си мерят п....те в някъв ш....ан форум.
  • 69 дядо Любен

    9 11 Отговор

    До коментар #60 от "Бай хой":

    Защо не си напишеш името както трябва :)))) Всички червени сте "Бай...." :))) Иначе,за бдните червени московци,естествено че китайски смартфони...то...другите пари струват.Докарахте България до там,че освен китайски контейнери,по пристанищата не идва нищо друго. Радвай се,че като ходиш вечер на външната тоалетна,можеш да си светиш със смартфона!!

    Коментиран от #74

  • 70 Барчо

    16 9 Отговор
    Руснаците не са в Сирия да охраняват сирийската войска!!!! Те са там, за да ограничат разпространението на болестта ИД, която е американско отроче. Колко пъти вече като са притиснати до стената, американците и правят чадър? Независимо какво се пише по медиите истината е ясна и за краварските симпатизанти и за руските такива. Това сваляне на сирийски самолети, бомбандиране на летища, обстрелване на редовни войски и открита поддръжка на ИД няма да продължи вечно.
    Русия беше докарана до нулата от Горби и Елцин както във военно отношение, така и в икономическо. Радваха се на "потупването по рамото" от американците и и подаряваха държавността на парче. Ако и президента Путин беше продължил тяхната политика, до сега Русия щеше да заприлича на България. Една държава с която никой не се съобразява, без собствено мнение и никакъв авторитет. И не може да се разчита вечно на търпението на руската мечка. Щото като се раздразни ще бъде късно за извинения. Историята го е показала.
  • 71 другар

    6 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Защитаваните от САЩ опозиционери (при които евентуално има 5% опозиционери и 95% главорези) са терористи от гледна точка на Асад и Русия"

    Интересно, а какви точно са войниците на Асад, които продължават да избиват собствения си народ със самолети, бомби и химически оръжия? Миротворци ли?!?

    Коментиран от #73

  • 72 Барчо

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Американските "партньори", както казва Путин за тях, винаги биват предупреждавани независимо какви военни действия се предприемат!!!! Така че те много добре са знаели предварително за цялата операция. Нищо не се оставя на случайността.
    И американците и турците са предварително информирани за операцията на прословутия свален от турците руски бомбандировач. Нищо чудно това да си е американски опит да видят как ще реагира Русия. Путин тогава се възползва от ситуацията и вместо да сглупи, направи от Турция съюзник, като ги поотдалечи от щатите и ЕС. Не изключвам дори Турция да направи опити да излезе от НАТО. Вече се говори за такъв вариант. А щом се говори...
  • 73 Барчо

    4 7 Отговор

    До коментар #71 от "другар":

    Ако в една каца от 100 кила мед, сложиш 5 кила фекалии и разбъркаш добре, дали ще си хапваш медец с вкус на л..на? Така се получава и там. Когато са разделени нещата са ясни. Хапваш си 100 кила медец, а с петте килца знаеш, че трябва да ги хвърлиш в кенефа. Там обаче тия да приемем 5% ползват мирното население като щит и правят каквото си искат. Американците имат много ясна политика, че с терористи не се преговаря и ако се наложи, се унищожават заедно. Ако да речем стане някъде в България ислямист да се гръмне и заедно с него си отиде твоето дете, ще те интересуват ли проценти? За ислямистите човешкия живот няма стойност. Те колят с еднакви чувства както добиче, така и дете. Гледах го едно към едно как ислямиста от ИД закла детето като яре без да му мигне окото и даже се смееше, защото го заподозряли в симпатии към Асад. Издрайфах се и сума ти време бях в шок. Исляма трябва да си седи в ислямските държави и ако искат да се колят, да го правят там. За съжаление не може никой да ги превъзпита. Французите и англичаните го доказаха по болезнен начин.
  • 74 Бай хой

    5 5 Отговор

    До коментар #69 от "дядо Любен":

    Я иточни калва марка и модел да тия скъпи смартфони и лаптопи за които нямаме пари? И къде точно се произвеждат? Та да те видим и колко колко ти е пипето.

    Както винаги продажната душица мери достойнството си в пари и лъскави дрънкулки. И неграмотно де, не знае от къде изгрява Слънцето.

    Коментиран от #75

  • 75 дядо Любен

    4 8 Отговор

    До коментар #74 от "Бай хой":

    Охооо...московец,здрасти!Аз от такива неща неразбирам!Като чета,това което пишеш...начина по който строиш изреченията си,мисля,че и китайски смартфон ти е много.Личи си,че шльоканицата ще ти отива повече!

    Коментиран от #76

  • 76 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #75 от "дядо Любен":

    Айде да позная до един път. Ти лично ползваш смартфон произведен или в Китай или във Виетнам. Да ти го обясня че няма от къде да го знаеш. И двете държави са комунистически. Над Виетнам бяха свалени хиляда и доста хамерикански самолета от произведени от комунисти оръжия. Издишаш карпузо бивш комсомолски натегач и кандидат милиционер.
  • 77 Бачо Киро

    8 3 Отговор
    Икономиката на САЩ е икономика на войната. След световните войни Вашингтон ясно са осъзнали, че когато светът е във война, икономиката им е в невъобразим ръстеж. И как иначе, все пак САЩ въоръжават всички страни в конфликтите (дори Хитлер преди 1939 г.). САЩ иска война, колкото по-близо до петролните и газови залежи - толкова по-добре. Милиарди петродолари "лежащи" в зона на нестихващи конфликти! Русия също има интерес от голяма война, но в момента не може да си го позволи. Първо трябва да преодолее последиците от санкциите, за даможе да има свободен капитал за инвестиция в отбранителната сфера и второ - трябва да спечели "клиенти", на които да продава скъпоструващо въоръжение! Китай и Индия са големи пазари, но едните предпочитат да купуват технологии и сами да произвеждат, а другите пазаруват от различни доставчици, не само от Москва...

    Коментиран от #78

  • 78 Скорпион29

    6 4 Отговор

    До коментар #77 от "Бачо Киро":

    Грешка Русия си има всичко на 19 мил.кв км.суша има всичко Камчатка вулкан до вулкан това означава Диаманти,Злато,Медна руда Алуминий земен газ земя колкото щеш на САЩ им трябва евтин петрол защото цялата им икономика е обвързана с него + фондовата борса и с едно голямо и алчно око гледат към 19 мил.кв.км.на Русия обаче с др.око виждат и 11000 ядрени бомби.
  • 79 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "onq s konq":

    Всеки със собствен парад е добро определение :)
    Съмнявам се американците да свалят руски самолет, ако мине над тях. Те знаят къде летят руснаците и знаят, че руснаците в никакъв случай няма да си позволят да бомбардират американска база. А ако това стане най-вероятно би било полезно за САЩ - ще го използват като повод да изгноят Русия от Сирия и целия свят ще ги подкрепи.
    Турците от своя страна се опитваха да играят някаква игра която не им се получи. Да - свалиха самолет, но нямаше война защото след това си приземиха цялата авиация на километри от границата. САЩ не могат да си позволят да подвият опашка по подобен начин. САЩ имат и все още какво да губят в Сирия и околностите. Русия няма да отвърне директно на огъня, но ще придобие значително по-сериозни позиции в международен план и ще започне да играе много по-грубо.
    Малките войни са полезни за икономиката на големите сили включително и Европа, но голяма война никой не иска. Който посегне пръв ще попадне в изолация. Не е случайно, че САЩ и Русия координират действията си въпреки, че имат почти противиположни цели.
  • 80 смешен плач

    3 7 Отговор
    Абе ватенките нищо не направиха когато турците свалиха техен самолет,че сега ли когато е сирийски.Русия нито има пари,нито техника,нито сила ,а още по-малко кураж да се дърви на САЩ.
  • 81 До смешник палач

    5 1 Отговор
    Вхоляма заблуда си. Русия има такава техника , че си нямсш хал хабер а и армията и не е наемна. Това заиграване със Сирия може да има опасни последици за целия свят! С Русия щега не бива!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания