Last news in Fakti

23 Юни, 2017 01:15 1 512 3

Вашингтон хвърлил милиони на вятъра в Афганистан

  • вашингтон-
  • камуфлаж-
  • афганистан

Бил е доставен непотребен камуфлаж

Вашингтон хвърлил милиони на вятъра в Афганистан - 1
Снимка: БТА/AP

Вашингтон е отпуснал $ 94 млн. на армията в Афганистан за камуфлаж, съобщи „Нюзуик“.

От изданието определят харча като безсмислен, тъй като само 25 от територията на страната е покрита от гори. Самият камуфлаж е бил предназначен за горски пейзаж.

Данните са от комисията, отговаряща за доставките в Афганистан. Оказва се, че преценката за доставката на камуфлажа не е основана на преценка за неговата пригодност във въпросните условия.

Пратката бил избрана от чиновниците в Афганистан. Оказва се, че те не са имали в предвид нуждите на армията си. В момента се проучват подробности.

В същото време „Вашингтон Поуст“ съобщи за злоупотреби на Пентагона при закупуването на гориво за армията. Сметките били преправени, а останалите пари били изпратени за подготовка на афганистански военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 1 Отговор
    Не са на вятъра. Гледат от нас и правят същите поръчки. Нашите военни също имат джипове и радиостанции на многократно завишени цени спрямо заводските, без да са адекватни за приложението им.
    Тези милиони отиват в джоба на фирмата, която доставя, дали ще накажат или уволнят няколко чиновника не е от значение.
    А доставките на гориво ги извършват подизпълнители и наемници срещу стотици проценти надценка. Като пресметните колко галона харчи една бронирана машина на час може да си предтавите за какви милиони печалба става дума. Абсурдното е, че в размирните страни горивото е струва центове, но за военните се доставя от САЩ срещу десетки долари на галон, a в рисковите райони може да достигне до 1000 долара на галон.

    Коментиран от #3

  • 2 Скорпион29

    2 1 Отговор
    Ха-ха и пясък пясък да им пратят на Афганците и камили да им пратят ха-ха и малко ислямисти внос от Сирия да направят ха - ха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: