26 Юли, 2017 16:03 2 962 26

Румъния разполага американски ракети срещу Русия (ВИДЕО)

  • румъния-
  • пейтриът-
  • ракети-
  • ракетна система

Букурещ ще плати през ноември първата вноска за ракетите "Пейтриът", а догодина се очаква в страната да пристигне първата система

Румъния разполага американски ракети срещу Русия (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Румънският министър на отбраната Адриан Цуцуяну съобщи, че Букурещ ще плати през ноември първата вноска за ракетите "Пейтриът", договорени със САЩ. Първата система се очаква да пристигне в северната ми съседка следващата година, предаде Медиафакс.

"Имаме одобрението на Държавния департамент, в междинна фаза сме. Необходимо е одобрението на Конгреса на САЩ. Трябва техническите екипи да уточнят какво точно се купува. Ще има споразумение между правителствата на Румъния и САЩ", посочи министърът.

Той добави, че Румъния ще прокара специален закон в парламента за покупката на ракетните системи и уточни, че вероятно през ноември Букурещ ще внесе първата вноска за тази покупка.

Цуцуяну добави, че Румъния не разглежда други оферти в тази насока и че тази покупка се базира на 20-годишното стратегическо партньорство между Румъния и САЩ. Министърът уточни, че се очаква първата система Пейтриът да пристигне в Румъния догодина.

Румъния разполага американски ракети срещу Русия (ВИДЕО)

По-рано този месец Държавният департамент на САЩ одобри възможна продажба на системи за противоракетна отбрана Пейтриът на стойност 3,9 млрд. долара на Румъния.

Цуцуяну отбеляза, че тези покупки се правят в интерес на обезпечаване на националната сигурност на Румъния, но и на спазване на правителствените ангажименти, поети спрямо структурите на НАТО.

Министърът уточни, че по този начин Румъния се нарежда до други пет членки на НАТО, които разполагат със системи "Пейтриът" - САЩ, Германия, Испания, Гърция и Холандия, и добави, че Полша също е в процес на преговори за покупка на такива системи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    12 13 Отговор
    Най-накрая изплюхме "камъчето" кого ще "борим".
    Сомо да ви светна, че в момента поне три такива плющкала се "разхождат" и у нас.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 хахаха

    20 18 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО ВЕЦ":

    Ами щом се "разхождат и у нас", трябва и ти да си по-спокоен бе, каскет:)))
  • 3 Kcaniba

    19 19 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО ВЕЦ":

    Това са ОТБРАНИТЕЛНИ системи!!!!избери си друга опорна точка ,и леко с пиялката,че сте смешни и жалки всички българомразци пишещи тук

    Коментиран от #6, #7

  • 4 petkov

    28 14 Отговор
    Между другото.... Гърция се отказва от Пейтриът и закупува нови 6 дивизиона системи С300 в подълнение към наличните си 10 такива и се отказва от 6-те си дивизиона пейтриът. Германия и Испания не разполгат с такива системи - има разгърнати такива системи на тяхна теретория, но те не са техни, а са си на американците.Германиците имаха 3 техни си дивизиона но ги дадоха на Корейците. Турция залага на С400 (ако пейтриът са толкова добри защо Турция, най-близкия съюзник на САЩ не си купи???). Изобщо... Просто си личи (не само с Румъния но и с Полша) как американците си пробутват насила некачественото въоръжение (по време на реални бойни действия процента оспиваемост на тези системи е под 5%, нещо, което потвърждава и Израел)
  • 5 Столтенберг

    23 11 Отговор
    Пейтриът е 100 % отбранителна система. Как така е насочена срещу Русия -никой не знае. Може би Русия планира атака срещу Румъния или как ???

    Коментиран от #19

  • 6 petkov

    24 13 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    След като системите за ПВО са отбранителни системи, защо тогава американците вдигат врява до небесата за това че Иран разполага С-300ВМ... Нима Иран нямат право да се защитават??? Не казвам че Румънците нямат това право (особенно ако се чувстват застрашени, не че няколко системи ще им помогнат за тези пари могат да купят около 4), но се дразня от .... двойни стандарти и аруганстност

    Коментиран от #14

  • 7 Kcaniba

    27 12 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Ало, троле!!!
    ПРО било отбранително, то и нато е отбранттеоно и сащ демократични, но освен войни на чужди територии и агресии, друго не сме виждали!!

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    10 22 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Разбира се ,че са отбранителни и ,че НАТО също е отбранителен съюз още от създаването си!Радвам се, че сте го проумели в коневръза,а за войните кой ,защо и как ги води,няма да коментирам,защото само една страна в света е известна с името ,което казва всичко–Империята на злото!

    Коментиран от #26

  • 9 картечар

    18 15 Отговор
    През 1991 година ракети Пейтриът са разположени в Близкия изток, за да защитават американските войски и съюзниците на САЩ в региона от иракски балистични ракети Ал-Хюсеин. През войната са били изстреляни над 40 ракети Пейтриът срещу вражески балистични цели, но според някои доклади не е била свалена нито една. На 25 февруари иракски Ал-Хюсеин удря американска военна база в Дхахран, Саудитска Арабия, убивайки 28 войници. Прихващането ѝ е било неуспешно заради повреда в софтуера на зенитно-ракетния комплекс, охранявал базата. До момента, в който иракската ракета е била засечена, комплексът е бил в оперативна готовност вече 100 часа, което е дало грешка в часовника от 1/3 от секундата, което променя скоростта на зенитната ракета. Така при изстрелване тя се отклонява с над 600 метра от целта си.

    Според независими анализи на видеоматериали от 1991, системата Пейтриът е имала голяма успеваемост в прихващането, но под 10% ефективност при свалянето на целта. Израел също остава недоволен от комплекса.

    Коментиран от #12

  • 10 кики

    10 19 Отговор
    Пейтриът са отбранителни противовъздушни системи,за коневръза е това уточнение,ОТБРАНИТЕЛНИ....поняли....и внимателно с питиетата,както сме се разбрали.
  • 11 raptor

    19 10 Отговор
    По принцип американците си продават оръжията толкова успешно, защо 1во си имат робчета от НАТО и 2ро предоставят секретна информация като допълнение. Секретната информация която Румъния е получила в замяна на 3,4 млрд може да свързана с българската безопастност. Само казвам.
  • 12 Kcaniba

    11 20 Отговор

    До коментар #9 от "картечар":

    Сега сме 2017г. товорищ знаеш ли колко неща са се променили,едва ли ,смешни и жалки сте ,за една рубла ....б...д
  • 13 ЪРП

    17 16 Отговор
    НАЙ-ТЪПОТО Е ,ЧЕ РУМЪНЦИТЕ БЯХА ТОЛКОВА ТЪПИ ,ЧЕ РАЗПОЛОЖИХА КРАВАРСКАТА РАКЕТНА БАЗА ПРЕДИ ОКОЛО ГОДИНА СЪВСЕМ БЛИЗО ДО БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА, И ТО НА ОКОЛО 60 КМ. ПО ПРАВА ЛИНИЯ ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ!!!!!!?????!!!

    ТОЧНО СЛЕД КАТО ОТКРИХА БАЗАТА, ПУТИН ЯСНО И В ПРАВ ТЕКСТ ИМ ЗАЯВИ ДАЛИ ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ С ТОВА СИ ДЕЙСТВИЕ СТАВАТ АВТОМАТИЧНО ЦЕЛ ЗА ЯДРЕН УДАР / ПАЗИ БОЖЕ!!!/??????

    КАЗА ИМ ГО В ПРАВ ТЕКСТ!!!!!!!!

    А, ПАЗИ БОЖЕ НЯКОЙ ДА СИ ИЗТЪРВЕ НЕРВИЧКИТЕ ВСИЧКИ НИЕ НЯМА И ДА ОСЪЗНАЕМ КОГА ЩЕ БЪДЕМ ИЗПАРЕНИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА А РОДИНАТА НИ ЗАЛИЧЕНА!!!!!!!!!!!!

    ОСТАВА САМО ДА СЕ МОЛИМ ДА НИ ПАЗИ ГОСПОД!!!!!........АМИН!!!!!!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 14 хахаха

    15 15 Отговор

    До коментар #6 от "petkov":

    Публикувано във факти.бг: по време на реални бойни действия процента оспиваемост на тези системи е под 5%, нещо, което потвърждава и Израел)

    Петков, ти май нещо ни "оспиваш":))) Гроздето е кисело, нали ушанке?!?
  • 15 ултра

    13 15 Отговор

    До коментар #13 от "ЪРП":

    Ърп ли си, сърп и чук ли си, няма значение и не се притеснявай толкова, защото ти нямаш Родина, твоята родина е друга, чужда на нам държава, която е по-известна като Империята на злото!
  • 16 Kcaniba

    15 13 Отговор

    До коментар #13 от "ЪРП":

    пак сте се натаралянкали в коневръза,и само войната ви е в главите...сменете си опорните точки смешни сте,и пиенето спрете аааа,това на нищо не прилича
  • 17 ......

    16 10 Отговор
    Да го джвакат мамалигарите, ше им накривят дедовия на рашъните...
  • 18 Бай хой

    9 11 Отговор
    Да ви светна за патриотите в България. Преди месец говедарите ги разположиха около Ново село като ги придвижиха накачулени с матраци. Такива свръх технологични умове са нато. Смях.
    Не е смешно че боко тиквата и измамника румен дескин скриха от Народа. А пък може нато и ма тях да не са казали. А пък може и изтеглените от гейрб милиарди да са отишли за тези недомислици. Къде бяха медиите?
  • 19 гост 3

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Столтенберг":

    Може би пък Румъния планира да напдне Русия - правили са го и преди - участвали са в обсадата на Москва.

    Коментиран от #22

  • 20 ТРУДНО СЕ ИГРАЕ

    6 0 Отговор
    ТРУДНО СЕ ЗАЩИТАВА ВСЕКИ ОТБОР ИЛИ ДЪРЖАВА В КОЯТО КАПИТАНЪТ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО СА СЕ ПРОДАВЛИ НА ПРОТИВНИКАОВАТА СТРАНА. НИЕ СМЕ ПРОДАДЕНИ ОТ НС, МС И ПРЕЗИДЕТСТВОТО. ПРЕДАТЕЛИТЕ НИ СА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ. Това е страшно и недопустимо престъпление срещу своя народ! ЩЕ ИМА ЛИ ПОЩАДА ЗА ТАКВИЗ?
  • 21 стоян георгиев

    9 11 Отговор
    румъния има няколко сериозни разлики от българия.първата е че прие закони против корупцията и ги спазва,втората е че има унгарско ,а не турско малцинство за коректив и третата е че се бори с руското влияние в страната и е успяла да го парира напълно.всичко тва води румъния към просперитет за разлика от нас.

    Коментиран от #24

  • 22 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост 3":

    Москва ,Одеса ,Сталинград ,общо около 400 000 румънци остават костите си в Русия ,заедно с интернационал от 14 държави .
  • 23 Бате любо

    2 1 Отговор
    От баба знам вола като рие пръста пада на гърба му.
  • 24 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Прав си, но не руското влияние е основно пагубното за България, а прозападното, предателско, слугинско поведение на надонално безотговорните ни политици. Без значение спрямо Русия или друга държава и съюз, държавниците ни би трябвало да се ръководят на ПЪРВО място от националните ни интереси. Уви, лесно се продаваме.

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    прозападното влияние е естествен процес .ние сме европеиски народ с претенции да живеем като такива и трябва да се научим,щото за съжаление от 600 години сме нямали тази възможност.русия е реакционна и западнала страна ,а неините кукловоди водят и българия в калната дупка на мизерията.трябва да се смени кардинално нашата ценностна система ако искаме да не бъдем и в бъдеще европеиските негри.иначе си прав че българия трябва да има национално отговорни политици отговарящи основно за интересите на българите,но тва няма как да стане с възпитаници на съветските служби ,квито са основните ни политически играчи,като почнеш от борисов и стигнеш до доган.
  • 26 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Известна е с това име на баба ти, кой освен тев и кратуновци като теб я нарича така.... аа да, чичо Сам. Е щом той така казва слушай и изпълнявай....темерут
Новини по държави: