Last news in Fakti

16 Декември, 2011 09:04 731 0

Стрелба срещу консулството на Китай в Лос Анджелис

  • китай-
  • консулство-
  • стрелба

Изстрели отекнаха край сградата на генералното консулството на Китай в Лос Анджелис. Пострадали няма.

Според очевидци мъж изстрелял 12 куршума по сградата, в която се намирали 20 души.

Офицерът по сигурността на консулството Киприано Гутиерез заяви пред „Фокс нюз“, че нападателят се е целил както по прозорците на дипломатическата мисия, така и по будката на охраната.

Той насочи дулото на оръжието си към мен и откри огън. Аз залегнах като един от куршумите се заби близо до коляното му, заяви Гутиерез.

По-късно стрелецът е бил арестуван. Той сам се е предал и не е оказал никаква съпротива на полицията. Оръжието, с което са произведени изстрелите, е конфискувано. Води се разследване.

Според охранител на консулството заподозреният бил видян първо пред сградата, а след това се присъединил към група демонстранти, които протестирали срещу нарушенията на човешките права в Китай. Възможно е извършителят да е бил под въздействие на наркотици.

Консулството се намира в шестетажна сграда на улица „Шато Плейс“, където са разположени търговски центрове, болници и частни домове.

Прозорците на сградата са от непробиваемо стъкло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА