Last news in Fakti

9 Август, 2017 15:50 2 147 12

Германски партии искат мир с Русия

  • германия-
  • русия-
  • ангела меркел-
  • владимир путин

В Берлин настояват за връщане на ФРГ към ролята на посредник между Запада и Москва

Германски партии искат мир с Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Две германски партии - Свободната демократическа партия (СвДП) и партията "Левите" - призовават за намаляване на напрежението в отношенията с Русия и за връщане на Германия към ролята на посредник между Запада и Москва. Това пише лондонският The Times, цитиран от ТАСС.

В интервю за медийната група "Функе" лидерът на СвДП Кристиан Линднер каза наскоро, че сигурността и благоденствието на Европа зависят от отношенията с руснаците. По думите му Германия трябва да се опита да задвижи отношенията с Русия.

Подобно на Линднер съпредседателят на парламентарната група на "Левите" Сара Вагенкнехт твърди, че Берлин трябва да поднови "традиционната си политика за разреждане на напрежението с Русия, както и за укрепването на мира и сигурността в Европа, пише The Time, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    8 37 Отговор
    Поредната фейкнюз от тасс:) “...Публикувано във факти.бг:
    В Берлин настояват за връщане на ФРГ към ролята на посредник между Запада и Москва...“ И след като германия е ЯДРОТО НА ЗАПАДА /ЕС/, как точно берлин се вижда посредник между себе си и москва?:D Посредник се нарича лице/ държава, която НЕ СЪВПАДА с никоя от 2 насрещни страни:)
  • 2 Пеньо

    6 38 Отговор
    Да ТАСС /странно име/ е отдавна на въоръжение в путландия за водене на хибридна война. А заглавието, колко е нелепо, нямам думи!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Трол

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Що CNN по-добре ли ти звучи?
  • 4 onq s konq

    15 10 Отговор
    И български партии искат мир с Русия..Ше се опитам да разширя кръгозора на статията:ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА ИМА ПАРТИИ,КОИТО ИСКАТ МИР С РУСИЯ.Ако спра до тук,ще имам плюсове.Ако продължа-минуси.Спирам:)

    Коментиран от #6

  • 5 Барчо

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Ако прочетеш по-внимателно ще разбереш, че статията не е руска. Написано в английския Таймс, цитирано от ТАСС. Връзваш ли за какво става въпрос. Статията е английска, а не руска.
  • 6 глупак

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ооооо благодарим ти господи с коня
    Щяхме да си умрем неосветени без теб.
    Моля те, кандидатирай се за президент
    Ти си нашето слънце
  • 7 СССР

    19 4 Отговор
    ХАхахахахах Руснаците са Велика сила, военна и космическа и освен това след всичко което им причиниха германците позволиха отново обединението на тази страна!!! Велика нация ПОКЛОН и бог да ги пази! Няма какво повече да се говори.
  • 8 ХАСАН

    4 17 Отговор
    Не си прав защото си силен а си силен защото си спаведлив...и все пак Русия нападна и присвои част от съседа си...

    Коментиран от #12

  • 9 ХАСАН

    4 12 Отговор
    С тая логика може и да си вземе и Черноморието щото има заселени руснаци
  • 10 Диди

    2 13 Отговор
    Лявата партия в Германия,партия,която е със социалистическа политика,разбира се,че ще направи такива изказвания.Но нека не забравяме,че те нямат думата.Не мисля,че е дошло време за топли отношения с агресора.Това ще значи,че усилията на Меркел нямат стойност,нещо което тя няма да допусне.Аз мисля,че санкциите трябва да бъдат по строги и най вече трябва да продължат с години напред.
  • 11 голем праз

    2 10 Отговор
    От над 600 места в техния парламент едните путинови подлоги имат шейсет и няколко места, а другите 0! В Европарламента едните имат 7, а другите 3! На кой му пука тия безгласни букви какво мислят. На Путлер не му стигат денгите, само за толкова е платил......
  • 12 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Коя част от съседа си,по-точно кой орган?Малко ще се оплете в анатомията,господине!За това няма да Ви занимавам и с история.
Новини по държави: