Last news in Fakti

25 Юли, 2017 17:23 3 033 33

Русия: Американско оръжие за Украйна ще ни отдалечи от мира

  • украйна-
  • оръжие-
  • сащ-
  • русия-
  • дмитрий песков-
  • киев

Доставки на оръжия от Вашингтон за Киев ще увеличат напрежението, твърдят в Кремъл

Русия: Американско оръжие за Украйна ще ни отдалечи от мира - 1
Снимка: БТА/АР

Всички действия, които предизвикват напрежение в Източна Украйна, биха отдалечили постигането на мира в региона, заяви днес говорителят на Кремъл във връзка с евентуални оръжейни доставки от САЩ за Украйна, предаде Reuters

Дмитрий Песков каза това, коментирайки интервю на специалния пратеник на Белия дом за Украйна Кърт Волкър пред BBC. В него той посочва, че Вашингтон сериозно обмисля дали да изпрати на Киев оръжия, които да помогнат на украинските сили за сигурност във войната му с проруските сепаратисти.

Нееднократно сме казвали, че всички действия, които ще провокират напрежение по разделителната линия и като цяло ще изострят ситуацията, която и без това е сложна, ще ни отдалечават от момента на регулиране на този вътрешноукраински въпрос, обяви Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    16 17 Отговор
    Тъкмо миньорите в Донбас ще си обновът арсенала.
  • 2 Sergiy

    21 17 Отговор
    "русия"/московия, ами нали те на са "страна на конфликта", само че ТЕ СА и затова пълнат гащите.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Справедлив

    21 21 Отговор

    До коментар #2 от "Sergiy":

    Ако Московия наистина стане страна в конфликта,точно за пет дни ще си прекръстите Украйна в Малорусия-та внимавай какво си пожелаваш.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Путин

    12 15 Отговор

    До коментар #2 от "Sergiy":

    Не ме карай да кихам!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Справедлив

    18 18 Отговор

    До коментар #4 от "Sergiy":

    Методички -перлодички не ги знам. Ама олекнахте с Крим и с Донбас. Пък ти си се пеняви тук до безкрай хааха. За няколко дни Путин ви скри топката-докато скачахте на Майдана и крещехте "маскеляко на геляко" московците ви направиха къдрави.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Sergiy

    17 13 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Публикувано във факти.бг: питай путьо, защо сега е само в няколко общини от само два обласни центрове, нали трябваше поне 8-10 областни центрове да вземе, този въпрос-безродник, задай на своят работодател. Едно да нападаш, друго е да се защищаваш-значения на тези думи някак да знаеш, подлого на путьо

    Коментиран от #30

  • 11 Съни

    15 16 Отговор

    До коментар #4 от "Sergiy":

    Сергей,като те чета в последно време,стигам до извода ,че Путин не е прав. Трябваше цяла Украйна да окупира. Нагли и арогантни човечета сте и наистина си заслужавате съдбата да сте винаги в края-както се нарича и държавата ви. Нямам намерение да споря с теб-ниска топка си,но силно съжалявам че в началото на събитията ви симпатизирах.Оказахте се наистина дребни души с голями претенции-така,че малко ви е Крим и Донбас. Путин е прекалено благосклонен към вас.

    Коментиран от #14

  • 12 юрист

    16 15 Отговор
    Газ ще пропикаят в газпром, когато разберат, че България може да има собствен добив на метанов хидрант и че в близките СТО ГОДИНИ няма да имаме нужда да купуваме никакъв чужд природен газ:) http://www.dnes.bg/science/2017/07/24/goriasht-led-v-cherno-more-ekspediciia-vadi-metan-za-milioni.348195 “..."Предварителните оценки са за много големи запаси. Със сигурност за период от един век ще можем не само да задоволяваме енергийните си потребности, но и да бъдем един от най-големите износители в Европа", коментира пред "Труд" океанологът доц. д-р Атанас Василев...“ В Газпром освен путлер, всички други ще се самоубият направо- малка България,. която те изстискваха както си искат през годините, да ИЗНАСЯ ГАЗ ЗА ДРУГИТЕ ЕС ДЪРЖАВИ И ДА ИЗМЕСТИ ГАЗПРОМ-хахахаха:D:D:D

    Коментиран от #13, #17, #19, #31

  • 13 Даммммммммм

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Само газ на буци не сме добивали-иначе бяха хъбове-нефт--злато и т.н..

    Коментиран от #15

  • 14 Sergiy

    13 14 Отговор

    До коментар #11 от "Съни":

    първо пишиш към мен, след няколко думи вече не искаш, ами имаш наистина проблема.
    Сега, какво трябваше на направи путьо, ами той искаше много, както и ти , ама не всичко което искаш-СТАВА. на кой си "симпатизирал" -остави за вкъщи (за жената/мъж/деца ит.н.) тези приказки съм ги чул, повече отколкото можеш да си представиш.
    По нагъл и арогантен от теб няма-всеки който иска ВОЙНА, му се връща, помни това-"СИМПАТИЗАНТ" на путьо или който и да било
  • 15 юрист

    14 12 Отговор

    До коментар #13 от "Даммммммммм":

    Е, и? Какъв точно е проблема? Че шаренкова и руската й резидентура остават без работа?:) Ми да си ходят в русия- еее- необятна държава- работа на полето- колкото си щеш:):):)
  • 16 Диди

    15 13 Отговор
    Изказването на путъо,че ако америка доставила оръжие на Украйна....това щяло да затрудни преговорите за мир.
    Той постоянно доставя оръжие на сепаратистите,лъжи. .русия е агресивна държава.
  • 17 мъка

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Какво ще добиваш ма, колкото добиваш злато . Ще добива някой друг а ние ще вземем един процент . Колко милярда изтекаха в Прешаса а? Някое членче, алинейка да изкараш или ни ограбват законно?

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Наистина си много късогледа? Къде я виждаш България след 100 години? С тенденцията от последните 27 години и 30 няма да изкараме в тоя етнически състав, а след това българите просто ще сме история. Ще останете само вие, но вече няма да се назовавате "българи", а каквито ви кажат.
    А това, че сме щели да продаваме на Европа.... ха-ха-ха. .. no comment
    P.s.
    И внимавай какво пишеш за Ердоган! Да не ти национализира 1200-те декара след няколко години. Че на него не му пука за "демократичните" ти възгледи.

    Коментиран от #20

  • 20 юрист

    9 11 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Къде я виждаш България след 100 години?..“ Къде я виждам ли? ПРОСПЕРИРАЩА ЕС ДЪРЖАВА, НА КОЯТО РУСИЯ Й ЦЕЛУВА КРАКАТА- ТАМ НИ ВИЖДАМ, руска черна станцийо на бяло поле:) Всякакви чернокапци като теб предричат изчезването на България, но знай от мен- българите сме жилав народ- който е оцелял в България, и в пустинята да го оставиш, пак ще оцелее и ще я направи градина от рози! Така, че- остави България на нас, българите, а ти отивай да пасеш овце в руската част на Кавказ- щото русия и от вас- овчарите- има нужда- така ще е най-добре и за вас , и за нас:)

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    А колко "българи" като теб има в момента в България и колко споделят овчият ти ентусиазъм? Щото 1/3 от населението вече го няма и няма никога да се върне, а годишно 40 - 50 000 теглят м..ната на разсъжденията ти за "просперираща" България.
    Затруднява ли те ваденето с много нули? А елементарната математика?

    Коментиран от #22

  • 22 юрист

    7 10 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: А колко "българи" като теб има в момента в България и колко споделят овчият ти ентусиазъм?..“ Достатъчно, за да изметем всички небългари, АКО ПОИСКАМЕ, понял/ анадън му? А на теб би следвало да ти стигнат само две нули една до друга и едно М на вратата под двете нули...
  • 23 Барчо

    8 6 Отговор
    Не знам защо досега украинската армия не е прегазила Донецк и Луганск. Предполагам обаче, че не е точно липса на желание и ако искаш да прегазиш тези области в които цялото население не желае да е под властта на Киев, ще е кръвопролитие от класа. Същото това нещо се случи в Югославия и там мюсюлманите не бяха наричани сепаратисти, а онеправдани и клани. Въпрос на политическа изгода. Така наречените сепаратисти воюват с оръжие на ниво Втора световна. Ако американците се решат да доставят нови поколения оръжия на украинците, сигурен съм, че ще доставят и на "сепаратистите". Те винаги така правят. Пример ИД.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Sergiy

    6 10 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    От тези 15-18 общини (в двете области на Донецка и Луганска обл. са 36-общини общо) и така, от тези 15-18 общини в Украйна, които окупира московия заедно с местни люмпени (наркомани, алкохолици и някои други) избягаха над 1 000 000 човека в Украйна.
    Въпрос, колко останаха. Така че кой иска и кой не -питай путьо, той знае най-добре.

    Коментиран от #27

  • 25 Sergiy

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    за оръжие от "вотра световна". Преди няколко дена доставих новото оръжие от московия, за да го тестират. 250км. не контролирана граница, какво минава там? Ааа за вас путиноиди това е место, кадето минават крави и коне. Истина е, че точно там минават воени, оръжия, амуниции и мн.др.
    Задай си въпрос, защо путьо не иска да дава контрол на тези 200-250км.от граница между Укранйа и московия на Украйна или ОБСЕ или ООН, ами отговор е очевиден, само че не на такива като теб, за съжаления.
    Така че истории с "оръжие от встора световна" остави за вкъщи, там ще ти повярват.
  • 26 Диди

    5 10 Отговор
    Границата между Украйна и русия е в ръцете на путъо.Безспорно е,че той вкарва оръжие за сепаратистите в Украйна. Путин е лъжец и убиец. Но те руснаците сами ще го свалят един ден.А да мисли,че света е прост и не знае ,че той стои зад всичко...лъжи се сам. Само санкции,но по тежки и за дълго време.
  • 27 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Sergiy":

    Сергейчо, не знам какво значение отдаваш на тази дума "путьо", дето все я пишеш? Може ли да ме отвориш какво значи точно за теб? Доколкото знам, тя не е име, а искаш да оприличиш определен политик с нея. Не ти прави чест, да знаеш! Мога ли да те помоля да се направиш на възпитан и повече да не я употребяваш в този смисъл?
    И ако искаш да прочетеш точно какво съм написал. Украинците да прегазят тези така наречени сепаратисти. По принцип няма смисъл за хората от безконечна война. Колкото по-бързо ги прегазят, толкова по-лесно ще е да останат един народ. Колкото повече време се проточва тази псевдо война, толкова повече жертви ще има и ще е много трудно да се излекуват раните от войната. Или твоето мнение е друго?
  • 28 Диди

    5 5 Отговор
    Барчо,ами путин защо не навлезе в Украйна и да я превземе цялата,вместо да завзема малка територия. Така от веднъж русия ще стане по голяма.?

    Коментиран от #29, #33

  • 29 Жииихиихилло

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    Защото отдавна е разбрал,че ако превземе цяла украйна ще трябва да ги храни тези гладници. Затова си взе териториите с руските хора и остави балъците от Европа да се оправят с наглите хоххли. Защото от векове урките им висят на вратовете-ама сега свърши евтиният газ..и въглища. Справка -донбаски въглища цена -72 $ ...а въглища от новите им американски приятели 212 $...Нека им е честито на улавите урки-та да си знаят..
  • 30 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Sergiy":

    "Сергей" , ти изведнъж много добре проговори и прописа на български , как настоящий булгар. Моят съвет е да спреш вече да се правиш на сдъвкан украинец , и без това така ти по трудно да пишеш, и да мислиш . За това време дето губиш, я колко други поста ще напишеш под различни имена, а и ние и така си те разпознаваме кой си .
  • 31 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Ми хайде вадете го НАЙ НАКРАЯ този газов хидрант и го оползотворете . Само лаете десетки години срещу луната. Нали си чувал за голямата кошница и яйцата, да не казваш хоп преди да си скочил, първо да си хванеш рибата и после да сложиш тигана. Аз съм забелязал как с приближаването на подписване на някой договор с Газпром се започват едни сурсупур приказки за огромни находища и газопроводи , които само да щракнем с пръсти и са при нас . И накрая някой служител в Газпром ни забива въпроса -Вие искате ли газ ,или не искате , и това е цената , и после всичко утихва до следващият подпис.
  • 32 Gost 2

    5 5 Отговор
    Най велика е русия там хората са богати и не работят и изхранват половин Европа на нас българите са ни дали писменост и свобода и ще дойдат да ни пазят от гадните капиталисти и ще има безплатна водка и бензин. Путин е най велик лидер и след него Ким от братска северна корея
  • 33 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    Оооо, Диди, сега обръщам внимание, че вече имаш кумир, който купираш?! Или това са ви новите указания на дружинка "русофоби" - Путин и Русия с малки букви?! ... Сети ли се за кого говоря?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания