Last news in Fakti

29 Юли, 2017 15:00 2 177 8

Искри между САЩ и Иран

  • сащ-
  • санкции-
  • иран

Вашингтон с нови санкции срещу страната

Искри между САЩ и Иран - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ въведоха нови санкции срещу Иран, съобщи The Star.

Причината е изстрелването на ракета, превозваща сателит, от страна на Техеран. Санкциите засягат шест субекта, които са свързани с програмата за балистични ракети на страната.

„Иран нарушава задълженията си. Ние не можем да им вярваме. Поведението на Иран застрашава нашите интереси и интересите на нашите съюзници. Ние ще продължим да ги санкционираме, докато не променят поведението си“, заяви посланика на САЩ в ООН Ники Хейли.

"Ще продължим с всички сили нашата балистична програма. Ние осъждаме неприемливото и враждебно действие на САЩ", каза говорителят Бахрам Гасеми, визирайки новия закон, гласуван от Конгреса на САЩ, който предстои да бъде подписан от американския президент Доналд Тръмп.

През 2015 г. беше сключен договор за ограничаване на ядрената програма на Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крайно време е

    29 0 Отговор
    Най накрая някой от управляващите наСАЩ вместо да се опитват да разпалват нови конфликти и войни, да признаят какво направиха с ИНДИАНЦИТЕ си,и защо доведоха африкански негри в америка.

    Коментиран от #7

  • 2 Накратко

    31 1 Отговор
    Русия-Иран-Китай-С.Корея-Беларус-Мексико-Бразилия-Венецуела-Куба-Сирия-Ирак-Вфганистан и т..н....абе все някой ще им тегли един шут в краварските муцуни-въпрос на време е...
  • 3 Барчо

    29 1 Отговор
    Забелязваме ли всички каква тафталогия се получава от едната страна. Искри между САЩ и Иран! Искри между САЩ и Сирия! Искри между САЩ И СК! Искри между САЩ И Русия! Искри между САЩ и Либия! Искри между САЩ и Афганистан! Искри между САЩ и Ирак! Искри между САЩ и Китай! Айде стига съм изброявал.
    Що да речем няма заглавие, да речем: Искри между Сирия и Китай!! Или искри между Сирия и Либия!!! Или пък между Сирия и СК. Или пък между Сирия и Русия!! Ей така от едната страна да се повтаря все една и съща държава, пък от другата да са различни? Аз имам версия и няма да я пиша, защото всеки я знае.

    Коментиран от #6

  • 4 Случаен

    22 1 Отговор
    САЩ вече държът прекалено голяма лъжица за тяхната уста. На цял свят се заканват. Все някой ще излезе със по слаби нерви и ще хвърчът каубойски задници във въздуха.
  • 5 мъка

    21 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Поведението на Иран застрашава нашите интереси

    Ай стига бе само вашите интереси са важни.

    Коментиран от #8

  • 6 Бесен Язовец

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Така е прав си и на мен ми се струва че много им станаха искрите на САЩ то на крив х...й вълната му пречи
  • 7 Тр.тс

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крайно време е":

    Абе много кратък но напълно точно обобщение на положението.....браво...
  • 8 Тр.тс

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "мъка":

    Кефиш ме ..