23 Юни, 2017 16:42 3 042 3

Израел се разплати с Турция за екшъна на "Мави Мармара" (ВИДЕО)

  • мави мармара-
  • израел-
  • турция-
  • жертви-
  • ивица газа-
  • газа

Семействата на убитите при израелския рейд през 2010 г. получиха дължимите обезщетения

Израел се разплати с Турция за екшъна на "Мави Мармара" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

Семействата на убитите турци при рейда през 2010 г. на кораба "Мави Мармара", част от флотилия, плаваща за ивицата Газа, са получили дължимите обезщетения. Това заяви турският министър на финансите Наджи Агбал, цитиран от частната телевизия НТВ.

През септември миналата година стана известно, че Израел е депозирал 20 милиона долара в банкова сметка на турското министерство на правосъдието, предназначени за семействата на жертвите. По-рано този месец обаче се появиха информации, че тези пари, въпреки изминалите от тогава девет месеца, все още не са стигнали до близките на убитите.

В писмено изявление по този повод министерството на финансите увери, че не става дума за неизплащане или забавяне на компенсациите и че ще бъде осигурено бързо извършване на плащанията след приключване на разговорите със семействата.

Израел се разплати с Турция за екшъна на "Мави Мармара" (ВИДЕО)

Mинистърът на финансите заяви по-рано през деня, че обезщетенията вече са били изплатени.
Предоставянето на компенсации бе едно от условията, поставени от Турция, за да нормализира отношенията си с Израел.

Десет турци бяха убити при щурма преди седем години на израелски командоси на кораба "Мави Мармара", превозващ хуманитарна помощ за Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    4 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 впечатлен

    2 4 Отговор
    Ердоган непрекъснато реве срещу кюрдите. Те пък от своя страна използват всяка възможност за терористични атаки. Как ли биха реагирали турските власти, ако след поредния атентат на кюрдите в Турция, Израел демонстративно изпрати помощ за кюрдите. Постъпката на турските власти тогава беше крайно неуместна и нахална. Интересно дали все още продължават да изпращат помощи за палестинците или отдавна са ги забравили, защото не са интересни вече. Друго си е да се вреш където не ти е мястото в тежък за Израел момент. Справедливостта трябва да е обективна. Когато палестински терористи нападат мирни граждани на Израел, беше им наложена санкция. А Ердоган реши да се прави на велик и неудържим. Всяка държава има право да защитава границите и народа си. Но тъй като напоследък Ердоган стана пословичен с неадекватното си поведение, дипломацията надделя в името на мира. Дано!
  • 3 Kcaniba

    3 3 Отговор
    Поредното доказателство относно - ху из Исраел!!
    Една дребна, нахъсана пионка, с големи притенции, арогантност и малки възможности!!!
    Бълхата яхнала американският бизон!!
    На саме с другите геополитически играчи, си остава геополитическа бълха.
Новини по държави: