Last news in Fakti

22 Юли, 2017 18:33 1 707 2

Тежки поражения в "сърцето" на талибаните

  • афганистан-
  • талибан-
  • мулави хайбатулла ахунзади-
  • хелманд

Ликвидираха сина на лидера Мулави Хайбатулла Ахунзади

Тежки поражения в "сърцето" на талибаните - 1
Снимки: БТА/АР

Синът на лидера на афганистанските талибани Мулави Хайбатулла Ахунзади е убит по време на нападение в родината му, съобщава Reuters.

23-годишният Абд ар Рахман Халед е ликвидиран още в четвъртък в провинция Хелманд.

В същото време общо 16 афганистански полицейски служители са били убити, а двама други са били ранени при въздушни удари на САЩ в провинция Хелманд, съобщиха властите.

Инцидентът се е случил в петък при операция на афганистанските сили за сигурност срещу бунтовниците.

Тежки поражения в "сърцето" на талибаните

"При въздушните удари 16 афганистански полицаи са били убити, включително двама командири. Също така двама полицейски служители са били ранени“, уточняват местните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОКА

    9 1 Отговор
    СУПЕЕЕЕР.....
  • 2 Бай хой

    5 1 Отговор
    Вай, вай, вай, тежки поражения за талибаните? Убит е синът на някого и 16 полицаи включително и двама командири. Това ли е успех? Ами те от утре ще почнат да избиват и синовете и дъщерите на полицаите и тогава пораженията ще са грандиозни. Определено крава бойс подпомага терористите с въздушни удари. И срещу сирийската правителствена армия и срещу иракската правителствена армия. В Сирия лъжат че някой ги бил заплашвал. В Ирак кой е заплашвал правителствените командири че сащ и коалиция са ги избили?
Новини по държави: