Last news in Fakti

19 Юли, 2017 16:41 2 563 0

Разхлабват примката около Катар

  • катар-
  • условия-
  • страни

Арабските държави намалиха списъка с условията

Разхлабват примката около Катар - 1
Снимка: БТА/AP

Арабските държави, които бойкотират Катар, вече настояват за изпълнението на само шест от своите условия, съобщи Би Би Си.

Властите в Катар бяха изолирани, след обвинения от Саудитска Арабия, че финансират терористични групи. Към бойкота се присъединиха още ОАЕ, Бахрейн и Египет. По-рано те обявиха списък с 14 условия, за да възобновят отношенията си с Катар. Сега пред ООН техни представители заявиха, че са готови да склонят при изпълнението на шест условия.

Сред исканията е ангажимент на Катар към борбата с тероризма и екстремизма. Също така се иска прекратяване на всякакви провокация и подбуждащи действия.

Смята се, че изискванията са били намалени под натиска на международната общност. От Катар отхвърлиха първото предложение с 14 искания. Страната все още отрича да е подпомагала тероризма.

Все пак от там са отворени за преговори. Те могат да станат със съдействието на медиатори от региона.

Отпада искането за закриването на телевизия „Ал Джазира“. Вече не се изисква и експулсиране на хора, свързани с тероризма. В момента в Катар разглеждат изискванията. Очакват се преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА