Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Юли, 2017 14:42 3 550 37

Русия трябва да изтегли хиляди военни от Украйна

  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • украйна

Йенс Столтенберг обеща подкрепа на Киев

Русия трябва да изтегли хиляди военни от Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Русия трябва да изтегли хиляди от военните си от Украйна,. Това заяви генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ukrinform.

Той обяви, че организацията ще продължи да подкрепя Украйна.

„Русия трябва да спре да подкрепя сепаратистите с контрол и военна екипировка. НАТО подкрепя териториалната цялост и суверенитет на Украйна. Ние ще продължим да работим тясно с Киев, относно сигурността на страната.

Искаме да защитим демократичните ценности на страната. Важни са правителствените реформи и развитието на икономиката. Обстановката в Източна Украйна остава отбегната. ОССЕ трябва да получи безопасен достъп до проблемните зони в страната. Минските споразумения трябва да се спазват напълно“, заяви Столтенберг по време на срещата НАТО – Украйна в Киев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    43 22 Отговор
    НАТО не е никой-нито е правен международен орган...нито вече е еталон за обективност. Когато се оттеглят наемниците от Украйна-тогава и руснаците от Донбас.

    Коментиран от #4

  • 2 юрист

    23 36 Отговор
    Правилно становище на НАТО! Впрочем- руските туристи и руските граждани на плажа Рапонги във Варна днес сигурно са “падладели“- към 12:00 и 12:30 ч. в небето над плажа прелетяха над 5 натовски самолета, участващи в натовското учение:D Който не иска натовски самолетчета да му летят над главата, защото държавата му не е член на НАТО и счита натовските самолети за самолети на вражески държави, да си стои дома- в русия - и да не идва на туризъм в България!

    Коментиран от #5

  • 3 THAAD

    22 32 Отговор
    Кога България ще издири и накаже българските граждани (редови военни, от запаса, криминални елементи, паравоенни формирования ) участвали на страната на руските терористи в сраженията срещу суверенна Украйна?

    Коментиран от #16

  • 4 юрист

    19 26 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    НАТО е система за колективна сигурност и в това си качество е международна военна организация- точно като руското нато- одкб, за което руските “застъпници“ много усилено мълчат, и внушават, че едва ли не русия е сама срещу натовските държави....ШЕСТ държави участват в руското нато- русия, Беларус,Армения, Казахстан и Киргизстан - http://www.odkb-csto.org/ и http://www.odkb-csto.org/documents/detail.php?ELEMENT_ID=126 .Русия си има и руски икономически съюз- евроазийския съюз- по аналог на ЕС, само, че - без прехвърляне на държавен суверенитет от държавите- членове на еас, върху самия еас. Така, че- за мен е неразбираем рева на руснаците срещу НАТО и ЕС, след като те са копирали тези структури и в които новосъздадени структури, русия е водещата държава.
  • 5 Барчо

    31 17 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    На руските туристи, които са в България им дреме на патлаците дали тук ще летят самолети на нато или нло. За тях е важно като са си в Русия да не доближават нагло тяхната територия.

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    18 27 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Абе не е точно така- дреме им и още как- половината наддадоха глави да видят какви са тези самолети, защото обичайно по това време не прелитат самолети:) Лошото е , че ТЕБ ТЕ НЯМАШЕ ТАМ, за да видим дали пак ще мрънкаш, че натовските самолети и техните пилоти напълвали гащите от страх пред руските си военни колеги...Щеше да е добре натовските военни самолетчета да заходят 1- 2 пъти над руските туристи на плажа, за да видим реално реакцията им на натовските самолети- нали всички руснаци пропагандирате, че натовските смолети нищо не стрували, че пилотите им били страхливци:D:D:D

    Коментиран от #8

  • 7 кики

    18 28 Отговор
    След прелитането на самолетите на нашите съюзници над ушанките,тоалетната хартия в радиус 5км.е свършила
  • 8 Барчо

    24 18 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Когато хамериканците бомбандираха Югославия, цял месец прелитаха денонощно през един софийски район, където бях тогава по онова време. През нас минаваха пълни, а са се връщали отдругаде. Аз на море ходя към края на септември. Така че ако тогава пак прелетят, ще ги видя. И пак няма да ме кефят, защото не са наши. Нашите съм ходил да ги гледам на военното летище в Долна Митрополия. Всеки ден имаше поне по 20 полета. Сега ще зяпаме като пръдльовци чужди самолети. Дали ще ги наричаш, че са на съюзници, на приятели или на наши хора, няма никакво значение. Не са наши. Пилотира ги някой си, дето ако му заповядат, ще бомбандира България без да се замисли дали сме съюзници или не, защото не е целувал българското знаме и не се е клел във вярност на България. Това е тъжната истина. Но... Да живее България, България преди всичко. Знам и още лозунги.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    12 13 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Така че ако тогава пак прелетят, ще ги видя....“Дрън- дрън- сега се провежда мащабно натовско военно учение- когато свърши, какво ще гледаш?:)

    Коментиран от #14

  • 10 МУАХАХАХАА

    25 17 Отговор
    НАТО -Русия да изтегли хилядите военни стотиците танкове иракети и кораби и самолети които наброяват 500 000 милиина.Муахахаха.Това звучи като супер малоучмине инеграмотни в пентагона как щели да изпратят кораб самолетоносач в донбас. Ей смешници дайте поне една снимка на тия стотици хиляди танокве и военни.НАТО -безпомощен папагал.Нещастиницице от НАТО понеже за нищо не стават ги тресе страх че ще изтърват последните си "кирии"-колосалната перачница за пари и корупция за обществени поръчки.Спуканият балон нато даже не може да се пребори с отбраната на Буркина Фасо щото няма толкова памперси и къси полички.Смяяях.

    Коментиран от #12

  • 11 юрист

    13 17 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Пилотира ги някой си, дето ако му заповядат, ще бомбандира България без да се замисли дали сме съюзници или не...“Това са абсолютни глупости! Няма как да бъде издадена такава заповед от командването на държава- член на НАТО, защото това означава тази държава ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНА с другите 28 държави- членове на НАТО. Май си слънчасал доста...Знам, че днес в София сигурно е към 38 градуса, но е и отпускарско време- вземи си отпуска и се разхлади в морето- тази горна глава винаги ще ти трябва за мислене, така, че я пази от топлинен и слъчев удар....

    Коментиран от #15, #17

  • 12 EEEE

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "МУАХАХАХАА":

    Много си неграмотен...
  • 13 Барчо

    22 16 Отговор
    Стига са плакали!!! НАТО като са толкова корави, да намерят и изгонят руската многохилядна армия, дето била в Украйна. Ако там имаше такава армия, нямаше да продължават украинците да бомбандират по 30 пъти на ден териториите в Донбас, безответно.
  • 14 Барчо

    14 12 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Абе аз да не живея само да видя некви самолети? Дреме ми на дедовия за тях. И ще има да чакаш руснаците да се осерат само като ги гледат как летят, та дори и да са туристи.
  • 15 Барчо

    25 13 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Светът е много шарен и пълен с какви ли не обрати. Днешния враг утре може да ти е приятел или обратното. Нищо не се знае. Американците ни бомбандираха през Втората Световна, а сега и целуваме задниците. Може само да си мислиш, че сме съюзници, но ще сме само дотогава, докато сме абсолютно послушни и нямаме собствено мнение. Само дотогава. Те искат да чуват от нас само: Тъй вярно! Слушам! Изпълнявам! Там ни взеха само да не ни вземат руснаците. Ако си мислиш, че на някой американски кравар му пука за България, също много се лъжеш.
  • 16 631016

    20 15 Отговор

    До коментар #3 от "THAAD":

    Аз съм желаещ да се сражавам срещу мръсните украинци, те пребиха българин - общински съветник и го изхвърлиха в кофа за боклук

    Коментиран от #20

  • 17 Бай хой

    10 12 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Стояне бре, али бе Българка патриотка? Как така та кефи прелитане на чужди окупационни авиации над Родината? Айде малко инфо кат си такава ва каратистка какви са били тези самолети? Ьа е би пак да са някакви пара военни като край Сирия и край Пловдив? Дали нато официално се брани от пара военни образувания?
  • 18 Атлов брадячих животных

    12 11 Отговор
    Охрана съм в един магазин в Прага. Това е работа, свързана с дребна, но много неприятна престъпност - тази, с която полицията отказва да се занимава, защото е на стойност по-ниска от минималната работна заплата, но в същото време е честа и съществено намалява много сериозно бизнес ефективността на магазина. Бих се с украинец, който ме заговаря на руски вечерта, той пиян, аз вече 15 часа на крак и спал само три часа за последните 48 поради естеството на работата. Абе, нямал съм право да му говоря на руски, с една дума той не бил гражданин, той бил украинец!!!!!!!!! Яде сериозен бой, отведе го чешката полиция за нападение и нарушаване на обществения ред, но у мен остана такъв въпрос - като е украинец, защо перфектно говори руски?! Руснаците добре познават един такъв столичен транспорт - "Отлов бродячих животных". Е, този не-гражданин, този украинец получи красива глоба от порядъка на две хиляди лева български пари - информираха ме от полицията...

    Я си вземете украинците и ги пратете да го д...т. Хайде, че Чехия се напълни с членове на Украинская партия пид....стив.

    Коментиран от #19, #24, #26

  • 19 Ники

    10 8 Отговор

    До коментар #18 от "Атлов брадячих животных":

    Не ти знам измислената история,ама на нашето черноморие редовно ни псуват руснаците, че не сме говорили руски. Работя барман. В страната съм си, те са гости. Говоря добре немски и английски, и малко испански. Не говоря руски, макар че що годе нещо разбирам,но и да говорех до сега да съм го намразил и принципно нямаше да говоря на този език. Не знам какво да коментирам,но следващия път когато руснак напсува българин ще хвърчи с шутове до смешната си страна.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 ФСБ

    9 8 Отговор

    До коментар #16 от "631016":

    Ходи се сражавай срещу путьо че обиди целия ни народ и азбуката ни. Ходи се сражавай срещу пияндетата ушанки на морето,те бият много българи там. Ама да ти ще пишеш глупости защото си платена тъпа гъба, руснако.
  • 21 Атлов брадячих животных

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ники":

    Историята ми не е измислена, тя е ежедневие! Чехия се напълни с украинци, а част от тях го раздава Правый сектор, демек, националисти! Руснаците и в Чехия, и в България са много малко и дори не си заслужава да се говори за тях, защото украинците са поне 85% от всичките рускоговорящи и на двете места.

    Повечето българи не могат да направят разликата кой е руснак и кой украинец, така че не ме разсмивай с напразните си опити. И двата народа яко плещят на руски, макар да е ясно доловимо това украинско "шо" или хъкането им на местата, където руснаците слагат меко "г". Ама, единият бил из Донбассе и е руснак, другой был из Донбассе и он украинец, даже украинец не-гражданин, вот что чутовное дело...
  • 22 Атлов брадячих животных

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ники":

    Не, че нещо, ама голям го вадиш срещу хора, които след 2-3 дни ще си заминат. Ела в Прага да се караш с украинците, където един чужденец е срещу друг чужденец. Въобще си нямаш представа колко е лесно да те дръпнат от кирливото общежитие, където ще се настаниш в началото и да те пратят по дяволите с отвертка в сърцето. Да не мислиш, че някой задълбочено ще разследва смъртта на чужденец? Един паразит скочил на друг паразит...

    А в България не е много по-различно... Дали на руснаците или на укаинците и американците, вие все сте си проститутки. Думата е нормална, използва се в медиите, не е цинична... Затова те каня на нещо по-така, нещо с адреналин... Като сафари... Ела, бе, ела в Чехия... Аз ще ти се обадя да те поканя... 00420 792 351 226. Давай, телефонируй пряма сейчас!
  • 23 стоян георгиев

    3 12 Отговор
    русия трябва да изтегли хиляди свои военни????!!!!нали путин казваше че няма такива в украина?били доброволци излезли в отпуск ,но си взели танка за малко.и преди да ревнат платените тролове колко било неверно твърдението на шефа на нато нека малко се сетят в каква страна се намират и кво е нато за българия.та ако трябва дa обобщя като българин вярвам на шефа на нато 1000 пъти повече отколкото на путин!!!а вие?

    Коментиран от #25

  • 24 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Атлов брадячих животных":

    Като го гледам как се е нахилил тоя мошеник, човек ще си помисли, че са му дали разрешение да открие някоя шоколадова фабричка в щатите.

    Коментиран от #27

  • 25 Георги Стоянов антикравар

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Трябва да приемеш мнението на някого като търговско послание или реклама. Нормално е шеФът на НАТО да прави антируски изявления, защото неговият военнополитически блок съществува, за да противостои на Русия и/или Варшавския договор. НАТО е и политическа организация и като такава въобще не е демократична, но никой не е посмял засега да повдигне въпроса за нейните операции в отделни точки на света, защото ако е по-слабичък ще го отсвирят. Извинете, Турция се кара в рамките на НАТО със САЩ и Германия, но Турция е равна по територия на Германия, има повече население, има много турци в Германия и е втора по големина на армията в НАТО. Къде е България?! Дали, ако се скара със САЩ, ще продължи да бъде "уважаван член на евроатлантическата общност" или САЩ ще я изхвърлят от НАТО? Не ставайте смешни... Никой няма да защити България...

    Коментиран от #31

  • 26 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Атлов брадячих животных":

    Украинците ги бият в Чехия, в Полша щом разберат, че са такива. А проговори на украински, а е ял бой. Ненавиждат ги. Говоря за редовия гражданин. Вдигнали са ръце от тях. Сега още повече, като се емнаха по европата. Този безвизов режим е голяма грешка. Даже по-голяма от бежанската. Това е паплач, за която закон и държава не значи нищо. Иначе се правят на големи родолюбци.

    Коментиран от #29

  • 27 Атлов брадячих животных

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Ама не забравяй, че ПоТрошенка е осъждан за нелегална търговия с алкохол мошеник по законите на СССР! Евреин - украински националист?! Дали е възможно?! Този ли ще донесе справедливост в отношенията между Русия и Украйна? Осъжданият престъпник, който се е разкаял?!

    Коментиран от #28

  • 28 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Атлов брадячих животных":

    Дали ще е Порошенко или друг, няма значение. Там командва тръмпиадата и щом не и е изгоден, ще си поставят друг пслушник.

    Коментиран от #30

  • 29 Атлов брадячих животных

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Барчо":

    Виж сега, някои ги бият, но ги бият пак свои, защото хората търсят работа и квартира все при украинци, а те им съдират и кожата от гърба! Не говоря за тях! Говоря за тези, които са се устроили вече повече от 5 години и припечелват от недотам легални дейности, а те са много. Няма да те вземат на работа, защото не говориш чешки - обаждаш се на маман и тя те урежда. Работиш, ама пак едва проговорваш чешки - къде ще идеш?!

    Тези, дето са се устроили, са страшна работа! Спокойно могат да уредят да изчезнеш - ти познаваш тях, но не познаваш изършителите и кой ги е пратил. Ще те очистят и никой няма да разбере кой го е направил. Ще се поогледат и делото заминава поради липса на напредък....
  • 30 Атлов брадячих животных

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    На мен полицията по чужденците ми каза, че не могат да установят на коя дата съм влязъл в Чехия. Представяш ли си? Авиокомпаниите представят списък с пътниците си дори и на полицията, но полицаите си нямат представа, че съм влязъл... Затова ти казвам -заедно с циганския, руският е езика на незаконното, на мафията, на онова, което дори не очакваш, че е възможно! Защото, наистина най-неоправданите работници в Чехия са рускоезични, но заедно с това, половин Чехия е с руски и украински корени. Ето я, касиерката Мацкова е украинка. Чистачката е украинка. Охранителят е украинец и един рускоговорящ българин. Другият магазин е подобен.... ПоТрошенка да се ш....ба.....
  • 31 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #25 от "Георги Стоянов антикравар":

    ти не ми казваи аз как да приема.търговско послание правят търговците не шефа на нато.тои е уважавана фигура в демократичните страни и не говори щуротии от типа пиите кока кола.жалкото е че ти като човек от българия страна в европа и член на нато разглеждаш този човек като някакъв долнопробени измамник.и не мешаи турция или сащ.сега въпроса е за русия и ако почна да отговарям в друга посока ще се разводни.та те питам ,макар че още в ника ти ми става ясно на кого вярваш ти? на шефа на нато или на путин?

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Георги Стоянов антикравар

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    На тебе ли да вервам, дето си кравар или на шефа на НАТО, който е фен на краварите? Муууууууу..... Предпочинам козе сирене и лесен живот в Швийцария....

    Коментиран от #33

  • 33 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Георги Стоянов антикравар":

    еи такъв отговор очаквах от теб.ти си страхотен,но швеицария ще я гледаш само на картата ,а и там кози не гледат вредни са за планинатa.
  • 34 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Вярвам единствено на очите си. Също вярвам и на сухата статистика, не на стъкмистиката. Тя показва всичко.

    Коментиран от #35

  • 35 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Барчо":

    и кво видя с очите си в източна украина?3 млн.местни руснаци нападат и окупират украина до киев,без чужда помощ или само с 10-15000 доброволеца????ако тва не е стакмистика не знам кое е?
  • 36 един

    2 0 Отговор
    Абе то е ясно че ще става боя, ама да видим кога ще е.... Украинците вярват, че като влязат в НАТО и ЕС, и ще цъфнат и ще завържат, ама не знаят какъв голям Х ги чака.....
  • 37 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Не са хиляди милиони са и аз съм там, но съм стелт. Руснаците също и като не ни виждате няма и да се изтеглим. Там ще сме да ви е яд.
Новини по държави: