15 Юли, 2017 13:38 3 929 12

САЩ: Турция има суверенно право да купи руски ракети

  • турция-
  • сащ-
  • ракети-
  • русия-
  • с-400-
  • суверенно право-
  • джеймс матис

САЩ посочиха, че те са несъвместими с натовските системи

САЩ: Турция има суверенно право да купи руски ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция има суверенно прави да закупи руски зенитно-ракетни комплекси С-400. Това заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис, цитиран от сайта на военното ведомство.

Думите му са коментар на информация, че е била постигната договорка между Анкара и Москва за закупуването на системи С-400 за близо $2.5 милиарда.

„Това е суверенно решение. Проблемът е, че ракетните системи на руснаците не са съвместими с военната техника на НАТО“, посочи Матис. Турция е един от близките натовски съюзници на САЩ, но в същото време страната поддържа позитивен диалог и с Кремъл.

„Проблемът е това как да се осигури оперативната съвместимост на системата на НАТО с руската. Те никога няма да бъдат оперативно съвместими. Дали турците биха разположили тези системи само в една област?“, каза още американският министър на отбраната.

Той посочи, че трябва да се изчака по-нататъшното развитие на събитията и да се види дали сделката наистина ще бъде реализирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    50 7 Отговор
    Двете най-силни НАТОвски армии-какво да си кажат една на друга?!?!?!.....Има ли още някой който да вярва в глупостите за единството на НАТО...

    Коментиран от #5

  • 2 Андрей Николов

    55 6 Отговор
    Турция може, България и нейните НАЦИОНАЛНИ ПРЕДТЕЛИ не могат да купуват руски самолети? Защото Турция е държава и е на турките а България отдавна не е на българите...

    Коментиран от #6

  • 3 Различен

    43 10 Отговор
    Що не купят някоя Хамериканска??
    Щот са много скъпи, а и са боклук, архивите са живи. И СА и те завалийките ще си купуват С-400 от Русия. Що? Щот и те са "прости", като турците! Къде са подмазвачите? Да дойдат и ни осветлят, колко не ги разбираме тези работи!
    Но ние ще си купим Ф-16 . Може да е 30 годишен, 6 употреба, за нищо не ставащ но е Хамерикански. Все пак трЕбва да сме солидарни и да помогнем на "великия Хамерикански брат" да си оправи финансовите бакии!

    Коментиран от #4

  • 4 Уточняващ

    8 30 Отговор

    До коментар #3 от "Различен":

    Няма да са такъв боклук, както ти се ще, щом руснаците толкова пищят срещу разполагането им в Румъния, Полша и т. н.
    И тия дето руснаците не ги засекоха въобще в Сирия и те няма да са толкова лоши, въпреки че са старички.
  • 5 Питащ

    10 20 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    Какво му пречи на единството на НАТО руско производство ракети в Турция. Да не си представяш че Русия има някакво влияние върху тях след като ги продаде. И кога турската армия стана по-силна от германската . Не бъркай агресивност със сила.
  • 6 Питащ

    7 33 Отговор

    До коментар #2 от "Андрей Николов":

    И като купи руски самолети става България на българите така ли? Логика на московска подлога която си сменила българското съзнание с руско, но има суро да критикува.
  • 7 jambazina

    29 1 Отговор
    Лудия султан купува тия ракети точно защото не са съвместими, защото ако са съвместими могат да им дръпнат шалтера дистанционно. Не е въпроса за по-добри или по-лоши, той иска да държи съюзниците си от НАТО в шах, това е.

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "jambazina":

    В Кипьр и Гьрция има руски ракети...така че..
  • 9 Хасан

    2 2 Отговор
    Нищо добро да не чакаме.
  • 10 mediator37

    15 1 Отговор
    НАТО отдавна не е отбранителен съюз, а търговска организация, която под формата на комуникационни стандарти (честоти) се мъчи да препятства продажбите на руско оръжие.
    А истината е, че това не е проблем, защото пренастройването на честотите е лесно и евтино. Питането "Свой? - Чужд?" от страна на ракетата е елементарна пренастройка и проектиране в процеса на производство. Мантрата "несъвместимост" е за простите читатели и слушатели.
    100 пъти по гьобелсовски като ти повторят "НЕСЪВМЕСТИМОСТ", "НЕСЪВМЕСТИМОСТ" и простия клати глава и той вече много запознат казва "Еее, не може руско, несъвместимо е."
  • 11 незнайко

    10 3 Отговор
    Защо руските ракети да се съвместяват с американскине ? Защо да не е обратното ? Турция си прави каквото си иска и изобщо не се съобразява с НАТО. Вече разбраха, че няма да влязат в ЕС, а и защо им е като сега никой не ги контролира !
  • 12 съвместимост

    9 3 Отговор
    Да направят една Руска ракета съвместима с НАТО е вс едно да си пренастроиш менюто на телефона от Руски на английски..ГОЛЯМА ЗАВИСТ У КРАВАРИТЕ кръв пикаят..оказа че тяхното е скъпо и Боклук
Новини по държави: