Last news in Fakti

23 Юли, 2017 18:28 1 471 0

Революция за равно заплащане в ВВС

  • би би си-
  • заплата-
  • ввс-
  • заплащане-
  • тони хол

Водещи призоваха медията да вземе незабавни мерки за премахване на разликите в заплатите между половете

Революция за равно заплащане в ВВС - 1
Снимки: БТА/АР

Известни жени, водещи предавания по ВВС призоваха директора на обществената телевизия Тони Хол да вземе мерки, за да премахне разликата в заплащането между мъжете и жените сега, а не след години, предаде Reuters.

Най-известният водещ от мъжки пол получава близо пет пъти повече от най-високоплатената си колежка.

Известни водещи като Клеър Болдинг, Виктория Дарбишър и други изпратиха отворено писмо до генералния директор с искане плановете за премахване на разликата в заплащането на мъжете и жените да бъдат ускорени.

Революция за равно заплащане в ВВС

95 на сто от пълнолетните британци гледат ВВС всяка седмица, а глобалната й аудитория е 372 милиона души. Телевизията е авторитетна национална институция, но е подложена на активна проверка на разходите си, тъй като финансирането й се осигурява от такса, събирана от телевизионните зрители.

Публикувани наскоро документи показаха, че общо 96 служители на ВВС получават най-малко 150 000 лири (195 555 долара) годишно. Две трети от тях са мъже и повечето от тях получават повече от жените на съответна длъжност. Най-високоплатеният мъж получава близо пет пъти повече от жената с най-висока заплата.

Революция за равно заплащане в ВВС

В отвореното писмо до генералния директор на корпорацията Тони Хол се заявява, че публикуваните документи са потвърдили отдавнашни подозрения, че "жените получават по-малко от мъжете за една и съща работа". Подписалите го 40 жени призоваха Хол да реши проблема с различното заплащане веднага, а не през 2020 г., както беше предложено.

ВВС не искаше да разкрива информацията за заплащането, заявявайки, че това ще улесни конкурентните телевизии да й крадат талантите, припомня Reuters. Миналата седмица телевизията отстъпи пред искането на правителството да публикува възнагражденията на най-високоплатените си звезди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: