Last news in Fakti

14 Август, 2017 09:36 1 648 6

ЦРУ: Няма непосредствена опасност от война

  • северна корея-
  • сащ-
  • война-
  • опасност-
  • майк помпео

Ще ескалира ли напрежението между Вашингтон и Пхенян?

ЦРУ: Няма непосредствена опасност от война - 1
Снимка: БТА/ AP

Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че няма непосредствена опасност от ядрена война със Северна Корея, съобщи „Фокс нюз“.

Той обаче подчерта, че Пхенян ще продължи да развива ракетната си програма и в бъдеще няма да е изненада да направи нови ракетни изпитания.

„Няма непосредствена опасност. Въпреки това обаче сме по-близо до война, отколкото бяхме преди десет години“, заяви директорът на Централното разузнавателно управление.

Майк Помпео подчерта, че Съединените американски щати водят дипломатически усилия да намалят напрежението, което се увеличи значително през последните седмици.

От Белия дом обявиха, че американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин са се обединили около тезата, че Северна Корея трябва да спре с военните провокации на Корейския полуостров.

Майк Помпео добави, че американските разузнавателни служби нямат индикации за непосредствена опасност, но САЩ са дали ясен сигнал как ще реагират ако се стигне до подобен сценарий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    21 18 Отговор
    Е, щом цру го казват, значи е така.
    Те ги разбират тия работи.
    99% войни все пак те са ги започочнали.
  • 2 ЦРУ

    15 8 Отговор
    Доналд Тръмп си ги дрънка ей така заплахите все едно се кара с Мелания ама все пак да се вземе предвит че той скоро ще си ходи от Белия Дом така че не му се връзвайте чака го блестяща кариера в Цирка
  • 3 Morgoth

    17 4 Отговор
    Не им е лесно на американските дипломати да замазват изцепките на Тръмп :)
  • 4 Барчо

    4 7 Отговор
    СК няма да спре ядрената си програма и това е сигурно. Доколкото съобщиха новините, има някаква секретна линия на американските и севернокорейските дипломати по която непрекъснато се договарят нещата по този повод. А дали по нея изобщо не можем да и да предполагаме какво се приказва. Така че няма нужда повече да обсъждаме неща за които нямаме база данни.
  • 5 Бай хой

    5 2 Отговор
    Бай ото навремето бе казал - никога не се лъже повече отколкото преди война и след лов и риболов.
  • 6 САЩ vs.С.К 0:1

    3 0 Отговор
    То беше ясно