Last news in Fakti

20 Юни, 2017 09:30 2 082 17

Австралия спира въздушните удари в Сирия

  • австралия-
  • изтребител-
  • сирия-
  • русия

Причината е свалянето на сирийски бомбардировач от американски изтребител и последвалото руско предупреждение

Австралия спира въздушните удари в Сирия - 1

Австралия обяви, че преустановява въздушните удари в Сирия, които нанася като част от оглавяваната от САЩ коалиция, предаде "Ройтерс".

Решението е било взето, след като в неделя американски изтребител свали сирийски бомбардировач и вчера Русия отправи предупреждение към коалицията.

"Като предохранителна мярка операциите по нанасяне на удари в Сирия от австралийските въоръжени сили бяха временно прекратени", съобщи австралийското министерство на отбраната в изявление.

Вчера Русия предупреди, че нейната противовъздушна отбрана ще следи летателните апарати на коалицията западно от река Ефрат и ще ги третира като потенциални мишени. Тя обаче уточни, че няма да ги сваля автоматично, а ще действа според случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САК

    28 5 Отговор
    Първите стреснати, кои ли ще са следващите.

    Тия скапани кравари дето първо стрелят после мислят и накрая ще започнат трета световна. В нея няма да има победители, а само губещи.

    В последно време дето отидоха оставиха такива каши, че нямам думи. Колкото и да е било лошо преди тях, след тях става ужасно зле.

    Коментиран от #11

  • 2 Така и трябва

    24 5 Отговор
    Всяка нация, която има някакви разумни ръководители трябва да се оттегли от тази скалъпена от краварите простотия. Като държат да ги намрази целия свят, да си сърбат попарата сами.
  • 3 Kcaniba

    19 5 Отговор
    Мисля, че цялата коалиция ще спре...
  • 4 Бай хой

    17 3 Отговор
    Никой нормален пилот няма да лети при положение че самолета му е осветен от радар и във всеки един момент може да се издигне до един може би по добър свят.

    А различните ни убеждаваха че с300 не ставали за нищо. Някой вчера се изряза че руснаците не можели да затворят небето над Сирия за полети. Ами то вече е факт. Който иска да лети трябва да изпълнява заповеди от горе разбирай Кремъл.

    Сега великите крава бойс ще се молят за въстановяване на отношенията на руски. И за какво заради подло нападение срещу един пре стар бомбардировач на изстрадала страна. Моментната слава на говедарските асове уви бе твърде кратка.
  • 5 Кики

    17 3 Отговор
    Защо бе Австралия оставихте Натовските братя сами? Така ли ще си помагате и занапред? Кой види дебелия и се оттегля.Така ли ще защитавате България, ако бъде нападната?
  • 6 Да го кажем направо

    17 2 Отговор
    Великото и единно НАТО--------какво стана......Те така ще се застъпят и за нас при проблем....АЙДЕ соросоиди-Гост 2 пак ми цитирай членове и запетайки от устава на смешниците от НАТО...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Соросиииииии

    13 2 Отговор
    Къде отиде прословутият чл.5 на НАТО..Само питам ...А подлогите на Сорос и САЩ си траят. Айде бе,къде се криете...
  • 9 Kcaniba

    1 13 Отговор
    имате ли представа за член 5 на НАТО,а ушанкоядци,по скоро от други членове разбирате ха ха ха

    Коментиран от #13, #17

  • 10 ф22

    3 11 Отговор
    Я напишете в гугъл израел удари Сирия.
    Вашата противоракетна система е стреляла по израелски машини вече.Според Вас, каква е успеваемостта и ушанки.
    Един свален самолет за 3 години и колко унищожени сирийски обекти на земята. ПВО-то не работи добре.
    Крилати ракети също не можете да свалите, значи конструктурите лъжат от РАШКАТА

    Коментиран от #12

  • 11 Барчо

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "САК":

    Не си прав, че първо стрелят, а после мислят. Само че тяхното мислене е различно.
    Руснаците не са забранили полетите. Понеже вече и писна да и скачат по дедовия, решиха да поставят така наречената коалиция на мястото и. Руската противовъздушна отбрана няма да следи чуждите самолети, а ще ги прихваща от самото и отделяне от земята и ще бъдат цели дотогава, докато не отговорят каква е целта на полета. Ако на руснаците отговора и е угоден, може да продължат, ако пък не - или обратно ще каца или ще бъде свален. Всички сирийски бомбандировачи ще бъдат съпровождани от руски изтребители. Американците не са поканени там и на практика пребивават незаконно. Дали законното правителство на Сирия е престъпно или не, щатите не са тези, които да съдят. Предполагам руснаците набързо ще "подарят" на Сирия няколко самолета и няколко установки и американците ако продължават да наглеят ще бъдат сваляни от сирийски военни, а не руски.
    Третата може и да почака.
    Като се погледне историята доста американски самолети са били свалени при нагли полети от Китай.
    Малко факти:
    Американско-Виетнамска война.
    Свалени руски самолети - 105 бр
    Свалени американски самолети от ЗРК - 1 046 бр
    Свалени американски самолети от зенитките - 2 024 бр
    На повечето от виетнамски
    105 срещу 3 066 Да живее непобедимото американско оръжие!

    Коментиран от #15

  • 12 Монго

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "ф22":

    Споко, по израелците е стреляла сирийската ПВО със...С200. Виж си Укипедията кога са правени тези ракети. Сега от магазин "Млад техник" можеш да си вземеш и сглобиш по-добри!
  • 13 Барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Имам представа за чл. 5ти. Австралия също го знае, ама сви перките. Член 5ти е на някаква хартия. Американците не го спазват. През 1974 г Турската армия окупира гръцкия остров Кипър и създава северна турска република. Изселени са една трета от кипърските гърци, а са населени над 120 000 турци. Единственото, което Американците са направили е като са наложили оръжейно ембарго на Турция и Кипър. След 3 г ембаргото се вдига от Турция, но оръжейното ембарго на Кипър остава и до ден днешен. И кво става тук с член 5.
    А този член 5 е с много условности. Той действа като се преодолеят многото условности "ако".
    Когато заговорят оръжията, ще влезе в силата максимата: Ти си ми скъп, ама аз съм си по-скъп.
  • 14 ХАСАН

    9 1 Отговор
    Дънди Крокодила с се на.ра от руснаците!!.
  • 15 САК

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    И какво е различното на мисленето краварите?
    За мен само усещането за безнаказаност и убедеността им, че са най-великите и няма кой да ги пипне.
    Последните 20 години създадоха толкова конфликти за да могат да си продават оръжието, че не истина.

    За третата световна дано не става, но баба Ванга още преди 30 години предречи тази война и, че от Сирия ще почне голямата война.

    За руснаците баба Ванга е издигната в култ, което може и да се окаже нещо доста лошо при взимането на решения от тяхна страна.

    Погледни, какво става напрежението между сунити и шиити е на невиждано високо ниво, а краварите с цел да си продават оръжията наливат масло в огъня.

    За това, че на руснаците им писна от тъпи номера си абсолютно прав.

    А за това колко са им добри изделията(оръжията) Американците са царе на саморекламата. Служебно сме купували директно щатски изделия. Не са ме впечатлили с нищо особено. За някой неща работят също толкова грубо, като руснаците и сме се чудели кой от кого гледа.

    Коментиран от #16

  • 16 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "САК":

    Не си ме разбрал правилно. Мислят, но с краварския си мозък. А един краварски мозък колко може да мисли. Единствено да краде чуждото без да се замисля за последствията. Ако си траеха, можеха да продължават, но сега ще ги подрежат крилцата. Те прекалиха. Щом Северна Корея ги отствири без последствия, значи нещо много и куца и те го знаят.
  • 17 Kcaniba

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    В тази война нато ще бъде абсолютно равносилно, споходен от ядрена зима!.
    ПиАра важи само за люмпените, тоталната, атомна война - ща всички!!
    Както и края на света впрочем.
Новини по държави: