Last news in Fakti

12 Юли, 2017 19:09 1 641 5

ЕС ще инвестира 1 милиард евро в Западните Балкани (СНИМКИ)

  • ес-
  • западни балкани-
  • балкани-
  • йоханес хан
ЕС ще инвестира 1 милиард евро в Западните Балкани (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

ЕС планира в следващите няколко години да инвестира около един милиард евро в страните от Западните Балкани. Това заяви еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан, цитиран от Танюг.

В интервю за DW преди началото на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в Триест Хан съобщи, че на срещата ще бъде подписано споразумение за транспорта, което означава, че Западните Балкани ще бъдат обвързани с транспортното законодателство на ЕС.

Ще договорим редица проекти в областта на транспорта и енергетиката на обща стойност около 200 милиона евро, което в края на краищата ще активира общи инвестиции в размер около 540 милиона евро, каза Хан.

ЕС ще инвестира 1 милиард евро в Западните Балкани (СНИМКИ)

Еврокомисарят отбеляза, че това са добри новини, но когато става дума за Западните Балкани, винаги съществува проблемът със стриктното изпълнение на договореното. Той подчерта също, че в региона са нужни стабилност и силни демократични структури.

ЕС ще инвестира 1 милиард евро в Западните Балкани (СНИМКИ)

Когато хората не могат свободно да действат и да изразяват мнението си, те никога няма да могат да развият онези възможности, които правят Европа единна. Никой няма да инвестира парите си, ако не може да разчита, че правосъдието функционира, заяви още еврокомисарят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕМО

    10 0 Отговор
    А нашата държавица инвестира 4 милиарда откраднати от една банка от шепа избрани мошеници. Познайте кой ще плащта...
  • 2 Гай Баньо

    5 2 Отговор
    Пак ли цветни революции? Този път прикрити зад европрограми.
  • 3 Ироничен

    5 0 Отговор
    Един милиард е голяма сума само ако става въпрос за лично богатство. Когато говорим за държави, тези пари са нищо. За сравнение ще посоча, че докато западните Балкани ще целуват ръка за тези пари, на Гърция и се дават за текущи харчове по 7 -8 милиарда на тримесечие.

    Коментиран от #4

  • 4 Гай Баньо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ироничен":

    Анджак де (на чист английски казано). Един млрд за к'во по-напред? Ако не е за сваляне на проруски правителства.
  • 5 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Западните Балкани са много важни! Източните - да се оправят сами!
Новини по държави: