Last news in Fakti

2 Август, 2017 12:29 2 494 25

Тръмп готви удар за Китай

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Обсъждат се търговски ограничения

Тръмп готви удар за Китай - 1
Снимка: БТА/AP

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп готви търговски мерки спрямо Китай, съобщи Politico.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече изказа разочарование от липсата на действия от страна на Китай спрямо ракетните тестове на Северна Корея.

Очаква се той да иска среща с представителя на американската търговия Робърт Лайтхицер. Двамата ще обсъдят евентуално разследване спрямо Китай за нарушаване на интелектуалната собственост на американски компании.

Администрацията на Тръмп е готова сериозно да увеличи митата върху вноса на китайски стоки и услуги, да предприеме кампания за отнемане лицензите на китайски фирми и приемане на други контрамерки в отговор на блокирането на американския бизнес в Китай.

Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чарлз Шумър вече е изпратил писмо до президента, в което го призовава да ограничи дейността на Китай в САЩ. Очаква се въпросът да бъде обсъден през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    5 36 Отговор
    “....Публикувано във факти.бг: Двамата ще обсъдят евентуално разследване спрямо Китай за нарушаване на интелектуалната собственост на американски компании....“ Опаа- ако това не е икономически супер удар срещу китай, не знам какво друго е! Обаче- американските санкции срещу русия трябва да включат същото разследване! Едва тогава на руските политически путлеристки го****ве**да ще им уврат главите.

    Коментиран от #4

  • 2 гост 2

    24 8 Отговор
    Аз знам какво ще стане! Тоя дорде се прави на велик, някой ще напомпа жена му....
  • 3 ьььььььь

    33 6 Отговор
    Тръмп май е хванал лъжица която не е за устата му.Достатъчна е само договорка м/у Русия и Китай за да направят САЩ бананова държава.Способите са много-най елементарният е със държавните ценни книжа на САЩ..При масово пускане на борсите на книжата,американската икономика няма да издържи-факт-(20 трил.дълг ).Има и други начини чрез златният резерв,чрез спукване на моментният икон.банков балон в САЩ,чрез фючарсите на американските банки,чрез спиране на късите емисии на ФРС...и т.н.......Китай реално отдавна е предвидил това и направи юана световна резервна валута,която на азиатските пазари набира сила и става най масовото разплащателно средство.Китайците са прекалено умни и пресметливи та да не се подсигурят за бъдещето.Явно е истина предсказанието, че Тръмп ще е последният президент на САЩ в този и вид....

    Коментиран от #19

  • 4 Бай хой

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Не е ли нормално да се радваш на някакви позитивни новини, за сключване на договори за добри отношения, за развиване на културни и други взаимоотношения?

    Но нормални чувства се очакват от нормални хора. На ненормалниците им дай кръв и зрелища.

    Коментиран от #5

  • 5 юрист

    3 26 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    “....Публикувано във факти.бг: Не е ли нормално да се радваш на някакви позитивни новини...“ Нормално е, но за сега от путлерова русия не се забелязват такива. Когато русия се изтегли от Крим и прекрати качеството си на окупатор на Крим, изтегли се и от Донбас, започне да спазва международно признатите украински държавни граници- да- ще се радвам много! Но за сега русия не прави нищо от това, заплашва нонстоп НАТО с войни и агресия, умишлено прави така, че да създава сама проблеми в отношенията между русия и другите държави, гражданите й одобряват руските военни агресии. Та- за какво точно да се радвам? Що се отнася до България- РАДВАМ СЕ СТРАШНО МНОГО за съдържанието на подписания вчера договор между България и Македония и за меморандума за изграждане на газова връзка между България и Македония! Договорът е СУПЕР като юридически текст и с нито една клауза НЕ НАРУШАВА бг. държавен интерес- нещо, което до сега не съм срещала в нашите международни договори....

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Уйобвай

    23 3 Отговор
    САЩ както са се размахали със бухалката по цял свят-да не останат със избити зъби.В последно време май само на Богове се правят и най-накрая да не ревнат.Зорлем правят Китай и Русия съюзници-а те не са им по силата на американците.Работата отва към разтурване на "Съединените "американски щати.
  • 7 Гого

    23 6 Отговор
    САЩ ще се наиграят накрая-ще има шутове в краварските муцуни.
  • 8 хахахахахаххаха

    19 3 Отговор
    смяяяях тояа с рижата перука или по точно две три фамилии от олгархо мафиоти оглозтгани и згладнели без ресурс и възможности сега тръгват срещу Китай.В момента САЩ са като пиян комарджия останал без нищо и се лута като муха без глава догато не се разполови имухата.
  • 9 алф

    18 2 Отговор
    Една бомба да пусне Китай и Щатите ги няма.
    Тоя Тръмп е много нагъл и надменен и си мисли, че може да се гаври и бърка в политикатана всяка една държава. Не напразно САЩ е най - мразената нация.
    Първо Северна Корея а сега и Китай. Тоя рус пенсионер Тръмп ще запали Трета Световна война.
    Щатите нямат никакъв шанс срещу Китай и Северна Корея и ако и Русия се намеси , това ще е края за САЩ.
  • 10 натам отват работите

    24 2 Отговор
    Ще стане най-голямият куриоз в историята на човечеството.Комунистически Китай ще довърши и размаже еталона на лъже-демокрацията САЩ.И то само защото американците са алчни и лицемерни и си мислят, че целият свят им е длъжен на тях.
  • 11 Бай хой

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    И кво сега ще внасяш газ от Македония ли? А забрави ли че южен поток щеше да се построи без пари от България. И щеше да е пълен съ най евтиния газ. България щеше да печели и от транзит? Подписал тиквата договор с албанец. И какво са договорили?

    Коментиран от #13, #15

  • 12 анти юрист

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Тук сме под новина за Китай. Коментирай как САЩ ще сринат Китай, това очаква от тебългарски Американското посолство. За Русия има други поръглови статии под които да пишеш

    Коментиран от #16

  • 13 юрист

    6 15 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: А забрави ли че южен поток щеше да се построи без пари от България...“ ГЛУПОСТИ! Ако аз ти построя 1 жилище и след това ТЕ ЗАДЪЛЖА да ми го изплащаш 20 години с лихвите , ти даром ли получаваш жилището от мен?! Какви глупости пишеш? Газпром прие да построи газопровода, но БЪЛГАРСКАТА част от него щяхме да изплащаме към....25 години ОТ ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ, за които НЯМАХМЕ никакъв договор с газпром! А КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА НУЛА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ЗА ПОСТОЯВАНЕ НА БГ. ЧАСТ ОТ ГАЗОПРОВОДА-Т Е., ДА ГО ИЗПЛАТИ НА ГАЗПРОМ, ЧЕ ЧАК И ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ?!
  • 14 no name no face no number

    7 1 Отговор
    FORZA CHINA I AM PROUD WITH YOU!
  • 15 юрист

    4 14 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Когато ти зададох въпрос по същество, млъкна;) Защо така? Защото НЕ ЗНАЕШ елементарни неща за начина на плащане от България на газорповода южен поток, ли?:) Обаче- спориш ли, спориш, без да имаш И ПОНЯТИЕ за какво точно става въпрос, без да имаш елементарно инфо по въпроса, нали?:)
  • 16 ЧЕСТНО

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "анти юрист":

    ТОА Е РУСКИ ВЪЗПИТАНИК .САМ СИ ГО ПРИЗНА .ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЧЕ СА ГО НАУЧИЛИ ОТ ДЕ ИЗГРЯЯ СЛЪНЦЕТО СЯ ГИ ПЛЮЕ КЪТ ЗА ПОСЛЕДНО СТРАШЕН ПРОДАЖНИК И МАЙКА СИ И БАЩА СИ ША НАПЛЮЕ АКО МУ ПОРЪЧАТ КРАВАРИТЕ.
  • 17 onq s konq

    2 13 Отговор
    Дошло е време да се удари по ГОЛЕМИТЕ НЕПОСЛУШКОВЦИ-при Русия трябва вече ПО- СИЛНИЧКО,а при Китай-все още предупредително,но решително!И да се запитаме-Как е възможно средновековна С.Корея толкова бързо да напредне в ядрените технологии и ракетознание?АМИ СЪС ПРИКРИТАТА ПОМОЩ НА РУСИЯ И КИТАЙ!Всъщност тия две държави целенасочено си гласуват "вето" на всички санкции на ООН срещу С.Корея защо?...АМИ ЗАЩОТО СИ ОТГЛЕЖДАТ ЗЛО КУЧЕ КОЕТО ДА НАСЪСКАТ СРЕЩУ САЩ,А ТЕ ПОСЛЕ ДА ДОВЪРШАТ РАБОТАТА!!!Оооо....Баш че сте си намерили майстора азиатски комунисти,правещи се на капиталисти!Е за тва е казано в Библията че жълтата раса ще наводни света...АМА НЕ С ОРЪЖИЕ,А С ГЛАДНИ БЕЖАНЦИ!
  • 18 Ярослав Станчев

    11 1 Отговор
    Явно Китай не смята Северна Корея за заплаха,за да предприема каквито и да е действия срещу нея.САЩ пак искат друг да вади горещите кестени от огъня,но няма да стане.Щом смятат Кимчо за враг да се оправят с него сами.Корейските ракети не са насочени срещу Китай.А за икономическия удар на американците срещу Китай е смешно да се говори.
  • 19 До ьььь

    5 18 Отговор

    До коментар #3 от "ьььььььь":

    ДРУГАРЮ, ТИ КЪДЕ СЪС ЧУКА? ХАХАХА, РУСИЯ, КОЯТО Е БАНАНОВА РЕПУБЛИКА, Е ДОБРЕ НЕ Е БАНАНОВА, ГАЗОВА Е, КИТАЙ, КОЙТО ОТ ДВАЙСЕ ГОДИНИ ПРАВИ ВСИЧКО ЕВТИНО, НЕКАЧЕСТВЕНО, НО МАСОВО, ЩЕЛИ ДА ПРЕВЪРНАТ САЩ В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА, ХАХАХА, МЕЧТИТЕ НА ПУТИН И НЕГОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ЛЮБИМЦИ. АБЕ, ПИЧ, КАК СИ ГО ПРЕДСТАВЯШ ТОВА? РУСИЯ ПОЧВАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ЕЙПЪЛ, ИЛИ КИТАЙСКИЯ ЮАН ИЗВЕДНЪЖ СТАВАТ ОФИЦИАЛНАТА ВАЛУТА НА СВЕТА. ОХ, ГОРКИЯ, ОХ МИЛИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ ДЕТО С ЕДИН ИЗСТРЕЛ НА АВРОРА ЩЯХА ДА ПРОМЕНЯТ СВЕТА. ДА, ПРОМЕНИХА ГО, В СЪЩАТА ДУПКА СА, КАКВАТО БЯХА ПРЕЗ 17-А ГОДИНА. БОЖЕ, КОЛКО ПРОСТ И НАДЪХАН НАРОД РАЖДА ТАЯ ДЪРЖАВА

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Охиии

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "До ьььь":

    Хахакай си ама то и сега Китай прави Ейпъл и юана е световна резервна валута..а ти си хихикай и продължавай да мислиш с г.за си.....

    Коментиран от #21

  • 21 Kcaniba

    0 11 Отговор

    До коментар #20 от "Охиии":

    Наздраве,дано от бояришинка да си така неадекватен ,че иначе лошо!
  • 22 ТРУДНО ЗА ПРЕГЛЪЩАНЕ ОТ НЕГРАМОТНИК

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "До ьььь":

    ВАЖЕН Е СТОКООБОРОТА ПЪК ДОРИ И ОТ МЕНТЕТА А ТОЙ / СТОКООБОРОТА / Е НЕДОСТИЖИМ ЗА КРАВАРИТЕ Е ЕС ЗЕТИ ЗАЕДНО .
  • 23 Ний

    10 0 Отговор
    Америка си вре мутрата навсякаде .иска да разбута цяла Европа.да разбии една икономика която ги плаши. Както европейската така и китайската.
  • 24 Барчо

    8 0 Отговор
    Колко интересно. Американците налагат на цял свят, а света някак си приема тези санкции без да отреагира адекватно. Къф си ти бе, г-н Сопол, че ще налагаш санкции на цял свят? Готви се целия свят да ти наложи санкции. Тогава ще си ближеш д-д-вия за сол!

    Коментиран от #25

  • 25 999

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Абсолютно си прав този неврастеник е отмъщението на Русия.