Last news in Fakti

8 Януари, 2018 17:15 1 399 1

Скандал в ВВС заради неравностойно заплащане

  • кари грейси-
  • ввс-
  • заплащане

Редактор в офиса в Пекин подаде оставка в знак на протест срещу разликата в заплатите на мъжете и жените

Скандал в ВВС заради неравностойно заплащане - 1
Снимка: БТА/АР

Журналистът от ВВС Кари Грейси - редактор за Китай в регионалното бюро на медията в Пекин - обяви, че напуска поста си в знак на протест срещу разликата в заплатите на мъжете и жените в телевизията.

Ветеран с 30-годишна кариера в ВВС, Грейси написа в изявление на уебсайта си, адресирано до зрителите на телевизията, че не може повече да върши работата си на високо ниво, докато се бори с шефовете за равенство в заплащането.

Тя дава за пример четирима международни редактори в ВВС, от които двамата мъже имат с поне 50 процента по-високи заплати от тези на колегите си от женски пол.

Грейси казва, че ще се върне на старата си позиция в нюзрума на медията, където се надява да й плащат наравно с останалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 2 Отговор
    А нас все равно
    А нас все равно....
Новини по държави: