Last news in Fakti

24 Юли, 2017 13:56 2 798 14

Русия планира втора военна база в Киргизстан

  • киргизстан-
  • база-
  • военна база-
  • русия-
  • алмазбек атамбаев
Русия планира втора военна база в Киргизстан - 1
Снимки: БТА/АР

По южните граници на Киргизстан, особено край границата с Таджикистан, се формира трудна ситуация в сферата на сигурността. По тази причина Русия може да разположи в района още една военна база, заяви киргизстанският президент Алмазбек Атамбаев, цитиран от ТАСС.

Решението обаче ще бъде взето от Русия, тя трябва да формира позиция, за целта ще потрябват големи финансови разходи, каза Атамбаев.

Президентът увери, че не се страхува да кани в Киргизстан руски военни - Русия няма да претендира за киргизстански територии, защото "има твърде много своя земя".

Русия планира втора военна база в Киргизстан

Атамбаев отбеляза също, че Русия дейно подпомага киргизстанската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    10 15 Отговор
    И защо не се споменава,че киргизстан и русия членуват в един и същ ВОЕНЕН СЪЮЗ, наречен одкб/ руското нато/? http://www.odkb-csto.org/
    И какво стана сега? РУСКИТЕ КРАВАРИ що искат да отворят нова руска военна база у съюзниците си? И щом руските тролове са “за“ нова руска военна база в киргизстан- съюзника на русия в руския военен съюз одкб, защо мрънкат за натовската военна база в България- член на НАТО от 13 години, м? Или за другите може, ама за русия трябва да има други правила, защото тя е финансовият източник на доходите на хвалещите военната й политика? ;)

    Коментиран от #3, #4, #10

  • 2 Пазарен Либерализатор

    5 11 Отговор
    Създава се ситуация, която изисква ресурс за разрешаването и, т.е сипва се вода в колелото на мелницата, която произвежда/продава военно-технически средства. Най стария трик - ескалираш конфликт, после захранваш и двете страни срещу кеш. Наздраве!
  • 3 Капиталист

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Защото има много причини бе троле..Киргизия е съсед с Русия и е първият рубеж на границата с Б.Изток-а там е мазалото в момента. А при нас САЩ са на майната си и целта им е ние да сме фронтовата държава при сблъсък с Русия-демек ние ще го отнесем..((( това открито го каза бившият шев на НАТО за Европа-видеото го има в нета))))).Второ- при 800 военни бази на САЩ по целият свят е тъпо да задаваш такъв въпрос-не мислиш ли???--или и това трябва да ти го обяснявам...Трето-руснаците си плащат наем-даже в Сирия-нищо че са поканени там.---а у нас американците си го веят без да плащат една стотинка...ИМА И ОЩЕ ПРИЧИНИ--но засега тези ти стигат----та да можеш да ги осмислиш...

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Та в тази връзка

    8 5 Отговор
    НЕКА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ И СЛАВА РОССИИ ! ЦЕЛИЙ СВЯТ СЕ ДНЕС ИЗПРАВЯ СТРЕСТНАТ, ТРОГНАТ ОТ ПОБЕДНИЯТ ТИ ХОД. СЛАВА РОССИИ!

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Та в тази връзка":

    СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, САМО БЪЛГАРИЯ И ПАК БЪЛГАРИЯ! ДОЛУ РУСИЯ!

    Коментиран от #7, #8, #9, #11, #12

  • 7 Сорос

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    За тези думи ще бъдеш наказана от НПО-то си. Ще тролиш няколко дни без пари.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КАК СЕ ПИШЕ ПРАВИЛНО

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Как е правилно Пенелопке да съ пиши - ЮРДЕЧКА КАТО ЮРИСТ ИЛИ ЙОРДЕЧКА. Кат демек адвокатка не си юрист ама съ докарваш за таквъз, може да знаш?
  • 10 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Може ли да ми изчислиш колко стотин още постоянни военни бази трябва да открият извън територията на Русия, за да станат 800??????

    Коментиран от #14

  • 11 Барчо

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг: СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, САМО БЪЛГАРИЯ И ПАК БЪЛГАРИЯ! ДОЛУ РУСИЯ!

    СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, САМО БЪЛГАРИЯ! ДОЛУ АМЕРИКА!!! Аз съм истинския българин, а не ти. И ще видиш, че времето ще го покаже.
  • 12 гост 3

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Знаеш ли защо трупаш минуси въпреки националните си лозунги?
    Защото псевдо национализма ти е прекалено прозрачен и далеч от реалността. Беше писала преди време ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ?! Кое?
    Главните букви и лозунгите все още не са достатъчни, а аудиторията все още не е толкова затъпяла, за да заблуди на толкова елементарно ниво, на което си ти.
    Все още българите не сме сведени до това ниво! Все още! ... въпреки неистовото старание на тези, от които отклоняваш вниманието... въпреки теб!
    П.С.
    Спести си русофобстките коментари. Русия я няма в този пост.
  • 13 кроко

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Капиталист":

    Та от кога казваш Киргизия е съсед на Русия, ти ушанков, атлас виждал ли си някога ??
  • 14 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    И да пишете минуси, факта си е факт!