Last news in Fakti

7 Декември, 2011 15:01 1 149 0

Станишев чертае приоритетите на ПЕС в Брюксел

  • пес-
  • бсп-
  • брюксел
Станишев чертае приоритетите на ПЕС в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС

Избирането ми за лидер на ПЕС носи късмет на политическото семейство, пошегува се Сергей Станишев, който днес се срещна с депутатите- социалисти в Европейския парламент. Той даде пример с резултатите от изборите в Хърватия, която се очаква от 2013 г. да стане най-новия член на ЕС, и края на политическата криза в Белгия, където за първи път от четири десетилетия ще има премиер-социалист, предаде от Брюксел Геновева Червенакова от Факти.бг.

 Станишев очерта петте приоритета, които има намерение да следва до провеждането на Конгрес за избор на ново ръководство на ПЕС през ноември следващата година. На първо място той подчерта развиването на политическата линия по отношение на кризата, която да е ясно отграничена от тази на консерваторите.
 
Съчетанието между бюджетна отговорност и инвестиционен план, който да гарантира нови работни места и "зелена" икономика - това е целта на социалистите. Всички други мерки ще доведат до повтаряне на проблемите след 1-2 години, подчерта Станишев.
 
На второ място, той определи като свой приоритет защита на демокрацията, който е подложена на натиск както на европейско, така и на национално ниво. Двама държавни ръководители налагат на целия ЕС своите мнения. Това е пагубно за европейския проект, подчерта той.
 
Сергей Станишев смяна да насочи усилията си и към новата фаза на програмите за управление, както и към плавен преход към Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА