Last news in Fakti

25 Юли, 2017 09:30 1 222 3

НАТО ще сдобрява Германия и Турция

  • германия-
  • нато-
  • турция

Йенс Столтенберг готви среща в Коня

НАТО ще сдобрява Германия и Турция - 1
Снимка: БТА/AP

НАТО ще потърси решение на спора между Турция и Германия, съобщи агенция „Анадола“.

Отношението между двете страни се обтегнаха през последните няколко седмици. Това стана, след като турските власти арестуваха активиста за човешки права Петер Стюдтнер.

„В опит да намери решение на проблема, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предложи да организира среща на парламентьори на летището в Коня. Летището в Коня е ключово за акциите на НАТО срещу ДАЕШ. Надяваме се, че ще успеем да намерим решение, което да удовлетвори всички. Това е важно“, заяви говорителят на Алианса Пиер Казалет.

Столтенберг вече е провел разговори и с двете страни. Турция вече обвини Берлин, че се меси в правораздавателната й система. Германските власти настояват за незабавното освобождение на Стюдтнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а стига бе....

    5 5 Отговор
    Абе очилатко-ти луд ли си бе--Е сега ще излезе уникалната"ЮРИСТ" и ще ти обясни как точно по вашият устав,НЕМОЖЕ да има несъгласия и проблеми между членовете на НАТО...А ма си голем шнорхел бе...За какви проблеми ще ни говориш ти тук??? НАТО е единно като скала....
  • 2 А така

    6 3 Отговор
    Ами като си почнал да сдобряваш, вземи прескочи и до Кипър - ей го къде е, та да се оправят нещата...:)
  • 3 ЗОРО

    0 1 Отговор
    ГЕРМАНИЯ Е ПОБЕДЕНА СТРАНА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАСТОЯВА !!! АКО ПРОДЪЛЖИ ДА НАСТОЯВА ТУРСКИ И РУСКИ ВОЙСКИ ЩЕ Я ОКУПИРАТ !!!